Gå til innhold

Fixe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Da blir det i alle fall en tur på meg i Hurrungane på ski .. brattkjøring. Det var jo forsøket verdt å finne ut om noen viste om det var kjørbart i Hurrungane . God tur til dere alle(uansett nivå ) ! Flott værmelding en 4-5 dager fremover.
 2. Hei ! Takk til dere som ga meg tilbakemelding om ski-snøforhold... Startet fra Lundadalen på torsdag ( snart en uke siden) , og kjørte så langt jeg turte (med ny bil). Ble stoppet av snø-is ,2 km før sætra. Den var kjørbar..?! på lørdag , ved returen. Vi fulgte bekkedal opp fra helårsbru ved heimste Lundadalsætra. Gikk på bena opp til 1400m. da det var bart her. Gikk mot Knarten på ski, og siktet oss inn på laveste punkt skar ved Lendfjellet. Her satte vi fra oss sekkene, og gikk bort på Storivilen t/r. Bløt snø i dag , men ikke rotten. Noen bare felt her og der, men fullt mulig å ta seg frem på ski. Vi campet ved Lendfjellet . Kald natt , -10, som var ypperlig for snøen dag 2. Jeg sliter meg gnagsår på begge hælene, til tross for taping på forhånd . Tempoet er ganske labert.. Fine forhold over Moldurhøe, og videre er det delvis smeltet frem steiner og en del partier hvor det er vanskelig å ta seg frem med ski på bena... Ned fra Hesthøe , er det smeltet mye og en del sikk sakk kjøring for å ta seg frem med ski på bena. Vi valgte å avslutte her , da mine føtter ikke syntes dette var noe kult lenger .. Denne natten var det nesten 0 i høyden , og ikke så positivt for snøforholdene. Snøforholdene videre så egentlig bedre ut , dvs .mer snø. Kjørte ned breen/bekkedalen (Hestfonne). I bunnen var den høyre varianten best(skikjørers høyre) , og sammenhengende snø . Vi krysset elva et par g. frem og tilbake på returen , for å finne snøflekker å kjøre på. Det er nok smeltet nå uansett . Returen vil derfor ta litt tid ... Fra Yste Lundadalsetra holdt vi på høyre (SØ) av elva . Det skulle være en litt haldårlig sti i flg. kartet. Denne viste seg å være helt elendig i praksis ( kanskje den bør fjernes fra kartet i boka ?) Føler selv vi er relativt erfarne på rutefinning - men dette var vaaanskelig ! Fra helårsbroa var det nå veldig bra da ! Alt i alt en flott tur , og ved mye mildvær så skjer det nok kjapt at det blir mye gåing på bena her . Hvordan dette har vært denne uka aner jeg ikke .. God tur !
 3. Da reiser jeg og en kompis opp i dag , og forsøker oss fra Heimste Lundadalsetra .. Det blir gøy å komme seg på topptur igjen ! Geir
 4. Tusen takk for tilbakemelding Dalegudbrand !
 5. Takk for tilbake meldinger.. Nå spør jeg egentlig spesifikt om føreforhold der nå , ja om noen har relevante tilbakemeldinger da ? Vet jo ikke om det er så mange som driver med brattkjøring på dette fora? Geir
 6. Lurer på kjøreforhold på disse to rennene ,som begge går ned på Berdalsbreen ? Tanken er breie rando- kjøreski , ikke tynne joggepinner (fjellski). Spesifikt, bregleppa nederst mot Berdalsbreen og Austabottrenna- er det snø i den ? Hører veldig gjerne fra folk som har vært i området nylig, eller enda bedre har kjørt der ? Mvh.Geir
 7. Heisan ! Noen her inne som vet noe om snøforhold på Hestbrepiggane ? Tenkte meg på skitur over disse 10-12 toppene. Tar gjerne imot tips om start - avslutningsted , om man har en bil . Tenkte i utg. punktet å ta inn mot skjåk , og kjøre inn Lundadalen så langt det går . Noen som vet om man får sjekket om /når denne veien blir brøytet ,eller er farbar med bil ? God påske alle sammen !
 8. Fixe

  Luftige topper uten sikring. Tips?

  Nordryggen på Saksa i Smørstabbtindmassivet i Jotunheimen er en nydelig klyvetur, og luftig topp. Fast og fint fjell ,og ikke noe lav på fjellet . Våger å påstå at dette er noe av det fineste på dette nivået , siden du nevner at du ikke tenker på klatring ...Det er et par luftige punkter , ta evt. med et par lange slynger Du kan starte langs bilveien på Sognefjellet eller fra Leirdalen opp Bjørnebreen . Det er også en mer kompleks bretur direkte fra Storbreen , som ligger litt lenger ut i Leirdalen. Romsdalen har jo bøtter og spann , Kvanndalstind eller Karlskråtind fra Vengedalen . Dette er kanskje finere enn mye i Jotunheimen , om du ikke på død og liv må opp på en 2000 m. Store Vengetind er også fantastisk flott , og super alpint..
 9. Fixe

  Snøhetta

  Takk for tips og svar. Nå ble jeg liggende syk 2 dager ved bommen ,som er 1 drøy km. fra Snøheim . Gikk kun en tur inn til Snøheim , og konstanterte at DNT har en stor jobb for å ferdig denne hytta , som skal være ferdig til neste sommer. Som noen nevnte er bommen låst ned mot Maribu, og jeg klarte ikke å spore opp kontaktpersoner nede ved hovedbommen på Hjerkinn. Sykkel er nok en smart back-up uansett , det virket litt "hasta la vista" hele greiene . For oss som bor sentralt på østlandet , er det en lang bomtur... om det er låst her eller der.. Så vidt jeg kunne se var det lite snø igjen på Dovre , også på toppene .
 10. Fixe

  Snøhetta

  Kan noen fortelle meg hvor denne porten står i så fall ? Klarer ikke å få kontakt med forsvaret eller de to tlf.nr som jeg har fått fra forsvaret .. Litt langt for bomtur fra Drammen dette synes jeg .... Så om noen har info ,så er det supert
 11. Fixe

  Snøhetta

  Takk for kjapt svar !! Vet du om hvordan det står til ift. ned til Maribu også ? Er det forsvaret som styrer med dette fremdeles ?Tenkte da på Skredahøe , og grusveien som tar av vestover ?
 12. Fixe

  Forhold Olavsbu

  Tenkte meg på toppturer rundt Olavsbu , og gå fra Eidsbugarden . Er det mye snø i området nå , bløtt ? Fordelen såpass tidlig er vel mange gode snørenner på returene. Noen som har vært i området nylig ?
 13. Fixe

  Snøhetta

  Betyr dette av grusveien er stengt fra Hjerkinn , eller kommer man seg med bil et stykke innover ? Har forstått at det har skjedd noen endringer ift. vei /forsvaret osv... Tenkte å ta noen dager inne i dalen her . Er det ellers noen som har noe å fortelle om snømengder og forhold inne i Svanådalen ?
 14. Fixe

  Har noen klatretopo for Skarfjell/Trolla?

  Prøv føreren for Innerdalen, der er det vel masse ruter på Skarsfjell
 15. Fixe

  Gaustatoppen denne uken?

  Det er kanskje ikke skjedd så mye her oppe de siste dagene, men om noen har førerapport... En av rennene mot Rjukan er tanken
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.