Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 218
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Innlegg skrevet av sneakyowl

  1. kgjersda skrev (2 timer siden):

    Takk for link. Har kommet over den siden, men ser at de ikke har kortere segmenter enn 36cm.

    Jeg ser at big Agnes har telt med 12" teltstenger. Men antar dette da ikke er hyllevare...

    Hvis du ser på DAC Pressfit type stenger kan du kappe alle segmenter til ønsket lengde.

    Merk at det ikke går på DAC Featherlite NSL-stenger, som jeg akkurat har funnet ut av selv.

  2. Fikset siste stang nå i kveld. Det gikk helt fin med 40cm seksjoner der også. I motsetning til de langsgående stengene ble denne faktisk tyngre enn Nortent sin (172,4g vs 167,6g), men totalt med alle stenger inkl. pakkpose er det kun ett gram som skiller de to settene fra hverandre med DAC som tyngstemann på 612g og Nortent på 611g.

    Jeg får ikke helt totalvekten av Nortent-stengene inkl. pakkpose til å gå opp med individuelle målinger av hver stang - Det kan hende de tidligere målingene av Nortent stengene ikke stemmer 100%. Oh well.

    Spent på å teste teltet i felt! Forventer ikke å jakte de villeste stormene i nærmeste fremtid, men bare litt generell brukserfaring av både telt og stenger er fint.

    Og hvis det er av interesse for noen så er dette de endelige målene:

    image.png.3af905eac8c174f66711dbcbbd98f2a3.png

  3. For sommermånedene ville jeg personlig valgt helags for ventilajsonsmulighetene, men for litt lenger ut i høstjakta hadde jeg nok valgt et telt hvor ytterduken går helt ned til bakken. Barents Outdoor er mer eller mindre der samme som Helsport, og med Dovrefjell-teltet trår du neppe feil. Hvis jeg skulle foreslått noe i lignendne klasse hadde det vært Fjällräven Abisko Shape som jeg har 60+ netter i selv.

    • Liker 1
  4. Med første levering av DAC Featherlite NSL 9mm stenger fikk jeg laget de to langsgående stengene. Noen førsteinntrykk fra stua:

    - DAC-stengene er noe, men ikke veldig mye stivere enn de orginale Nortent-stengene. Ikke overraskende så "føles" DAC veldig kvalitet ut i forhold.

    - For de langsgående stengene gikk det veldig fint med 40cm seksjoner over hele linja bortsett fra endene som er temmelig korte, som forventet siden det ikke er den største bøyen i disse. Et minus med at endene er så korte er at de er litt mer kronglete å håndtere ved nedpakking, siden strikken hele tiden vil rette ut leddet :)

    - Stengenes totalte lengde sammenpakket blir noe lenger enn de orginale, men det gjør ikke meg noe som alltid pakker teltstenger på utsiden av sekken.

    - Totalt en del lavere vekt per langsgående stang enn de orginale fra Nortent. Færre seksjoner bidrar nok en del.

    DAC Featherlite NSL 9mm (inkl. DAC endestykker og Nortent strikk) - 210g

    Nortent 9mm (inkl. Nortent endestykker og strikk) - 247g

    - Ser jo litt kulere ut med gule stenger 😎

    Jeg tipper jeg får resten av de bestilte stangseksjonene før neste helg, da blir det prøvetur med nye stenger over hele linja.

    IMG_3630.thumb.jpeg.e7ccbf34e461b30ee23e1d78c607c2a9.jpeg

    IMG_3636.thumb.jpeg.8cbf8d017e2aa60abc8b0b08b1d9e79c.jpeg

    IMG_3637.thumb.jpeg.873a5b42dd05ffb65179cafed784adc4.jpeg

    • Liker 4
  5. Walle skrev (1 time siden):

    Hvordan oppleves de i vind, er de noenlunde vindtette?

    Jepp, de er fine i vind med Windstopper-delen på oversiden og det andre syntstoffet i håndflaten.

    • Liker 1
  6. Jeg har blitt helt forelsket i Hestra Ergo Grip Tactility og vurderer å bare kjøpe et lite drøss av de for å ha i lang tid fremover. Veldig tynne hansker (78g totalt), men likevel ganske robuste med ekstremt god fingernemhet. Litt på tull pleier jeg å si at du kan plukke nesehåra med disse. SÅ presise er de i grepet med riktig størrelse på hånda. Disse er perfekte hele året når man er i aktivitet. Ikke vannavvisende, men de tørker veldig fort bare ved bruk.

    Under påskens langtur på ski var dette de eneste hanskene jeg brukte (utenom ved camp-etablering/nedriving) da det aldri bikket under noen få minusgrader.

    Det eneste jeg savner er litt bedre mulighet for å bruke de på telefonskjermen. Det fungerer så vidt med tommelen, siden hansken er såppass tynn. Skal det gjøres noe utover å sjekke kartet må hansken av.

    Ikke til forveksling fra de vanlige "Ergo Grip"-hanskene deres som er noe tykkere.

     

    Tidligere likte jeg Falketind-hanskene til Norrøna godt, men jeg ble lei av å bytte de ut så ofte da de ikke tålte veldig mye bruk før de gikk i stykker. Så langt har Tactility-hansken holdt mye bedre.

  7. Hadde en del CashPoints liggende i Norrøna-butikken, så jeg prøvde meg på en utgående (?) modell i outleten; Lofoten corespunUll Long sleeve (https://www.norrona.com/en-GB/products/lofoten/lofoten-corespunull-long-sleeve-mens/?color=2295).

    corespunUll-produktene kom vel i fjorårets sesong, men det ser ikke ut som om de videreføres lenger? Synd i så fall, for trøya virker veldig veldig god og solid (men grisedyr). Jeg tror det blir en favoritt på vinterturene fremover. Likte spesielt ermene/cuffsene i stretchy syntstoff som sitter ganske tett på, med tommelhull som valgfritt kan brukes.

  8. Marius Engelsen skrev (8 timer siden):

    Du har vel teltet, eller er det kun bestilt? Så da kan du jo eksperimentere litt. Om man er på en campplass hvor man får flyttet denne bardunen opp pga. ett tre, en stein, oppoverbakke, eller lignende, vil man også oppnå det samme.

    Nederste bit av en fiskestang, eller ett repledd til en teltstang, veier svært lite, passer i stangposen og gjør kanskje nytten? Jeg ser ikke på dette som noe stort problem, for i 95% av været man er ute for vil ikke dette være noe viktig.

    Teltet virker tross alt svært bra ellers, synes jeg.

    Jepp, og som du sier til slutt - Veldig søkte tilfeller hvor noe sånt er nødvendig- Av samme grunn setter jeg ikke opp teltet i stua for å teste, det får vente til neste tur 😁

    Neste år blir det sannsynligvis Norge på Langs på meg, mye mulig med Vern 1. Jeg har null problem med å velge det teltet til en så lang tur.

    • Liker 1
  9. Storm_Eagle skrev (6 timer siden):

    Jegerne er noen helter som ofrer sin egen fritid for å hjelpe den truede villreinstammen på hardangervidda ved å drepe 4000 av dem...

    Uansett hvor paradoksalt det høres ut så stemmer det. Det er omtrent ingen andre som bryr seg/vet om villreinen i Norge. Villreinen hadde vært fullstendig borte om jegere ikke ga den en stemme og oppmerksomhet.

    Anbefaler å høre Podkasten Uteliv's episoder om villrein/friluftsliv/friluftslivjournalistikk og påvirkning på naturen. Lærer mye :) 

    • Liker 4
    • Takk 1
  10. Marius Engelsen skrev (3 timer siden):

    Og der demonstrerer Andrew Park akkurat det jeg prøvde å få fram. Løsningen er altså en kort stang, gåstav, pinne/kvist. Eller, som han sier, teltet skulle hatt mer bue/brattere vegg mot vinden:


     

    Bra video, og jeg skjønte poenget ganske mye tydeligere nå. Det gir jo mening. Den nederste bardunen bidrar lite når det er så mye vinkel på stengene.

    Jeg lurer på om det kanskje kunne hjulpet litt på å trekke bardunene på de langsgående stengene over på motsatt side, altså at de går i kryss istedenfor hver sin retning? Festepunktet på disse er mye høyere, og det blir ikke en direkte dragning nedover som ved vanlig oppsett. Det bidrar kanskje til mer stabilitet når vinden prøver å presse enden ned som vist i videoen.

  11. foroll skrev (10 minutter siden):

    Mitt inntrykk har vært at titan skal tåle en del, men bulker seg kanskje også lett? Synes store kjeler i tynt gods lett blir bøyd generelt. Kan bli mye vekt på f.eks. ifm. pulkvelt. Kikket på STS sigma pot, samme som Alpha men i stål. 

    Titan er sterkt for vekten sin, men det bulker lett det og når det er tynt nok.

    Sporer litt av fra tråden, men jeg har alltid kjelen i en boks sammen med brenner og annet når det dras pulk. Sjekk Primusplate-tråden :)

  12. Kjelen du først gikk for er jeg veldig fornøyd med (Alpha pot 2.7) til snøsmelting. Lette turkjeler er ikke ment til å kunne tåle mye herjing. Pakke de litt sikrere? :) Hverken min 2.5 Trangia Billy pot eller Alpha Pot 2.7 har en eneste bulk i seg.

    Enda lettere kjeller i titan tåler desto mindre påkjennelser.

  13. Marius Engelsen skrev (18 minutter siden):

    Jeg tror det går an å tilpasse uansett? Du kan fjerne ett ledd, og begge endeleddene kan tilpasses. Da har man vel spillerommet man trenger? Eller?

    Jeg er spent på å høre om forskjellen på stivhet og vekt, i forhold til original.

    Det er måten jeg tenker å tilpasse på nå, ja. Altså fjerne to seksjoner på de langsgående stengene, og tilpasse endene deretter. På den tverrgående stanga fjerner jeg ingen seksjoner, men tilpasser kun på endene.

    Der en seksjon fjernes vil jeg ikke fjerne kun én seksjon, da det plutselig går fra oddetall-antall seksjoner til partall, og da ender man opp med et ledd akkurat der det blir mest bøy, istedenfor å få de kreftene på midten av en seksjon (oddetall). Tenker jeg i hvert fall 😅 Ingen ingeniørgrad her.

    To usikkerhetsmomenter er:

    - Det blir ganske korte endeseksjoner i forhold til resten. Det eneste jeg har å gå på for at dette er greit er at den røde stanga på Keb Endurance også har en veldig kort endeseksjon i forhold til resten. Denne delen av stengene er også planten godt nede i stangkanalene/sleevene.

    - For lang seksjon i tverrstanga der det er mest bøy?

    Excel-skriblerier:

    image.png.b2b80ba409b47ddb6b3e5afc4d6e84a4.png

  14. Jeg har nok driti litt på draget ved å velge DAC Featherlite NSL-stenger i Extremtextil-ordren (som allerede er sendt) 😅

    Det er visst ikke bare bare å kutte de ulike seksjonstypene for den stangtypen. Det er vel egentlig bare endenestykkene som kan kappes, or resten må kjøpes i rett størrelse (de hadde kun 40cm seksjoner).

    Hadde jeg gått for de litt tyngre DAC Pressfit-modellene hadde det vært vesentlig enklere, da det kun er to seksjonstyper (og ikke 3), og begge kan fint kappes.

    Jeg får prøve ut med 40cm stangseksjoner i midten og korte ned endeleddene så totalen blir rett. På langsidene tror jeg ikke dette er noe problem, men på den tverrgående stangen blir det spennende å se hvordan det blir, da det er en vesentlig skarpere kurve som skal til.

  15. fjellræv skrev (13 timer siden):

    Scrolla igjennom i instagram da denne posten dukket opp

    Har de et poeng kanskje?

    IMG_0888.png

    IMG_0889.png

    Enig i poenget her til en viss grad - Men teltet MÅ i mine øyne klare opptil minst 25 m/s i kastene i forhold til vekten den har.

    Litt irrelevant til poenget, men jeg ser stadig vekk (snakker ikke kun om UK Youtubere nå) telt som barduneres eller settes opp middels dårlig. Et dårlig oppsatt telt kan brekke i langt mildere forhold enn det ellers ville tålt ved et skikkelig godt oppsett, så jeg tror ikke på enhver påstand om teltstyrke før jeg har erfart det selv😁

    • Liker 2
  16. Jeg tror det kan ha bittelit for seg for sidevind for mindre bevegelse i duken/så duken ikke kommer borti innerteltet. Eventuelt en unnskyldning for å ikke sette opp teltet like stramt og godt ut i lengdene (=stram duk).

    Jeg har aldri følt jeg har savnet dette. Med godt oppsett og "optimal" vindretning er mitt Keb svært stille, og det skal ganske kraftig vind til før det kommer mer lyd enn en slags during i teltet. Nå kan det hende at bunn-pluggpunktet midt på duken hjelper mye her for så vidt.

    • Liker 2
  17. Det er noen grove vektforskjeller det kan være greit å være klar over på disse beddingene. 200 SF fra Fjellpulken veier f.eks. Hele 2,4 kg(!), men har igjen også en vannsøyle på 15000mm og "all the bells and whistles".

    En av Sydvang-modellene får du ned i 0,8 kg og Piteraq på 0,6 kg - Bare for sammenligning.

    • Liker 1
    • Takk 1
  18. Marius Engelsen skrev (1 time siden):

    Bruker Nortent 9mm no-name stenger?

    De hadde sikkert hatt mye å tjene på noen gode, og litt tykkere, DAC- eller Yunan stenger.

    Man kan bestille teltet med doble stenger, men vekten er jo allerede noe høy.

    Stemmer stemmer. Jeg røyk på en Extremtextil-smell og kommer til å prøve ut DAC Featherlite NSL 9mm stenger i mitt snart. Nevnt tidligere i tråden her så er det noen på FB som allerede har gitt sitt Vern Featherlite 10.25mm stenger også, det ser spesielt stødig ut. Jeg tror det er mye å hente på å bare gå over til annerkjente DAC-stenger i samme diameter som orginalstengene.

    På den tverrgående stanga kommer jeg til å gå for samme seksjonslengder som standard. På langsidene blir det noe lenger seksjoner enn standard (2 seksjoner mindre). Jeg forstår egentlig ikke hvorfor Nortent har såppass korte seksjoner på langsidene som det er ganske lite kurving i.

    Handlet litt ekstra seksjoner i tilfelle jeg angrer på oppsettet 😅

  19. perbl skrev (12 minutter siden):

    Jepp, er det jeg og håper. Har en ganske ok ventilert og sprinklet kjellerbod, men likevel i tvil om det vil ta unna tung gass som blir liggende. Og tror det skal mye til før det blir veldig varmt nede i sofaen her.

    Det hjelper ikke at din bod er sprinklet. Gassen vil fremdeles søke seg til gulvet og bli der, enten det er i din bod eller naboen sin:)

    Jeg har ikke så elegant løsning selv annet enn å ha gassbeholdere i en kurv i TV-skjenken i stua. Om det er lekkasje så skal det mye til for å ikke oppdage det før det blir farlig (lukt).

  20. Kristian V. skrev (6 minutter siden):

    Det skjer bra ting i høyden nå! :D

    Solhomfjell (Gjerstad) på lørdag, en del mindre snø enn de to siste turene!
    Mye smeltevann overalt, men gikk greit å gå. Med den tempen(13-15varmegrader) som var i helgen er det ikke lenge før det er snøfritt og full vår der oppe. Gleder meg!

    20240413_170809.thumb.jpg.2da24d5aa0930e0ca84f1886e349721c.jpg

    Utsikt mot Gautefall, snart kan man begynne å gå den veien også, med isfrie vann og fiskestang :D 
    20240413_172902.thumb.jpg.b785eb5c3f228250c990c9c95a44a67b.jpg

    20240413_174617.thumb.jpg.44cb2ad8b923c90fddfdfdfaa6a0e314.jpg

    Utsikt mot Havrefjell, og i skyggesiden ligger det litt mer snø..
    20240413_185635.thumb.jpg.3fc9f9a07afdbea7fc16e97772727d30.jpg

     

    Det gikk fort! På en måte håper jeg de mest snørike fjellene holder på snøen for skigåing til i hvert fall tidlig mai, men på en annen side følger jeg også med på senorge.no for å se når en kan ta fottur i de nærmeste fjellene på barmark😅 Ser lovende ut i hvert fall! Kanskje tiden er inne for å prøve ut dette Solholmfjellet!

    • Liker 2
  21. Nikke skrev (26 minutter siden):

    I prinsippet bør man kunne ta et slikt telt i bruk uten å måtte bytte stenger, barduner osv.

    Enig, men for min del står det ikke så mye på prislappen for å ta teltet til et nivå jeg synes er godt nok - For teltet er en ellers god pakke i forhold til mange andre 1-mannstelt der ute som jeg ikke har falt særlig for. Da er jeg villig til å kaste litt penger på det for å gjøre det "litt bedre"/pari til forventingene.

    Og en må bare flire litt av dette med Pi og de naturlige kurvene ja 😅

    Gi meg Soulo med et ørlite større innvendig rom og med bedre ventilasjonsmuligheter, så er jeg nok å se først i køen i kassa.

    • Liker 1
  22. Fiskepadde skrev (1 time siden):

    20m/s i kastene tåler jo selv Helsport sine SL telt. Telt som mange her på forumet ikke en gang har tiltro til for en overnatting på Dyranut midtsommers. 

    Jeg har heller ikke tiltro til SL-teltene til Helsport for litt tøffere forhold - Har ikke de vært smånotoriske på å ryke ved barduninnfestingen ved litt moderat vind? Mener Sindre Kolbjørnsgård opplevde dette på sin Norge på langs-tur, uten å ha sjekket fakta mot hukommelse.

    Om jeg skal se på DAC-stenger for mitt Vern 1 tror jeg at jeg heller vil se på 9-9.6mm Featherlite NSL-stenger (ikke 10.25mm). Da vil nok vekten bli noe nærmere orginalvekten, og jeg tviler ikke på at det fremdeles blir en vesensforskjell fra de standard Nortent-stengene.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.