Jump to content

Au

Aktiv medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

About Au

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Au's Achievements

 1. Kjør til Putten Seter, gå enten mot Karihaugen, videre mot Heimfjellet så mot Brenntjønn velg rute derfra enten etter eggen eller etter vannene tilbake til Putten Seter. Alternativt gå den andre veien . Avslutt med med deilig mat på Putten, vafler eller rømmegrøt 😋 God tur!
 2. Au

  Fottøy til trugeturer

  Er jo et viktig punkt at de skal være varme, noterer meg ditt tips
 3. I løpet av vintersesongen så blir det mange turer på truger, bruker Muckboot Arctic og er godt fornøyd med de. Lurer likevel om folket her har noen anbefalinger til noe annet som er både lettere og som kan strammes bedre inntil foten.
 4. Har hatt Salewa støvler som er utslitt allerede(kjøpt sent i fjor høst) og de var langt fra å imponere med tanke på tetthet også. Bestemte meg derfor å kjøpe lærstøvler i stedet, kjøpte Meindl støvler hos Vandreskoen på Lillehammer i går og gleden var stor da jeg fikk vite at det er støvler som man kan skifte såler på. Passer jeg bra på de, så bør jeg ha støvler lenge 😊
 5. Første innlegg, hei alle sammen! Er på ingen måte fagperson men har erfaringer som skulle være relevant i forhold til det du spør om. Har selv gått i energiunderskudd i over 18 måneder nå og har fått føle på kroppen hvordan lengre turer slår inn når man har et fast kosthold og plutselig brenner mer kalorier enn i en vanlig hverdag. Kroppen vil være veldig utsatt i forhold til at du går på en diett som har energiunderskudd, du nevner ikke noe mer enn at du skal ha en 2-3 dagers tur og sier ikke noe om lengde, intensitet og høydemeter. Jo hardere tur du skal ut på, jo mer energi vil du trenge. Ta derfor høyde for dette utifra hva slags type tur du skal ut på. Har to eksempler jeg vil trekke frem som var direkte årsak av underernæring og for lite påfyll av væske på tur. Den første var i starten av juli i fjor i vannvittig varme, over Knutshøe med diverse krumspring som førte til en litt lenger runde enn vanlig. Ble totalt 7 timer på tur og der gikk jeg rett og slett helt tom på returen. Det er en opplevelse som jeg ikke unner noen, største feilen i mitt tilfelle her var nok væske og at jeg ikke drakk mer og oftere i starten. Andre 4 dagers tur var på Hardangervidda i vinter, der fikk jeg smellen på den første dagen, trengte rett og slett hvile når vi kom til campen. Merket at kroppen var helt utslitt og trengte både påfyll av væske/ernæring og hvile i soveposen 1-2 timer før jeg fungerte greit igjen. Det jeg har gjort i forhold til lengre turer senere er at jeg øker energiinntaket de to siste dagene før jeg skal på langtur, bygge litt "reserver". Er veldig nøye med å drikke/spise ofte og med jevnlige intervaller på tur og trykker det i meg selv om jeg ikke er sulten/tørst. Personlig så drikker jeg hver halv time samt litt næring hver hele time på langturer nå. Matforslag overlater jeg til de andre, god tur.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy