Gå til innhold
  • Bli medlem

tiurn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tiurn

  1. Hei, Sliter med mye betennelse i anklene og min erfaring er at anklene "tåler" mere når jeg bruker mine solide fjelstøvler i lær. Så tenkte jeg at jeg skulle prøve å få tak et par lette fjellstøvler som gjør nytten til hverdagsbruk, som det nødvendigvis ikke lyser stor ærstøvel av... Forslag til noe som er godt på foten?
  2. Personlig liker jeg selv å bruke sekken som sele av den enkle grunn at sekk har jeg fra før, hvorfor kjøpe en sele om en allerede har noe som kan gjøre samme jobben. Trenger ikke å kjøpe det som produsenten sier en må ha Da sparer en litt penger og er like happy
  3. takker for svar, dette kan jo tyde på at det tvert om vil være dumt å gå opp i lengde uannsett. Etter hva jeg har forstått av "ski-folk" er det uannsett ikke spenn i fjellski slik at en kan snakke om smørelomme. Vet at åsnes mener de har det, stemmer dette, eller legger skia seg flate på stuegolvet med dere oppå? Mine flattrykker jeg helt når jeg står jevntfordelt oppå. Har jeg da for lite spenn eller er det bare slik på fjellski? Var kanskje mest bekymra for bæreevne, men som du skriver merker en knapt 10cm i praksis. Flere med erfaringer?
  4. Hei, Har et par Åsnes Rago-ski som jeg kjøpte for noen år siden, var den gang noe lettere. Nå veier jeg 75kg og er 183cm lang. Skiene jeg den gang valgte var 190cm lange, noe som da passet fint til vekten. Ser at ifølge tabellen til åsnes går 190 skiene opp til 75 kg(dog anbefalt til lavere personer enn meg....)Etter som jeg har vært skadet i vinter har jeg ikke fått prøvd dem med "ny" vekt i vinter. Jeg lurer derfor på erfaringer fra det pratiske fjelliv om hvor lang ski jeg burde ha. En ting er tabellen til åsnes, en annen ting er hvordan det fungerer i praksis.Jeg stiller meg dette spm nå ettersom det er en del tilbud ute å går... Så til saken: Vil et par amundsenski på 200 cm gi meg vesentlig mer skiglede/bæreegenskaper i nysnsø etc enn mine 190 rago ski. Eller vil disse 10cm extra utgjøre så liten forskjell at det vil være tull å "oppgradere"... Kan legge til at det dreier seg om variert bruk på østalandet....
  5. Hvor stor bør den være da, ingen som har prøvd dette?
  6. Noen som har prøvd å sette opp tarpen som et "telt" og overnattet? Hvor stor tarp bør en ha da for å få grei plass? Dette kan jo være et flott og lett alternativ i skogen?
  7. tiurn

    fjellskisko-str...?

    Valget har falt, det blir nye skisko (fjellskisko)...... Hva har dere i en fjellskisko? hva slags sokker og eventuelt hvor mange lag? Hvor stor bør skoen kjøpes? Jeg plages med ankler og kne, har derfor den tykkeste "sole" sålen i alle mine sko noe jeg tenkte å bruke i mine nye skisko også. Hva tenker dere om denne type såle, duger dette, eller er det ullsåle som gjelder? Skoene skal brukes på korte, lengre og isfiske-turer:-)
  8. tiurn

    fotposer

    Hei, Noen med linker til overtrekkstøvler/fotposer? Gjerne hos sportsnett da jeg får rabatter der:-)
  9. tiurn

    BC-skisko

    Ja se det:-) Aldri hørt noe særlig om Nordland, hvordan er den i forhold til stetind, som kanskje er mer kjent her inne...? Og hva med Alfa Gaiter, hadde jo vært fint om det var skarvet som var inni.....?
  10. tiurn

    BC-skisko

    Men ingen som vet hvem modell somer inne i gamasjen, eller er det en helt ny sko?
  11. tiurn

    BC-skisko

    Ja har sett litt på de yeti-gamasjene, også søkt på det her på forumet. Virker genialt det. Tror dere det vil bli en like varm kombinasjon? Ettersom det anbefales og lime den til tuppen av skoene, blir dette da en permanent løsning eller kan en ta det av og på etter som en ønsker? Eventuelt utvide bruken av gamasjene til fjellstøvlene om sommeren? Skulle heller ikke være noen problem og bruke de på eventuelt stetind?
  12. tiurn

    BC-skisko

    Noen som vet hva slags sko som er inne i Alfa Gaiter(Skarvet?) og Crispi tiur(stetind?)? Eventuelt noen erfaringer med disse?
  13. Så ikke det i farta på websiden til oslosportslager.... Betyr dette fjellski også?
  14. Kjempebra, takker for gode innlegg så langt, dette virker lovende. Når jeg skrev at det hadde høstet mye ros var dette med tanke på tester jeg har lest ala villmarksliv Ser noen har klagd på at siden taket skrår kan soveposen bli fuktig ved bena, men ser ikke ut som at dere har hatt problemer med det
  15. Ser at dette teltet har høstet godt med ros, men er dere som har dette teltet fornøyd? Hva er bra og hva er ikke fullt så bra? Jeg er 185 cm, vil dette være langt nok for meg med tanke på skrått tak? Teltet skal brukes som helårstelt, med max to om vinteren! Kom med innspill erfarne turfolk!
  16. Genialt hvordan farge på snøret foretrekker dere? og hvilken tykkelse bruker dere til skogsvann og fjellvann?
  17. Hvor mye tar de forresten i frakt "kjernivar"?
  18. Veldig fin og fornuftig tabell "kjernivar":-) og takk for tips angående bestilling. Ingen ulempe at de merker pakken lavere enn tollgrensen. Er dette noe dumå be om eller bare gjør de det? Pikkpakkern har gjort sin lekse, veldig bra, er nok inne på noe sentralt her Er det noen som kan dra en tilsvarende tabell for fireline som "kjernivar" gjorde for pp, eller kan en si at 8 lb fireline er 0,13mm, altså lik som pp?
  19. om du går inn på elbe.no oppgir de bruddstyrken på 0,10 pp til 5kg......
  20. ja det er 0,12 fireline jeg også har, det kan da ikke stemme at det er 14 lb,mens 0,10 pp er 5lb. Men jeg er helt enig med deg i konklusjon, det må være noe vi ikke forstår? Om vi tar utgangspunkt i at det som står på pp pakka mi, altså: 5lb test - yds:300 - 1EQdia 0,10mm dia - 275m - 3kg Det står 3kg, finner det da merkelig at fireline 0,12 er 6,8kg. pp pakka er kjøpt i usa- fireline her hjemme. Kan det være at her hjemme regner de om til en annen tålegrense, slik at om jeg hadde kjøpt pp her hjemme hadde det vært oppgitt større styrke?? Dette må oppklares Skal en bestille fra usa er jo det et must at en får riktig snøre, hehe.... ellers går vinninga opp i spinninga
  21. 300 meter powerpro til ca 200,- inkl frakt på en tilfeldig en på ebay.... Det ståt på powerpro pakka som er 5 lb at det er 0,10mm, veldig forrivrrende. Hvor mange lb er 0,12 mm fireline da? Pokker at det skal være så vanskelig da, hehe
  22. Takk for fin tabell Tror kanskje jeg må ha litt mer hjelp til å lese den:-) Kjøpte et firline snøre på xxl, 0,12mm . Hvor legger den seg på tabbellen, blir det 4 lb? Har allerede kjøpt et 5 lb snøre fra statene. powerpro. hvor mange "norske" mm er det, trodde nemlig det var 0,10mm,.... Hmm, forrvirrende greier, setter pris på om noen kan hjelpe. MYE å spare
  23. Tenkte å bestille multisnøre på nett fra usa. Der borte oppgir de lb i stedet for senetykkelse. noen som innehar kunnskap eller tilgang til en tabell der lb = senetykkelse (norsk standard)?
  24. Har sett at det er noen temaer om oppsett av lavo her på forumet, men føler ikke jeg har kommet til bunns i hvordan jeg alene kan sette den opp på den enkleste måten. Jeg har en lavo av fabrikat Jutul, produsert i Leira i Valdres, tror jeg? Dette er nok ingen lettvektslavo, veier ca 7kg komplett, og er vel ikke større en ca 4 manns. Er det noen med erfaring med denne lavoen forresten, er dette kvalitet....? Hva er forskjellen på denne "hjemmelagde" lavoen i forhold til feks helsport sine ettersom de er så mye lettere.. må vel være noe kvalitets forskjeller i en eller annen form? Så til hovedspm, hehe. Hvordan setter dere opp en slik lavo eller tilsvarende på den enkleste måten?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.