Gå til innhold
 • Bli medlem

grensejegeren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om grensejegeren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er med på den av parafinentusiastene er i ferd med å bli borte ja. Men noen er det da igjen Forsøkte forøvrig med ulike "bufrende" elementer i drivstofftilførselen på polarisen, men ikke noe klarte å stoppe pulseringen. stripset til slutt en veke rundt pickup-slangen. Hjalp nada. Høyde/størrelse på flammespreder, og stillecap, forsøkte jeg ikke å manipulere. La inn en så tykk ståltråd som gikk i slangen også (den har nedstrupede åpninger i hver ende, så ikke så mye som får plass der. Etter tips fra @Memento mori så har jeg lagt inn bestilling på stillecap til XGK nå. Mulig jeg kla
 2. Det er iallefall det jeg har gjort, nettopp for å kunne bruke en liten 0.3L Optimus flaske jeg har. Med o-ringen så går pumpa på alle flasker. Om det er uten risiko? tja. Gjøres på eget ansvar - for meg har det fungert fint i mange år.
 3. @Blaser Takk for info! Kan det være den reduserte effekten som gjør det tro? Hvis plata kommer lenger ned så reduseres jo effekten pga. mindre luftblanding. Min brant også "rent" på lav effekt, og pulseringen var så høyfrekvent (og lydnivået så høyt..) på full guff at det ikke var særlig merkbart. Om man hører etter så var pulseringen der da også. Interessante observasjoner dette. Og det understøtter det jeg trodde om at produktet rett og slett er dårlig designet og lite utprøvd.
 4. Har testet dette, men ingen kombinasjon av flaskeventilen og reguleringen ved brennerhodet hjalp. Men om årsaken til pulseringen er hydraulisk pulsing fra flaska så skulle man tro det hjalp.
 5. Ett tips ang. MSR pumper er å skifte ut den røde duraseal pakningen med en vanlig o-ring som sitter på flaskekorkene. Jeg har gjort det på mine pumper da flaskesortimentet er av ulike fabrikat. Har funket fint i mange år. Både optimus og primus flasker funker dårlig med msr duraseal pakningen.
 6. Utrolig synd at de destruerer disse? Er i HV selv, skal sjekke neste gang jeg er inne hva som skjer med de vi har. Mulig jeg prøver å kjøpe en restaurert en. Med enkle deler og riktig bruk så er jo dette den ultimate teltvarmer. Og lyden gir mange minner Skal skaffe meg en stillebrenner-cap til XGK, så får vi se hvordan den blir å fyre i teltet med. Førsteinntrykket er at den er veldig regulerbar på parafin iallefall. Solid brenner, enkel pumpe.
 7. Takk for svar alle sammen - har også hatt en fin diskusjon med Memento Mori ang dette. Det virker å være slik disse brennerne er egentlig. For meg fremstår dette som et produkt ikke verdig for vinterbruk - den fremstår som dårlig designet og ikke godt testet. kudos til XXL for sin fornøyd garanti, jeg byttet den inn i en MSR XGK. Akkurat som med Whisperlite så lar denne seg ganske greit regulere effektmessig, selv om det man leser om den sier at den er av eller på. Superfornøyd så langt med MSR. Katadyn-optimus er jeg ferdig med. Nå som forsvaret skal begynne å bruke XGK også, så h
 8. Skal få til en videosnutt. Men om noen har en polaris, så kan jeg garantere at du legger merke til dette problemet, om det er der. edit:
 9. Skal få til en videosnutt. Men om noen har en polaris, så kan jeg garantere at du legger merke til dette problemet, om det er der.
 10. Hei godtfolk - Primusnerden i meg skaffet et nytt leketøy for et par dager siden - Optimus Polaris. Den fungerer dårlig på flytende drivstoff, mitt hovedvalg på denne ville være parafin til vinter/teltbruk. Har noen her en Polaris brenner som brenner jevnt på alle effektnivå, på flytende fuel? Min pulserer med en relativt høyfrekvent fap-fap-fap lyd, som øker i frekvens ved større pådrag. Klart verst rundt 40-50% effekt- Helt ulevelig til bruk i telt. Den fungerer "normalt" på gass. Har også forsøkt overdreven forvarming, men dårlig priming er ikke problemet. Får heller ikke gule f
 11. Er 185 og passer ypperlig i en 195 lengde. På Tyin-posene så er valget 180 eller 200, og der er 180 altfor kort. Så jeg har en Kompakt 3-season i 195, og Tyin 5-season i 200. Knallposer begge to! Fredrik.
 12. Ok, rensejobber blir man alltids lei av (Jeg har en Whisperlite som en kamerat kjørte på lampeolje her...) Hva er galt med 199? Svea i 111-klær! Kanskje noe av en kuriositet den der. Men har brukt den primusen litt med white spirit, og den fungerer jo fint. Minipumpe-systemet er håpløst dog - mye deler for lite funksjon.
 13. Ok, da har jeg fått to nye generatorer i hus (for 200kr inkl.frakt.. ) Disse fungerer begge hetl utmerket. Ingen her som har merket ujavn kvalitet på disse før? Merket meg at den lille kroken på rensewiren var i en mye mer korrekt vinkel på disse nye, i forhold til de jeg hadde. Kan være spenninger i denne som var problemet kanskje - selv om den "gode" generatoren funket på alle brennerne mine. uansett - til info. Rune, om du har lyst til å teste de "dårlige" generatorene så kan du få dem, send meg evnt. en adresse på PM. Fredrik.
 14. Hei primusguruer, Hva er deres erfaringer med Coleman generatorer? JEg har nå tre colemanbrennere: 533, og 2 x 442. til disse brennerne har jeg kun en generator som faktisk lar meg regulere effekten, kjøpte en reserve som heller ikke fungerer. Er dette vanlig? må jeg kjøpe generatorer helt til jeg har 3 som fungerer? Symptomet er at det går fint å fyre opp, men skrur jeg ned effekten så skjer det ingenting, helt til til føles som om det oppstår et lite vakuum, og så dør den sakte ut. skrur jeg bittelitt opp igjen (1-2mm kanskje) så har jeg full effekt igjen. D
 15. Jeg har ikke erfaring med Nova, men dette høres for meg ut som noe som skjer med MSR sine shakerjet-brennere iblant. Når du sier magnet-rensenål, så er dette en liten del som beveger seg under dysa når du drar en magnet over? Isåfall, skru ut dysa og ta ut hele den lille "magnet-nåla". Prøvefyr. Evnt, hvis du ikke får drivstoff ut til forvarming - prøv å åpne ventilen, og slå brenneren lett mot et hardt underlag - den magnetnåla kan ligge og blokkere tilførselen. En 111 f.eks. fungerer like fint uten den nåla. MSR likedan. Kanskje nova også? For min del så er
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.