Gå til innhold
 • Bli medlem

jangk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  168
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jangk

 1. Er det skiføre på Valdresflya nå? Webkameraet ser ikke ut til å være helt oppdatert. (Jeg er ikke kresen og tåler absolutt oppstikkende stein osv.)
 2. Hei, er det noen som vet hvor langt man kommer inn Visdalen nå (om vinteren). Hvor står bommen? Vurderer fottur innover der.
 3. Hei, er det noen som vet om denne toppen like sydvest for Rondeslottet har PF 10m?
 4. Den er ikke slapp nei. Den er ganske vanskelig å komprimere pga "loftingen".
 5. Marmot CWM er rå. Romslig pose. Ligger ute i -20 - -25 uten å føle behov for å dra hetten over hodet. Ytterstoffet tåler endel vann. Bison har jeg ingen erfaringer med.
 6. Det gikk an å gå på snøen/isen langsmed elven innover Leirungsdalen, men det var nok siste helgen med ok skimuligheter innover her ja.
 7. Er brua over Leirungsåi-elva vest for Vargebakken, syd for Knutshø, permanent, eller er den ikke satt opp ennå?
 8. Er det brukbart med snø innover Leirungsdalen fra Valdresflya? Jeg aksepterer å måtte ta av skiene noen ganger.
 9. Jeg selger et Marmot thor 2p - telt. Nytt - ubrukt. Kun satt opp i stua. 2500,- Teltet har bedre plass enn alle andre tomannstelt jeg har sett.
 10. Har kludra en gul og rød pil på kartet under. Er det vinterbrøytet til disse utgangspunktene for skitur til Norefjellmassivet? Hvor er det preparerte løyper på Norefjell?
 11. Noen som vet noen om status på denne (brøyting etc.)?
 12. "Beste måten" - du mener, "måten som tar lengst tid"? Skal en bygge levegg kan en like gjerne bo i snøhule. Eneste formålet med mitt telt er som sagt å skape et rom i fjellet der en ikke blir snødd på og som gjør at en slipper å overnatte rett på snøen. Dette er vel en ganske grov forenkling? Tror ganske mange har opplevd kondens på innsiden av innerduken. Hele poenget mitt var å bruke énduks telt. Men altså av innerteltstoff som vinden blåser "noe" i gjennom for super ventilasjon . Har ennå ikke klart å se noen argumenter mot dette som hindrer meg i å teste ut å kun ta
 13. jangk

  Hardangerjøkulen

  Anses en bestigning av Hardangerjøkulen ad letteste rute (er det via Middalen, eller ryggen sydøst for denne?) som helt trygt mtp sprekker på denne tiden av året?
 14. Jeg har Firstlight i Nanoshield fra før. Dette stoffet er meget lett, sterkt og bra. Det skal være ganske så vanntett. Men det puster selvfølgelig ikke like godt som et ikke-vindtett innertelt.
 15. Er "tjernet" på breen på bildet til 'ni_liv_ "nytt"?
 16. Bare for å forstå deg, mer rim på innsiden av innerteltet en på innsiden av ytterteltet? Er Hillebergs innertelt vindtette evt "vindresistante"?
 17. Ja, men disse teltene er som regel vanntette og jeg tror disse som regel puster dårligere enn innerteltstoff...
 18. Spennende. I norske høyfjell midtvinters er jo vanntett duk av mindre betydning.
 19. Interessant. Vurderer å bruke dette: [Hidden Content] Hvis det stemmer at det kan være noen i nærheten av lineær sammenheng mellom g/m2 og styrke så skulle dette stoffet kunne sammenlignes med sil-nylon.. Et apropos angående styrke: siden duken ikke er vindtett, får jo ikke duken samme vindfanget som vindtett duk og trenger vel dermed ikke å ha like stor strekkapasitet f.eks.
 20. Idé: Hva med å lage et ultralett énduks telt bestående kun av vanlig innerteltstoff, kanskje med enkelte partier med vindtett (og litt pustende) stoff. Teltet skal kun brukes under kalde forhold, så jeg tror derfor at vanntetthet ikke er nødvendig. Teltet vil beskytte mot snøvær og drivsnø. Kondens vil være fraværende. Tanken er at soveposer/klær vil være det som isolerer og beskytter mot vind. Kommentarer?
 21. Noen som har noe oppdatert info om skiføret i Rondane?
 22. Jeg har sett hvordan Himalaya-klatrerne ascender faste tau. Da bruker f.eks Petzl Ascension tauklemme. Men hvordan pleier de å gjøre det i lett-moderat terreng når de skal ned? Bruker de en slags rappel - med vanlig taubrems?
 23. Kan man oppnå greit resultat ved å ha f.eks dobbel bilstrikk i ene enden av 20mm plastrøret?
 24. Noen som har efaringer eller tanker rundt denne? [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.