Jump to content

Titus

Aktiv medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

About Titus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Titus's Achievements

 1. Enig i det. Jeg regna litt for min egen del, rett og slett for å se hva en drasser på. Og for min del er det som regel for mye 😀 Men jeg brukte kcalkalkulatoren feil, og sjekket hva som er kcal behov ved høy aktivitet og fedme. Kom frem til 3000 i døgnet. Dropper man fedme blir det en del lavere. Dette tenker jeg for en uke, men jeg tipper det er for mye. Ganske grov kveldsmat.
 2. Det var det jeg regna meg frem til at du ikke hadde 😄. Men du er ikke blant de mest lubne fjellfarere, og man spiser vel strengt tatt mindre enn det man tror. Pluss at jeg kan ha regna feil. Hva legger du opp til av kcal inntak pr dag?
 3. Jeg antar du la inn fisk i dietten, var fisket godt?
 4. Jeg har til dags dato ikke hørt eller lest om noen som har omkommet pga av oksygenmangel skapt av stormkjøkken brukt i telt. Sier ikke at det ikke kan skje, men man skalker ikke alle luker for og så begynne å lage en 5 retters. Oppsettene du kan se på bildene er utelukkende for å koke vann. Til mer avansert matlaging bruker jeg andre kjeler. Og bein til gassboksen. Joda, funker snus det. Jeg bruker et slikt mye, i båten. Det er mange år siden jeg sluttet å bære rundt med et slikt på turer.
 5. Kjørte en liten test på koketid på de brennerne jeg har. Brukte 0,8 liter vann. (Reactoren tar ikke 1 liter) Brukte gass fra MSR. Gassboksen ble lagt i 20 grader vann i 10 minutter mellom hver test. Testet følgende brennere: MSR Reactor MSR Pocket Rocket DLX MSR Pocket Rocket II
 6. Tusen takk for utfyllende svar! Det er jo det beste. Dessverre får man ikke alltid til det når familie og barn er med i planleggingen, og ferietidspunktet er satt Vår tur var egentlig planlagt for 2019, men jeg valgte å avlyse pga værmelding. I 2020 var meldinga litt bedre, så da tok vi sjansen. Planen var et stopp mellom Bjørnhollia og Rondvassbu, men det regna i et kjør. Så da tok vi alt en etappe. Var ingen vits å slå opp telt bare for å slå det opp. Var heldig å få et rom på Rondvassbu. Så da fikk vi tørka opp. Etter en natt på rommet og en natt i telt utenfor tok vi båten videre. Slo opp teltet på flata mellom Midtronden og Rondslottet. Og der fikk vi snø. Har ikke noe mot dårlig vær, det krydrer litt. Men man vil gjerne ha en godværsdag innimellom for å tørke opp litt. Man blir optimist av å se slikt i horisonten, men det kom aldri dit vi var. Sommer i fjellet kan være så mangt. Vi hadde minusgrader om natta, turen var i Juli. Hadde med to Ajungilak soveposer, den ene har t-comf -1 (damemodell) den andre -5 t-comf. (Herremodell). Disse kan settes sammen, guttungen og fruen lå der. Guttungen frøys ikke, men det gjorde fruen. Jeg hadde med en sommerpose og lå med en Jærvenduk over, jeg frøys. Cumulus gjengen kan være glade for din tråd, jeg bestilte en Lite Line 300 i går. Fruen fikk en RAB Ascent 900 til bursdagen, håper den holder henne varm.
 7. Hei ketilring. Først, takk for en suveren tråd! Jeg blir litt nysgjerrig på ditt klesregime. Etter hva jeg kan se har du ikke noe backup av noe. Jeg har ingen erfaring med merinoull i undertøy. Etter at du har gått deg god og svett, blir du fort tørr igjen i campen? Jeg ser ikke at du har med en regnbukse. Så du på værmeldinga og la den igjen i bilen? Eller er den Norønna buksa "nesten" like god som en regnbukse? Var på en ukestur (men som ble litt kortere pga dårlig vær, det bøtta ned uten en eneste soldag). Jeg, fruen og et barn på 8. Min sekk veide 32kg, og det er fullstendig kokko for mye. Så noe må gjøres, lærer mye av en slik tråd du har.
 8. Den på bildet er Gerber, veldig fornøyd med den. Ellers så har jeg brukt Frisportsaga mye, fungerer godt. Eier også en EKA, drittsag.
 9. Hei, Er på utkikk etter en vinterpose og prøvelå en Mountain Equipment Glacier Expedition her om dagen. Prøvde å snurpe igjen soveposen rundt hodet, og fikk umiddelbart følelsen av å få surra en paracord rundt huet. Det er jo null og niks polstring rundt snora. Er det noe jeg ikke har skjønt her? Eller snurper man den ikke igjen? Ser det er fler som er fornøyd med posen, så det kan være jeg som er sær. Men den snøringen var direkte ubehagelig.
 10. Hei, Jeg vurderer en slik sovepose. Prøver å finne reviews om posen på nettet, men det er ikke mye å finne. Noen her som har erfaring som de vil dele? [Hidden Content]
 11. Hei! Jeg er på jakt etter et solotelt, men så er det noen som mener at man burde kjøpe et tomannstelt selv om man er på tur alene. Jeg har stort sett ligget i tremannstelt, også selv når jeg har gått alene. Så jeg er vant til god plass. Men volum og vekt er jo en viktig faktor. Derfor vurderer jeg sterkt å kjøpe et Hilleberg Soulo Synspunkter?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy