Gå til innhold
  • Bli medlem

Hasc

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hasc

  1. Vi er en gruppe som tenker seg på Stølsnostind via breen nordøst for toppen. Jeg har gått der før, og da var det helt greit, men det er 21 år siden. Breen kan jo ha forandret seg mye siden da, og nå lurer jeg på om det er noen som har erfaring fra senere år om forholdene. Vår tur vil bli i månedsskiftet juli - august. Det jeg er spesielt usikker på, er om det kan være en vrien bregleppe under skaret mellom fortoppen (2001) og hovedtoppen.
  2. Det er en fin plass på toppen av Semeltind også!
  3. Snøholtinden er også grei fra syd, med utgangspunkt i nordvestre ende av Snøholsvatnet (1486). Først østover i retning av den tydelige avsatsen på sørryggen. Herfra opp ryggen, ganske bratt og noe løst, men ikke spesielt vanskelig.
  4. Gikk der 4. august. Se vedlagte bilde, tatt to dager senere(fra sør-vest), med vår rute inntegnet. Det øverste, store snøfeltet er ganske bratt, men snøforholdene var greie da vi gikk der. For øvrig ingen spesielle vanskeligheter, selv om været var elendig!
  5. A very easy hike: Park the car at Krossbu and walk the trail towards the glacier arm Bøverbrean, which is quite impressive with all its crevasses. But be warned: do not get too close! If you allow two hours for the hike, you will have ample time.
  6. Tur 1: Jeg har ikke egen erfaring med Smedeggen, så jeg kan ikke uttale meg om den. Det er litt småklyving ned vestryggen på Storsmeden. Når det gjelder gjelder Trolltinden (den het for øvrig Sagtinden tidligere), går det greit å gå opp fra Langholvatnet. Det vanlige er vel å runde nordsiden av fjellet slik at selve oppstigningen skjer på nordvestflanken. Ikke vanskelig her, men store blokker gjør det litt kronglete å komme opp. Fra Trolltinden til Steet får du en litt utfordrende egg ned til skaret mot 1897-toppen. Jeg omgikk eggen noe ved å gå litt ut i skråningen mot Verkilsdalsbotnen, og det gikk greit, bortsett fra noen løse grusrenner som krevde forsiktighet. Videre over 1897 til Steet går det greit (ganske smal, men grei egg på sydsiden av 1897). Å gå direkte ned i Kaldbekkbotnen fra Steet (1996) tror jeg ikke er tilrådelig; det ser i hvert fall svært bratt ut nedenfra. Du kan selvsagt gå tilbake til bandet mellom Kaldbekkbotnen og Langholet og følge T-stien derfra, ellers er det greit fortsette ned ryggen mot sydvest og så ned i Klarabotnen. Tur 2: Dette blir jo ganske langt og mye opp og ned, men det er selvsagt spørsmål om kondisjon. (Båten over Rondvatnet sparer mye tid og krefter, hvis rutetidene passer, da). Jeg kjenner ikke strekket mellom Digerronden og Vestre Midtronden, men det så i hvert fall helt greit ut fra sistnevnte da jeg var der. Ellers er det ingen spesielle utfordringer, mener jeg. Du må kanskje bruke hendene litt mellom de to Midtrondene, men det er helt uproblematisk. Skråningene mot Langglupdalen er jevne og fine og man står ganske fritt med veivalget, tror jeg. God tur!
  7. Jeg slutter meg til de andre som har nevnt det her: Hellstugubreen rundt "hestene" har mange svære sprekker!
  8. Jeg var på Kalvehøgda (østre, 2178) søndag 3.6. Fremdeles fine forhold helt fra ungdomsherberget; noen få partier med bar ur. Det så strort sett greit ut videre mot 2208.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.