Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellist

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av fjellist

  1. Har Arcteryx Bora 75 og Arcteryx Needle 35, og de er en nytelse. Bora sekken har et veldig godt hoftebelte som etterhvert former seg perfekt til kroppen. Da jeg var på prøvetur hos de forskjellige forhandlerene, Minnes jeg også at Arcteryx sine sekker hadde en litt uvant svei i forhold til min rygg. Har hatt Bergans før og blitt vant med at sekken satt helt tett inntil ryggen. Etter et feilkjøp av osprey 75, (fikk gnagsår på ryggen) valgte jeg å gi Boraen en sjanse til, til tross for sveien og angrer ikke et sekund. Håper den er evigvarende:) Den lille svaien utgjevner seg når man får riktig opppakking og tyngde på sekken. Få en av innehaverene til å gi sekken riktig opppakket tyngde, så kjennnes det nok mer naturlig. Sekken kan kjennes litt stiv i begynnelsen, men etter et par turer med oppvarming av bæresystemet smelter sekken sammen med deg og da er det en ren fornøyelse:)
  2. Takk for tilbakemelding og link. Viste ikke at det fantes et terrengsykkelforum og ikke har jeg hørt om utrykket "flekser for mye i kranken" heller! Jeg er helt dødelig og trenger ikke den hotteste terrengsykkelen. Det viktigste er at sykkelen er solid og varer et godt stykke tid på sitt bruksområdet. Skal prøve Nakamura når den ankommer forhandleren. Har i mellomtiden kikket på Trek sykler som også ser ut til å være gode alternativ: (Trek 6500Disc Trek 6700Disc, Trek 800E Disc) Har noen erfaring med disse Trek modellene?
  3. Jeg skal kjøpe min første terengsykkel og har vært inn og ut av sykkelbutikker og sykkelnettsider for å gjøre meg kjent med hva som finnes på markedet. Trenger en sykkel for bruk til lengre fjellturer, men også frem /tilbake på jobb i byen. Har et budsjett som ikke kan overstige kr. 10.000 Hos syklistenes landsforening har de gjort en sykkeltest på terrengsykler der Nakamura Summit lite kom best ut: http://www.syklistene.no/Sykler_utstyr/Tester/Sykler_modeller/33595 Nå lurer jeg på om noen her har erfaring med denne sykkelen, eller og har noen anbefalinger for andre lette terrengsykkler. Det står at Nakamura mangler spak på styret for avlåsing av dempegaffelen. Er det hendig å ha en slik, eller kan man justere det greit uten?
  4. For kr. 1850 fikk jeg nylig kjøpt et par smurefrie Fischer E-99 på salg hos Platou. (Rottefeller nnn bc, kom utenom til kr. 550) Dette var hos Platou i Stavanger, og jeg vet ikke om salget også gjelder hos Platou butikkene ellers i landet. Fikk prøvd ut skiene i vinterferien og er kjempe fornøyd:)
  5. Takk for innfo og gode råd Skal ta en nærmere titt på dette utstyret!
  6. Var på fjellet hele sommeren (Juli-august) og vandret blant annet mye på kryss og tvers over Hardangervidden. Den aller beste strekkningen var langs Vestsiden og opp til Finse med en rundtur rundt Jøkulen. Jeg hadde ikke teltet med, og var avhengig av hytte og stinett til turistforeningen, som er et godt alternativ for å få redusert sekkvekt. Derimot mister man anledningen til den helt frie ferdsel... noe som jeg savnet. Vell, ruta jeg kan anbefale på Hardangervidden er: Haukelister-Hellevassbu-Litlos-Torehytten-Stavali-Hadlaskard-Dyranut-Kjeldebu-Rembedalsseter-Finse-Kjeldebu-Krekja-og så enten sti eller buss til Haugastøl (med togretur Bergen) Har man som deg 1-2 uker til rådighet er dette en kjempe flott tur å legge ut på. har du i tilegg telt og fiskestang blir det sikkert helt perfekt! se:http://www.turistforeningen.no/turplanlegger/cabin.php?ca_id=168&x=4&y=6&v=3 Når det gjelder snøforhold, var det mye snø på vidda i sommer (2007). Nesten hele juli gikk jeg i 50-60% snø, og rundt Hardangerjøkulen var det ikke mulig å komme seg i juli. Først i August begynte det å bli bedre og i slutten av august gikk det fint rundt Jøkulen også. Det er forøvrig en av mine yndlingsturer, så er man på Finse, har noen dager til rådighet og lurer på hvor turen skal gå, kan den virkelig anbefales!! Skal definitivt opp på Hardangervidda igjen til sommeren, (uten å svikte teltet og fiskestanga) Gleder meg som et lite barn! Hilsen Camilla
  7. Jeg skal kjøpe nye ski til bruk på fjellet, dvs. dagsturer og lengre ettapper. På markedet finnes det et hav av ulike merker og valgmuligheter, derfor lurer jeg nå på om det er noen her som ut fra erfaring kan anbefale noen gode og solide ski+sko? Jeg spytter gjerne i en del kroner for utstyret!
  8. Kanskje du allerede har tatt det i burk, men et effektivt råd mot nattlige U- lyder på hyttenes soverom er: Ørepropper! De døyver det meste. Og får man i tillegg bukt med forventningen til morgendagens ettappe (noe jeg enda ikke har funnet noe middel mot) så blir det garantert en stillere nattssøvn.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.