Gå til innhold

wannabe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg skal straks gå Hardangervidda vest - øst, og ser at det har vært ordentlig mildvær første del av ruten forrrige uke. Er det noen som har ferske erfaringer fra områdene rundt Skjeggedal, Tyssevassbu eller Torehytten? Hvis det er speilblankt og ishinne er det relevant info. Om noen har ferske erfaringer fra oppstigningen fra Skjeggedal mot Mågeli topp og videre er det også interessant. Skredfaren bør være begrenset, men "blåis" akkurat der kan bli en vel så stor utfordring. Takk.
 2. Muligens litt off-topic, men har akkurat kjøpt Acapulca-drag til paris-brettet. Jeg fikk med fester som er tenkt montert på sidene av brettet. Noen som har erfaring med det holdt opp mot Fjellpulkens festeordning foran på brettet?
 3. Takk for tips. Høres ut som det blir (enda litt) tyngre å rekke over alt på en dag enn jeg hadde sett for meg, så mulig jeg revurderer for å øke turgleden, for eksempel ved å brekke ned mot Haugastøl i Folarskardet.
 4. Sinje, er på jakt etter oppdatert info om forholdene på Hallingskarvet, ref. denne tråden: http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=22408. Kan du hjelpe? Takk.
 5. Hei, Har noen ferske turerfaringer fra Hallingskarvet? Er det noe særlig snø der p.t. og er det fonner eller isete/skumle partier å krysse om man skal gå hele skarven på langs? Kjenner til Folarskaret men der er det vel bart nå. Er det forresten realisme i å gå hele distansen Finse - Ustaoset på en drøy dagsmarsj for en som er i god form? På Finse sier de at det er ca. 40 km, men reelt sett er det vel lengre på grunn av opp- og nedstigningene. Tar uansett med telt som back-up, i tillegg til til muligheten for å "ta inn" på lordehytta, men skulle gjerne gjort det hele på en dag. Takk for raske svar, ettersom onsdag er avreisedagen.
 6. Vi hadde stiv kuling rett i mot hele veien fra Glitterheim til Spiterstulen, og tror vi brukte i overkant av 4 timer. Ikke spesielt tung tur terreng- eller føremessig, så i bedre vær går det nok mye fortere. På grunn av gjennomslag, var imidlertid den bratte nedkjøringen ned til Spiterstulen litt tidkrevende, og det gjelder sikkert fremdeles. Vi endte opp med å ta på fellene igjen halvveis ned. Neste dag var også vindfull, men det tok bare 2,5 timer fra Spiterstulen til Leirvassbu. Det siste lehenget opp mot Kyrkjeglupen var litt tungt i lite sikt og mye vind, men dette er en veldig grei halvdagstur. Sett av litt tid til fotografering av Kyrkja etter hvert som du nærmer deg - den ser bra ut fra den vinkelen. Med riktig sneforhold er det også en kurant avstikker å dra opp mot toppen. God tur!
 7. Hei, thopet, du skal være klar over at ruten Memurubu - Glitterheim ikke kvistes i år på grunn av lite sne på breene. Sneforholdene i Jotunheimen (og sikkert andre steder også) i år er preget av lite sne og gjennomslagsføre på grunn av lite mildvær. I tillegg til at det er "trygt" med kvisteruter, er det kjekt med den komprimerte sålen som beltebilen laget da det ble kvistet, og du bør derfor legge inn ekstra god tid om du går utenfor kvisten. Gikk selv Gjendesheim - Glitterheim - Spiterstulen - Olavsbu (via Leirvassbu som var stengt da) og til Fondsbu i forrige uke. Beltebil til Tyin deretter. Fire dager og fire netter. Veldig fin tur som kan anbefales, og vi slapp da å gå over lange vann, som i min bok er blant de kjedeligste etappene. Se tråd fra planleggingen her: http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=19751&highlight=. God tur!
 8. Vi skal opp et par uker før påske. Det er visst kun i påsken og sommersesongen at det går buss til Gjendesheim.
 9. Ja, akkurat den ruten du beskriver der er den jeg for øyeblikket har øverst på listen. Det går hyppige busser fra Oslo til Vågåmo, og derfra koster det ca. kr. 800-1000 med taxi til Gjendesheim og noe mindre til Veolie. Ettersom vi kommer opp i kveldingen blir det litt langt fra Veolie inn til Glitterheim, så jeg tenker vi sover på Gjendesheim og deretter tar fatt på ruten du beskriver. Fra Fondsbu blir det nok viesel til Tyin (hvor bussforbindelsene også er gode) og deretter himat. Alternativt snur vi ruten og starter på Tyin/Fondsbu. Fordelen med å gå mot klokken er at man da får flere alternativer av ulik lengde mot slutten av turen, når effekten av gnagsår og eventuelt værfasthet setter inn. Takk till alle for gode innspill.
 10. Hei, poenget er bare at når man først er i Jotunheimen er det litt kjedelig å "bruke opp" hele eller mye av en dagsetappe på å gå på flatt vann i stedet for mer kupert terreng. Hvor lang tid tar det forresten over hele Gjende på ski (Memurubu er stengt i perioden)? Det er vel en strekning på et par mil.
 11. Gode tips til startsteder for turer i Jotunheimen vinterstid? Vi planlegger en femdagers rundtur i begynnelsen av mars måned, men sliter litt med en god transportløsning. Vi reiser fortrinnsvis med offentlig transport og eventuelt med taxi siste biten. Overnattingene blir innendørs på DNT-hytter og tilsvarende. Det kan godt være et lite stykke å gå fra veien til første hytte, men av hensyn til logistikken kan det ikke være for langt. Vi trenger ikke nødvendigvis starte og slutte av samme sted, men er heller ikke fremmede for den løsningen. Vi vil også slippe flere lange etapper over vann enn strengt nødvendig, slik at f.eks. t/r over Gjende er uaktuelt. Det nærmeste jeg har funnet så langt er buss til Tyin og viesel videre til Fondsbu eller buss til Vågåmo og taxi derfra mot Glitterheim eller Gjendesheim. Disse alternativene er imidlertid vanskelige å forene med sen ankomst. Forslag til smidigere løsninger? Jeg burde også nevne at vi kommer fra Oslo, slik at startsted i søndre eller østre ende av Jotunheimen er å foretrekke, alt annet likt.
 12. Planlegger tur gjennom Skarvheimen neste uke (nord - sør), og tenkte å sjekke om noen av dere har oppdatert informasjon om sneforhold og eventuell skredfare i området. Vi kommer trolig i hovedsak til å holde oss til kvistet løype, med noen avstikkere til toppene langs ruten.
 13. Vet noen av dere noe om mulighetene for å leie satelittelefon?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.