Gå til innhold
  • Bli medlem

Mountain noodle

Passivt medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Sylvkallen er oppfattet. Når det gjelder toppen av kolåstind var det bratt som bare det. Vidvinkelen lyver. Det var mer en følelse av å vippe fra en liten skilengde på topppunktet og rett utfor noen veldig bratte meter i starten.
  2. Endelig! Jeg har vært på topp topptur tur på Sunnmøre med gode venner i helga. Det ble fire store fjell på fire dager: Kolåstind, Saudhornet, Randers Topp og Sylvkalven. Tror ikke det er noe spesielt med noe av det vi gjorde, men for en som vokste opp på Hedmarken er dette spesielt. Supre skifjell med fin og bratt kjøring, spektakulær utsikt og muligheter for rundturer o.l. Det var i seneste laget for Randers Topp og Saudhornet, for der ble vi gående i lyngen eller på vei til over tregrensa. For de andre to var det ski fra bilen og ned igjen. Vi bodde på Ytre Standal i hyttene til Kjetil Standal (anbefales), og hadde god tilgang til både fjell og fjord.
  3. Slik skal det lyde! Bra du fikk unnagjort midtpunktet som planlagt, og enig med deg, det er bedre med enhver tur enn ingen tur.
  4. Hei! Jeg fikk denne utsikten til Heilhornet forrige tirsdag (22. april) på flyet fra Bodø ( Heilhornet lengst til venstre). Det er litt snø, men jeg tror ikke det er veldig mye igjen nå. Det var ikke mye i påsken heller, og nå har vi hatt mye fint og varmt vær. Jeg vil tro en tur på beina er mulig. De to nabotoppene ser jo bare ut til å ha et lite dryss på seg på bildet. God tur!
  5. Takk for fine svar! Hyggelig dette her. Ikke nødvendigvis sommertur til svenske Skjækra nei, men denne vinteren går ubønnhørlig mot slutten og før neste vinter blir det nødvendigvis sommer. Det er mao mer et ønske om å få gjort det ganske raskt enn om å ikke gå om vinteren. Kan jo gjøre det også når den tid kommer. Ser at kartverket har denne beskrivelsen av turen til midtpunktet. Den gjenstår for min del også. Jeg tror snøen er fin lenge ennå. http://www.statkart.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=9892
  6. Mye småspor, rype og noen rein, men ikke noe stort. Masse fast og fin snø. Sikkert en meter. Det var selvfølgelig planen å gå opp på Skjækerhatten, men det gikk for sakte med oss så det ble ikke tid og krefter til det. Fjellene på svensk side heter Skjækerfjella der også. Stort område. Hullet på siste bilde var der fra før. Han stupte uti etter å ha mistet ballansen og kommet frampå på vei dit. Klarte ikke svingen gitt, og jeg sa visst ikke fra om faren heller
  7. I helga gikk turen fra Ismenningen i Snåsa til Vera i Verdal. Første skidag startet etter arbeidstid på fredag i sludd med dårlig føre. Vi kom ikke langt den dagen. Når vi endelig kom oss i teltet var vi våte og en liten smule motløse. Det gjensto fortsatt omtrent 6 mil. Neste dag gikk turen videre i sol, snø, stille og vind om hverandre. Skiføret var mye bedre, men det ble mange smørestopp. Vi passerte mellom Gaundalen og Skjækerfjella og holdt høyden oppunder dem helt ut til vannskillet mot syd. Så dreide vi sydøstover og fant en fin teltplass før vi på siste dagen holdt høyden helt ut til Vera som var målet. Super tur med alt slags vær og føre.
  8. Det var en renne som gikk opp på vestsiden av selve toppunktet også (bildet er fra renna øst for toppen) men der kommer man ikke helt opp. Den så også fin ut å kjøre hvis føret er bra. På denne turen så snøene finere ut enn den var. Det gikk hardt på skiene i sørhellinga da det var stein rett under den løse snøen. Nordsida og østsida så ut til å ha mye mer, og fastere snø. Gikk jo litt nedi sida for å unngå skavelen på vei bort til toppen. Der er det sikkert snø til langt utpå våren. Dere må nok belage dere på å bære skiene mye av veien til teltplassen, men i de bratteste østhellingen opp fra veien lå det bra med snø. God tur, når den tid kommer
  9. Jeg gikk nok sommerruten rundt sør-vest siden av selve toppen og så opp. Fint det, men det ble mye travers når jeg skulle ned igjen (og opp selvfølgelig). Fra toppen ser det ut som ruta rett opp Horndalen er fin og bratt hele veien, og med mere snø enn der jeg gikk. Det går vei helt inn til horndalen nå fikk jeg høre, så neste gang prøver jeg det tror jeg. Hele nordsida mot Amundtjørna var avblåst og isete nå, men det så fint ut det også.
  10. Takk for tips om bilder. Første gang jeg ferdes i slike fora, så det må læres. Har lagt til et par bilder i større størelse nå. Neste innlegg kommer forhåpentligvis om ikke så lenge (med større bilder). Det blir tur fra Snåsa til Vera gjennom Sjækra nå til helga.
  11. Heilhornet på Sør-Helgeland ble besteget og kjørt i strålende vær og fin snø på onsdag i påsken. Jeg startet litt krunglete og bratt rett opp fra veiens høyeste punkt etter Heilhornet Gjestgiveri (kom sør fra) og så fram mot toppen omtrent slik den merka ruta går om sommeren tror jeg. Her er det flere, og mer spennenden ruter både opp og ned som jeg gjerne utforsker på ski hvis noen har lyst til det. Denne gangen gikk og kjørte jeg alene...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.