Gå til innhold

kardam

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  252
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kardam

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. kardam

  Forberedelse til langtur

  Har du prøvd med plattform pedaler og "normale" sko? Mulig det hjelper. Brukes ofte av langtursyklister.
 2. kardam

  Fra olje til voks

  Ser Bikeshop reklamerer for voks. Tror jeg hiver en slik opp i neste bestilling https://bikeshop.no/tilbehor/verksted-og-verktoy/smøring/vedlikehold/voks/molten-speed-wax/molten-speed-wax-kjedevoks-453-gram-revolusjonerende-smøremiddel-msw10001-p0000155982
 3. kardam

  Forberedelse til langtur

  Litt sent, men god tur!
 4. kardam

  Ut på tur, uggen og sur.

  Med full oppakning med telt og tilhørende synes jeg 100 mil på 2 uker er fornuftig. På ferietur er ikke hensikten å jage kilometer. Og med et par hviledager blir det en fin tur. God tur!
 5. kardam

  Fra olje til voks

  Koking av kjedet på motorsykler var normalt på 70-tallet. O-ringkjedet var ikke oppfunnet på den tiden. Smøringen ble tyntflytende og trengte inn i leddene. Spennende prosjekt. Vi venter i spenning!
 6. kardam

  Forberedelse til langtur

  Har 28" på sykkelen, med 700X38C som dekkstørrelse. Skifte av drev av drev var raskt gjort, men må demontere kranken for å få skiftet drevene. Senket skifteren foran 5mm. Og kappet kjedet 2 ledd. Kunne kanskje kuttet 4 ledd. Hvis turen går med lett oppakning er den opprinnelige giringen bedre. Men med full langturoppakning passer dette bedre for meg.
 7. kardam

  Forberedelse til langtur

  Nok en modifikasjon på Fuji Touring`n. Sykkelen ble levert 48/36/26T på kranken og 11/34T på kassetten. En helt grei utveksling til tursykling med ikke altfor tung bagasje. Men til mitt bruk som er langtursykling med full utrustning blir det litt for høy utveksling. Har nå skiftet til 44/32/22T foran. Har nå fått en utveksling på laveste gir på 17,8". En benevning som ofte brukes på nettet. Litt gresk, men å følge linken har det en enkel forklaring: http://www.bikepacking.com/plan/granny-gear-inches/ Spranget mellom de forskjellige utvekslingene foran har fin overlapping. Litt lav giret når jeg sykler uten bagasje. Men 44/11T holder i masse vis. Det er jo tross alt en tursykkel. Med last blir det fin utnyttelse av den tredelte kranken. Og prisen ble drøye 500 kr for 3 drev i Deore-kvalitet.
 8. kardam

  Forberedelse til langtur

  Mer enn startklar. Bestilt flybillett til Bodø i sommer. Så blir det tur sydover på kystriksveien. Sammenliknet med utvekslingen på den gamle langtursykkelen og ønsket det samme på den nye. Sykler med høy pedalfrekvens og da var skifting av drev foran enkelt å bestemme seg for.
 9. kardam

  Forberedelse til langtur

  Ja, og så har sykkelen fått navnet "Rocinante". Oppkalt etter hesten til Don Quijote.
 10. kardam

  Forberedelse til langtur

  Litt oppdatering: Tubus tara, bærer er montert. og Ortlieb veskene passer bra. Kjedestaget er langt nok til at sykkelskoene ikke subber borti veskene bak. Har byttet ut dekkene til litt bredere. Schwalbe Maraton green guard, 700X38C. Noe mer er det ikke plass til. Med skjermer montert må jeg montere hjulet bak uten luft for å få det på plass bak. Det er OK. Setet mitt som jeg er glad i, Brooks B17 standard, passer bra inn i sittestillingen. Styret er nå er par cm høyere enn setet, perfekt. Har også bestilt nye drev foran for å få litt lavere giring. Får nå 22, 32 og 44 foran. 26 satt som standard på lille skiva. Med 34 på kassetten som laveste. Da er det klart for bakker med 10-12 % stigning og oppakning. Fikk noen turer i høst før kulden kom. Rammen har nok fjæring til at det blir gode dager på setet til sommeren. Hadde det vært like mye fjæring på landevei sykkelen hadde det vært krise. men ikke på en sykkel for times vis på setet, dag etter dag.
 11. Med sykkel oppover Numedal er også Åan- og Tuva turisthytter innenfor rekkevidde. Fin bilvei med bra grus. Vakre daler innover Hardangervidda. Kan fint sykles med racer som har litt bredere dekk, 25mm/28mm eller bredere. Sørsiden av Pålsbufjorden har en grusvei stengt med bom. Den ender nedenfor demningen. Og da erTunhovdfjorden ikke langt unna og ned til Rødberg.
 12. kardam

  Forberedelse til langtur

  Hei Sykkelen er ikke å finne på nettet. Men er å få i butikken på RUD i Bærum. Men sikkert også i de andre Birkbutikkene. Sykkelen har normalpris til 7500. Med 40% avslag blir det 4500.-. Tror de tok inn noen for å prøve salget og for å ha sykkel til noen "særinger". Birk/Rud har faktisk solgt "en del" sykler til turentusiaster. Et godt kjøp. Løp og kjøp! Neste års modell skal komme med mekaniske skivebremse + noen andre modifikasjoner. Årets modell er spekket opp med normalt sliteutstyr. Som egentlig bare betyr litt høyere vekt. Men funksjon og slitestyrke er like bra som dyrere utstyr. To turer som er på listen er Helgelandskysten fra Bodø til Trondheim. Og fra Kirkenes til Tromsø med omveier. Om det blir med sykkelvesker eller Bob Yak tilhenger er ikke bestemt.
 13. kardam

  Forberedelse til langtur

  Nå har det havnet en Fuji Touring hos meg også. Det er salg hos Birk i disse dager og fikk 40% avslag og dermed en fin høstpris. Vinteren prosjekt blir å få på Lowrider foran og skjermer som beskytter godt. Sette på Brooks setet som passer til styretapen. King Cage plaskeholdere som passer med stilen. For øvrig, "verdens beste" flaskeholder. Og klar for tur!
 14. kardam

  Forberedelse til langtur

  Hvordan har sykkelen oppført seg i sommer på langtur? Tåler sykkelen vekten av lastede sykkelvesker? Vesentlig billigere enn dedikerte langtursykler så jeg blir litt skeptisk om holdbarheten er topp. Tenker særlig på hjulene om de liker last. Var innom Birk i dag og kikket på sykkelen. Blir fristet til å pensjonere langtursykkelen med Bob Yak og gå over til ny sykkel med vesker.
 15. kardam

  Sykkeltur bodø - Tromsø

  Flott tur. Syklet motsatt retning for 2 år siden. Startet på Nordkapp. Båttransport fra Nusfjord til Ballstad anbefales. Sjarkfisker som driver med "sykkeltransport" om sommeren. Da unngår du en undersjøisk tunnel. Fra Leknes kan du ta "815". En vei med mindre trafikk enn hovedveien gjennom Lofoten. På Andøya er yttersiden et klart veivalg Det samme med Senja, med det har du allerede lagt inn. Litt planlegging så er det ikke vanskelig med villcamping. Men mange hyggelige campingplasser på turen. God tur!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.