Gå til innhold
  • Bli medlem

Marius Engelsen

+Støttemedlem
  • Innlegg

    5 595
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    129

Marius Engelsen vant dagen sist 2. juli

Marius Engelsen hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Marius Engelsen

Profile Information

  • Sted
    Askøy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Marius Engelsen sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Posting Machine Sjeldent
  • Collaborator

Nylige merker

4,7k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser ut som en ganske standard krabbekoker? Ganske lik - men noe mer solid stativ - enn de billigste variantene man får på obsen og mekk.
  2. Er det stor forskjell i bråk og flammeregulering på XKG EX og XGK II? Jeg synes flammereguleringen på XGK II er god nok til at det ikke begrenser hva jeg kan lage på den, og bråket er som en vanlig bråkebrenner. Pumper bare til medium trykk, slik at jeg kan både steke og koke. Man må riktignok være meget fintfølelse på ventilen i det helt nederste effektområdet. Til fyring for tørk i innerteltet har man vel sjeldent brenneren på full guffe, for da blir det jo fort ulevelig varmt. Og da er bråket som for en hvilke som helst bråkebrenner: Slitsomt i lengden, men absolutt ikke behov for hørselvern.
  3. Ja. Gode poeng. Da legger vi den død Er helt enkelt vannfilter, må være rikelig på tur i Norge. Mye beitedyr er vel eneste reelle problemet.
  4. Jeg har sett på Stellar selv. Rask, lett og helt riktig skrogform for ror. For min del måtte det blitt 18R da, men den har sikkert for stor volum i sittebrønnen til en liten kar som ikke er EU-størrelse.
  5. Hvorfor brukes ikke dette mer? Virker genialt.
  6. Jeg har som kjent masse erfaring med Hilleberg Unna og tarp i kombinasjon. Men jeg har mer eller mindre gått helt over til å bruke Exped Orion Extreme 2 på kajakktur, og da blir behovet for tarp noe mindre. Jeg har den allikevel med, fordi det er utrolig kjekt med tak over inngangen. Men på orion kan man ordne seg med en liten baldakin ved hjelp av en snor og døren. Fungerer svært bra, og er kjapt og enkelt å sette opp. Det blir akkurat nok til at jeg kan sitte i Ground Chair i forteltet og nyte usikten i regnet, og det holder regnet unna innerteltet når jeg har døren åpen for utsikt og luft
  7. Jeg kommer aldri unna Unna. Snota 1 var det eneste jeg så på som en mulig verdig erstatter. Men den gang ei Perfekt sammen med tarp!
  8. Jeg tenker dette må være en perfekt løsning til bruk på tur i Norge. En slik flaske, og en vanlig drikkeflaske på 0,5-1 liter. Det er jo ikke alt man trenger å filtrere. Fyller man vann fra rene kilder kan man fylle begge flaskene. Fyller man vann fra usikre kilder kan man fylle filterflasken, og bruke denne til å fylle den andre flasken. Null stress tenker jeg.
  9. Ahh. Interessant. Kan du utdype litt ?
  10. Reklamer! Denne var blitt brukt lite! Jeg er ikke i tvil om hvilke tørrdrakt jeg vil anbefale, men først hva jeg synes er viktig: 1: Helst frontglidelås. Ingen krise om den er bak, om du klarer å åpne/lukke selv. 2: Ingen dobbelt liv! Særlig i kombinasjon med frontglidelås! Det gjør at glidelåsen må være kortere, og at vinkelen blir slik at glidelåsen gjør drakten stivere. Man skal ha FULL bevegelsesfrihet, og dobbelt liv blir bare stamt og trangt. Spruttrekk med tybne skulderstropper trenger ikke å være stramt og trangt. 3: Sokkene må være i samme stoff som drakten! Latexføtter er skjøre, kalde, klamme og glir ikke like lett ned i padlesko. Så bør de være noenlunde rett størrelse. Enkelte drakter ha størrelse 48 på alle sokker - helt håpløst. 4: Ingen ekstra dilldall. Det blir mer vekt, mindre bevegelighet, dyrere og drakten tar større plass sammenlagt. En regnhette har jeg savnet noen ganger. Men lue/caps/sydvest/neoprenhette er kanskje enda bedre. 5: Tisseglidelås om du er mann på tur! Dette er dog ikke så vanskelig å sette inn selv, eller få noen til å gjøre for deg. 6: Gode mansjetter. Det finnes latex som er tett, og det fungerer bra. Dog er tynne neoprenmansjetter av god kvalitet det aller mest behagelige og slitesterke. 