Jump to content

Snø

Aktiv medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About Snø

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Modum

Snø's Achievements

 1. Snø

  Snø

 2. Sjekket ut linken over. Her er en leverandør av denne Lupine Betty X-Pro 22W LED hodelykta: [Hidden Content] Ser den er laget for sykkel. Har noen testet den ut for bruk uten sykkel? Det finnes også en annen modell så jeg...
 3. Jeg mekka en lykt selv. Ikke spesielt lett eller pen! Testet ut tre forskjellige spot-pærer som jeg kjøpte på super'n: 20W, 35W og 50W. Prøvde forskjellige spredningsvinkler. Jeg likte best de med stor spredning. Da så jeg rev og rådyr på 150m avstand i sidesynet, samtidig som det føltes som "midt på dagen". Det ødelegger rigtignok nattsynet for en stund. Brukte forseglede 12V blybatteri fra Biltema/Clas Ohlson. Spotene røk ikke selv om de var glovarme og fikk snø på seg eller falt i bakken, men helt sikker var jeg ikke. Dette er nok kun aktuelt for de som slipper å tenke på vekta. Strømforbruk: I=P/U I=20/12 I=1,7A Dvs. med et 1,7Ah batteri vil du ha lys i en time ved 20°C - ca. Ved -20°C er saken en annen, og det er da man helst trenger lys. 12V batteriet er egentlig virksomt i området 13,8V til 10,5V. Skal du på langtur er LED etter min mening det eneste som duger. Silva LI 3W f.eks. Ellers foretrekker jeg å gjøre som en annen nevnte: bruke minimalt med lys og satse på nattsynet...
 4. Lars Monsen skriver om desinfisering i sin siste bok: 365 dager på Nordkalotten. Tror han nevnte navnet der. Siste kapittel 8 da han kommer fra Finland og inn i Norge.
 5. Er det noen som har erfaring med å la Allyen være oppslått om vinteren? Tenker på at man kan få strekk i duken som ikke går tilbake. Har ikke tenkt å bruke den i 20 blå !!
 6. Hvorfor ta med seg støy når man vil ha ro og stillhet i fjellet? Noe å tenke på for produsentene.
 7. Kjølen kan lages mer som et ror og festes i front. Alu. plate med anlegg mot bunn to steder. En rem over og en som strammer bakover opp i spantene. Har også hørt om en som lagde fester til årer slik at den kunne ros raskt som en båt. Festene stakk da ut et stykke fra ripa. På midten av Allyen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy