Gå til innhold
 • Bli medlem

Jon Arild

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jon Arild

 1. Hva med begrepet fiskelykke? Jeg kan stå ved siden av svogeren min, med det samme utstyret, og han drar opp den ene ruggen etter den andre, mens jeg ikke får et napp engang! Jeg antar at fiskelykke, eller ikke, da egentlig handler om plassering, erfaring, kunnskap, «feeling» og små nyanser som avgjør om fisken biter eller ikke, for jeg tror jo ikke på fiskelykke som en forutbestemt skjebne.
 2. Glemte en brenner jeg har kjøpt; en Primus Primetech 1.3 liter. Denne er super! To gryter, en med varmeveksler. Brenner med lavt tyngdepunkt og god vindskjerming. Praktisk lokk med sil til å helle ut vann av pastagryta, for eksempel. Og i motsetning til Trangiasettene, kan man lett bruke andre gryter, kjeler og stekepanner på den. Denne griper jeg ofte til! Har forresten også bestilt en Berniedawg silencer til Novaen. Jeg syns ikke Novaen bråker like mye som 111, men vil bruke silenceren til Novaen når jeg trenger å finkoke/simre til litt mer avansert matlaging, i et mer snakkevennlig ly
 3. Ok, på tide med en liten oppdatering! Siden jeg skrev det første innlegget, har disse brennerne kommet i hus: 1. En Optimus Hiker 111. Endelig med bråkebrenner! Den liker jeg svært godt. Fant et ubrukt eksemplar på Finn. Vurderte en stund å la den bli en "Shelf Queen" fordi den var så flott. Men jeg klarte ikke å la være å bruke den.. Og for en flamme, har mer trøkk enn stillebrenneren, ja! 2. En Optimus Hiker 111C. Fin. 3. En Primus Mimer. Enklere blir det ikke. Skru den på en gassboks og tenn. Stor brenneflate, så fin til større gryter. 4. Ok, det kan bli enda lit
 4. Ja, kull er fint, kunne hatt en liten, bærbar kullgrill, ja. Kan jo bruke en Firebox til det formålet, og venter som nevnt på en Biolite med grill i posten. Ellers ser jeg at Petromax har noen fine griller, men de virker litt tunge. Lavoovn og Pelleovn er supert det, men litt utenfor mine bruksområder 🙂
 5. Ja, har sett disse, virkelig fine, og virker å være god kvalitet. Har ofte vært utsolgt, men nå ser det ut som om den minste er tilgjengelig.
 6. Skjønner! 😃👍 Tror sannelig den må på lista!
 7. Flott! Bruker du den til noe annet enn vannkoking?
 8. Jo, alle disse er fine, som effektive vannkokere på tur. Har vurdert en liten Primus Lite (den lyseblå) til et raskt vannoppkok på tur. Veldig praktisk, men er ikke der hjertet ligger.
 9. Solostove'en er flott, men mener meg dekket med Biolite'en og evt en Firebox.
 10. Hehe. Mener du da en eldre 111 bråkebrenner, eller kan en Hiker + være innenfor? Kan du utdype hvorfor du mener at en 111 med bråkebrenner er mer ekte enn en med stillebrenner?
 11. Ja, tøff den. Er det den de bruker i militæret for tiden? Virker solid og enkel, men har vel litt dårlig simre-funksjon? Tror ikke den kommer på lista, da den ikke tilfører noe nytt i forhold til det jeg har.
 12. Jeg vet, egentlig kunne jeg hatt EN turbrenner, som dekket mine behov. Så kunne jeg brukt den til den var utslitt, og SÅ kjøpt en ny. Nå er det ikke sånn, da. Jeg har: 1. En Coleman 533. Nydelig sak. Rask og enkel å tenne, brenner bredt og godt. Lett å simre. Litt tung 2. En over 30 år gammel Optimus Hiker m/stillebrenner. Denne har jeg et nostalgisk forhold til, og jeg merker hver gang jeg tar den i bruk, at det er her hjertet mitt ligger. Liker både form og funksjon. Eneste ulempen er vekten. 3. Tre Trangiasett i forskjellige størrelser og materialer. Med alkohol-, mult
 13. Bytter du dyse når du går fra bensin til gass?
 14. Får jo lyst på den, når du beskriver den på den måten!🙂
 15. Takk for informativt innlegg! Så Omnilite ti, med Primus sin stillebrenner der cap'en er byttet ut med Berniedawg er din anbefaling. Hvorfor er den cap'en bedre en Primus sin?
 16. Ok, skjønner at dyseskift må til!🙂👍 Det er bare det at jeg ikke har trengt det til nå. Jeg har et Trangia stormkjøkken. Til det har jeg spritbrenneren, en gassbrenner og en multifuelbrenner(som jeg bare har brukt bensin på). Så har jeg en Optimus 111T, som jeg bruker parafin, eller bensin på. Så har jeg en Optimus Svea 123, som jo bruker bensin. Sist, men ikke minst har jeg en Coleman 533, som går på bensin. Ønsker meg Omnilite'en fordi den er lav, lett og kan ha silencer. Jeg liker designet, og at man kan finregulere effekten med justeringshendelen både på flaska og på brenner
 17. Eller jeg kan jo bare bruke den som en bensinbrenner med silencer. Da slipper jeg å tenke på dyseskift (av en eller merkelig grunn så kvier jeg meg for å skifte dyser..)
 18. Jeg tenkte på Primus sin egen silencer. Når man kjøper Omnilite ti, hvilken dyse er det da som er skrudd på? Så du har altså byttet ut "toppen/koppen med alle hullene" på silenceren med den fra Berniedawg? Og da bruker du gassdysa både på gass og bensin?
 19. Fyrte opp min nye Svea på tur i Finnemarka i går. Fungerte som bare det, lett å tenne og med en koselig knatrelyd!😀
 20. Jeg vil kjøpe meg en Primus Omnilite med silencer. Liten, lett og med stillebrenner vil passe meg bra. Det jeg lurer på, er om jeg da kan skifte mellom bensin og gassboks, uten å skifte dyse?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.