7: Stoffet må være kraftig, slitesterkt, pustende og ikke for stivt. Jeg anbefaler derfor Ursuit AWS! Den er kanonbra, og har markedets lengste glidelås, som er skråstilt slik at den ikke gir padlemotstand. Sokkene er i fin størrelse i forhold til drakten, og det eneste den har av dilldall er en 100% vanntett lomme på armen (fin til bilnøkler). Den mangler dessverre tisseglidelås, det må du sette inn selv eller bestille på en skreddersydd drakt fra Ursuit. Drakten er også bra på langtur, fordi den er så lett å komme inn/ut av og vrenge for å henge til tørk i trærne. Jeg har snart slitt ut min, og jeg har prøvd mye annet for å erstatte den. Ingenting annet når opp, og er like bra å padle med. Og det blir derfor en skreddersydd fra Ursuit nå til 40 års dagen. Jeg kan si at Nemo force drakten må du styre langt unna. Den er ca like slitesterk som plastfolie.. Og etterhvert vil det oppstå små lekkasjer i drakten din, særlig sokkene, uansett hva du har. Vreng da drakten, heng en fot på hver side av en stang, og fyll bena med kaldt vann, og marker hullene med en sprittusj. Ta en dråpe lim på hullene når drakten er tørket. (NB! Kaldt vann er viktig. Lunkent og varmt vann svetter gjennom membranstoff, og det kjennes ut som hele stoffet trekker fukt. Det har jeg forsøkt flere ganger).
  11. Jeg har ikke Juvass eller Impact, men jeg har Holdt. Juvass er vel en topptursko? Altså en sko beregnet til litt lett klatring/klyving og stiv slik at den er godt egnet til å trakke på små «lister» og bruke med stegjern. Slike sko pleier vel å være veldig stive? Alfa Holdt er mine topptursko, jeg har de derfor i ett nummer mindre enn mine andre sko, slik at de skal sitte tight på bena når jeg klatrer. De er lette, relativt lave/halvhøye, og mer enn stiv nok i både sålen og ankelen til at jeg trenger. Antagelig en del mykere/lettere enn Juvass (ut i fra produktbeskrivelsen). Jeg synes Holdt er en knallsko. Men på grunn av at det er en sugende tekstilsko, og den ikke er så høy, går goretex-sokken bare til rett over ankelen (som på alle andre halvhøye fjellstøver). Derfor bruker jeg gamasjer sammen med slike sko om jeg skal gå lenge i veldig mye regn, da suger ikke vannet over skokanten/goretex-sokken. En helt super sko, med rikelig stivhet og støtte, synes jeg. (om du vil ha størrelse 42 kan du få kjøpe mine, slik at jeg kan kjøpe størrelse 43).
  12. Jeg synes faktisk en terning-app fungerer bedre i telt enn fysiske terninger. Høres lite sjarmerende ut, men veldig praktisk i telt.
  13. Hvorfor ikke en liten led lykt, som kan lades fra powerbanken? De er knøttsmå, og lyser rævva av dioden på en powerbank. Olight har nøkkelknippemodeller som lyser svært bra. Sport outlet sin lille «Jarle» er også veldig bra lys i.
  14. Barents har UL 4-manns utgaver av tunneltelt, som kanskje kan funke? Marmot Vapor 4p har plass til 4 gode liggeunderlag, og er litt lettere enn Wiglo (men fortsatt ganske stort og tungt sammenlignet med overnevnte tunneltelt.
  15. Det er mange gode og populære engelske produsenter i dag også. Citus 55/60 er mer som en treningskajakk enn en havkajakk. Den har ikke vanntett skott framme, så man bør ha flytepose i tilfelle velt. Trolig vanskelig å komme oppi dersom man velter, mangler deksrigg, og ingen lårstøtter (gjør rullen nesten umulig). Har også underliggende ror, så da er der veldig uegnet til tur hvor man går i land i fjæra. En bred kajakk blir kanskje mer stabil på flattvann. Men det er ikke ustabilt å padle på flattvann, det er i bølger man trenger stabilitet. Og da er det en fordel med en kajakk som har lavere primærstabilitet og ikke vil følge bølgene så mye. VKV beskriver dette bra med sine rundere bunnprofiler. En bakebolle fyllt med litt vekt vil bare duve opp og ned i bølger, og hole seg mer eller mindre vannrett. En isboks vil rugge fra side til side i bølgene, men føles mer stabil på flattvann. Alt med måte, selvsagt. Jeg har forresten også tro på VKV kajakkene om man vil padle med ror, og samtidig ha god bagasjeplass (men hvor mye skal du egentlig ha med da??). De har racing-kajakk inspirert sits og åpning, slik at man virkelig kan dra på og padle effektivt. Antagelig litt mer krevende i veldig grov sjø, og å rulle med. (Man tilpasser sittebrønnen litt hvis man vil ha rullevennlighet på disse. Jeg antar med litt padding/skum for lårgrep). Jeg har ikke prøvd disse, det er noe ganske annerledes enn den trange Njorden jeg padler i dag. Kajakker må uansett testes, og aller helst på vannet!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.