Gå til innhold
  • Bli medlem

thomas christensen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av thomas christensen

  1. Takk for det, Måssabjønn, da ble jeg absolutt klokere
  2. Hei, mulig jeg skal leie et par ski, Åsnes Ousland fjellski, 200 cm. med Rottefella BC pro bindinger "justert til str 43 +/- montert på skia." (Som utleier formulerer det. Se bilde.) Kan jeg bruke str. 47 på disse skiene? Må man lage noe hull for å justere bindingen til større str, eller kan jeg fint bruke str. 47 slik bindingen er nå? Takker for all hjelp jeg kan få. Jeg har sett andre tråder med samme tema, men det er forskjellige meninger ute og går. Turhilsen fra Thomas.
  3. Hei Er det noen som har en oppdatert rabattkode til Fjellsport? Mvh Thomas
  4. Haha, hvis du har vært på kajakktur med dun, så må det vel gå for meg også Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg gjør. Jeg har vært på en del turer hvor jeg absolutt trenger det ene eller det andre, ofte er det ikke krise om jeg lar være å kjøpe det...Sparer noen hundre gram her og der på dyre produkter, men nå setter jeg en fot i bakken. Jeg investerte i en ny g-tex-jakke nå, vurderer å sende den i retur, kanskje jeg heller skal bruke Helly H-jakka jeg har, vindtett/vanntett og 100% ikke pustende, ingenting slår det Klam blir jeg i den, meg jeg føler meg rimelig klam med gore-tex også, fordelen, så klart, er jo at man har lufting under armene, den puster nok mer enn HH-jakka, spørsmålet er om det er verdt tusenlappene..Dette er jo ikke en jakketråd, men litt naturlig innvevd blir det likevel.
  5. Den posen så jo veldig bra ut. Ser at makslengde er 183, jeg glemte å skrive at jeg er 189..
  6. Setter stor pris på den digresjonen, jeg skal i skrivende stund se på om jeg finner dunpose som kanskje veier 600 - 700 og kombinere min RAB med den. Å spice opp Alta kan funke, men jeg er i grunn blitt overbevist av deg ang dunbruk.
  7. Står litt fast her! Vil ha: Syntetisk pose, maks 1700 g. (Rundt der.) Komfort minus 10! (Ikke nedre grense -10, ikke T-lim -10, ikke ligge i rekepositur, jeg vil gjerne sove komfortabelt hele natta..) Kan være to poser utenpå hverandre, med tilsv. vekt selvfølgelig, eller så lav som mulig. Venstre glidelås. (Ikke midt på, slik Mammut har.) Så var det prisen da.. Aner ikke hva jeg kan forvente, enten blir vekta for høy eller prisen, ut i fra i det jeg har sett. Maks 3000,- Vurderer dun mtp på varme og vekt, men Jotunheimen ser ut til å være fuktig i sommer, jeg vil gjerne ha en pose som ikke kollapser pga fuktighet.. Jeg har en RAB, 600 gram, komf. 0, som jeg vurderte i komb. med en pose til, syntetisk eller dun utenpå. (Innspill her?) Denne utenpå? https://www.fjellsport.no/merker/arctic-tern/arctic-tern-microtech-ultra-black?variantId=123-6370&gclid=Cj0KCQjwkqSlBhDaARIsAFJANkgOgYr7BZOzfnUjeQi5005WuxyNAXn_k5ybtlwhrE6eTTf2oMEJAMoaAu5QEALw_wcB Litt stusselig, kanskje? Oppe ved Fannaråkhytta, hvor jeg tenkte å ligge i telt, ligger det på 0 til fem blå på natta. OPPDATERT: Vurderer nå min Helsport Alta; veier 1,7, har en komf. på rundt 0, sammen med lakenpose og yttertrekk. Hvis krise, ulltøy og legge inn en dunjakke mellom yttertrekk og sovepose ved overkroppen, pluss varmt vann i Nalgeneflaska nederst i posen. Beste fjellhilsen fra Thomas
  8. Takk for innspillet, Marius! Jeg vurderer også å ta med to-tre ekstra plugger som er lengre og mer solide. Først og fremt skal jeg ligge i daler, men jeg skulle gjerne hatt med RL PRO uansett mtp å ha det mer fleksibelt om jeg vil ligge høyt opp i fjellet, men jeg må jo velge. Fordelen med Lofoten er innerhøyden, da slipper jeg å gnisse topplokket i duken hele tiden, samt mer plass, mer komfortabelt.
  9. Hei godtfolk! Jeg har kjøpt Lofoten Superlight 2 med tanke på en tre ukers i Jotunheimen denne sommeren. Jeg har lest et sted at teltet tåler fra 10 til 15 m/s. (Ubekreftet.) Helsport opererer ikke med noen angivelse på hva teltene deres kan tåle og har man teltet i le vil jo det utgjøre en stor forskjell. Jeg vurderer nå om jeg skal bruke den gamle versjonen av Ringstid Light 2 PRO som tåler røffere vær, eller Lofoten Superlight som, naturlig nok, ikke har et så røft materiale. Grunnen til at jeg vurderer RL PRO er fordi jeg tenkte å telte feks ved Fannaråkhytta (2068 moh). Der snør det mye akkurat nå, temp. ligger på 1 til 5 blå på natta. Har noen testet Lofoten med feks rundt 15 m/s, uten le? (Ser jeg på værmeld. underveis på turen at det skal snø mye i tillegg til sterk vind vil jeg droppe å telte så høyt i fjellet.)
  10. Er det noen her som har gått hele veien inn Midtmaradalen i Jotunheimen og opp til Skagastølsbu? Jeg tenkte å slå opp telt innerst i dalen og ta en dagstur opp. Det står umerket sti på kartet, men er det en sti som er lett å følge eller er det evt. svaer som man må over og skulle man være litt uheldig med å "tråkke litt feil", så er det lite slingring og man risikerer å falle ned? Jeg kommer ikke til å bære tungt. (Jeg er egentlig ikke en toppturmann, men hvis det er gangbar sti, skal jeg forhåpentlig komme meg opp..) Takker for alle tips jeg kan få!
  11. Takker for alle svar så langt! Skal sjekke ut teltene som er nevnt. 1,2 kg kan funke. Det skal bare være plass til meg i teltet.
  12. Jeg skal ta en tre-ukers i fjellet i sommer, muligens gjennom Jotunheimen. Vurderer å kjøpe et ultralett telt, dvs rundt 1 kg. Det gjerne være gåstav som teltstang. Selv om det er sommertur må det tåle friskt vær. Fjellet er, som vi alle vet, temmelig lunefullt. Ønsket høyde er høyest mulig. Det må også være plass til LW Exped liggeunderlag. Tenker at jeg vil ha et telt med innertelt, med tanke på kondens. Maks pris er kanskje 5000. (Er litt usikker på om jeg skal kjøpe nytt telt i det hele tatt. Jeg har den gamle versj. av Ringstind light 2, det veier 1,7 kg og tåler faktisk dårlig vær, men så var det vekta, da..) Tips og innspill mottas med stor takk!
  13. Jepp, ikke lett å unngå hvis man har med seg en del stæsj.
  14. Jeg kjenner i hvert fall ikke til det. Oppakkingen din ser helt strøken ut!
  15. Den var ikke dum. Jeg har en fjellduk som jeg kan bruke. Veldig bra tips! (Og veldig bra for lommeboka..)
  16. Jeg vurderer å kjøpe en bedding som skal brukes på Paris pulk. Jeg har et LW oppbl.bart underlag som er nesten 2 m. så jeg må ha en bedding som er 200 cm. Noen som erfaring med å bruke dette på Paris pulk? Den er 150 cm lang, men lurer på om det kanskje kan funke likevel. Er det noen åpenbar grunn til at dette ikke skulle funke? For at beddingen ikke skal være i veien for taudraget, må den stikke ut en halv meter bak på pulken. Noen som har noen tanker/erfaringer her?
  17. Se her ja. Jeg kjente ikke til NiB, har savnet en sånn side for å planlegge. (Jeg hadde egentlig tenkt å ligge et par dager på Tjønnholtjønne, ser jo et potensiale som du har zoomet inn på, men ut i fra det jeg kan se heller det for mye.) Dette var et gull verktøy, tusen takk @Måssåbjønn
  18. Hei! Kanskje noen fjellfanter her som kan hjelpe meg? Tenkte å gå fra Gjendesheim til Glitterheim via Tjønnholet og evt. sove med telt ved Tjønnholtjønne. Skal visst være en fonne her som kan være vanskelig å forsere, uten at jeg helt vet hva som er selve utfordringen med den, pluss at det kan være vanskelig å gå ruta ved dårlig sikt siden det ikke er merket. Det er markert som umerket sti på kartet. Tenkte også sove ved Tjønnholtjønne, vet noen her om det er mulig å slå opp telt her eller om mye ur og ulendt terreng gjør det ganske umulig? Tenkte også som et alternativ å sove oppå Beesstrondfjellet, er det som har noe kjennskap til hvordan det er å slå opp teltplass her? Takker og bukker for all hjelp jeg kan få!
  19. Hørtes smart ut! Takk for tips 😊
  20. Supert at du la med bilder. Du er ikke avhengig av stokker eller trær for å feste barduner? (Ser ikke sånn ut på bildet, bortsett fra et, hvor du har festet en bardun til en stokk, men det er kanskje i mangel av plugger?)
  21. Hvordan får du tarpen til å stå med en stang? Bruker du barduner i festepunkter på tarpen og fester med plugger i bakken?
  22. Er det noen som har ligget med telt ved Besstjønnin i Jotunheimen? (Ser flatt og fint ut på kartet, men er det kulete og mye lyng er det jo ikke liv laga.)
  23. Enig. Klam er helt greit i denne sammenheng, neste tur blir regnjakke med, evt bare poncho. Litt upraktisk, men dekker godt, også over sekken.
  24. Sant nok, men jeg er 189 høy og har ikke noe å gå på der.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.