Gå til innhold
 • Bli medlem

Anders88

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders88

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Min erfaring fra mange lange flertaulengder er at det er stor forsskjell på flertaulengder på fine vegger i lavlandet og på flertaulengder i høyfjellet. I jotunheimen er det ofte at rutene er mindre besøkt og dermed finnes det mye mer løs stein, dette stiller større krav til årevåkenhet hos klatreren og spesiellt den som leder. Været kan også skifte raskere og kan i større grad påvirke klatringen, for ikke å snakke om at det er lengre vei til folk. Jeg tenker at en bør være veldig sikker på eget nivå før en slik tur, slik at en også kan "klatre seg ut" fra vanskelige situasjone
 2. Har hatt min Arteryx alpha SV jakke i 6 år nå og jeg føler enda den er kjempe bra. Snakker til stadig med folk som sier "jeg er kjempe fornøyd med bergans jakken min, tok meg 3 år å slite den ut" og dette ofte fra folk som ikke er mye på tur. Jeg har brukt Arteryx jakken min over store deler av verden, på to Aconcagua turer, en killimanjaro tur, en tur til mount kenya, ufattelig mye klatring og grotte turer i norge samt lange skiturer over hardangervidda, finnmarksvidda osv. Denne jakken har fått så utrolig mye bank, og den fungerer enda. Den dagen den blir ubrukelig kommer jeg bare til
 3. Slik saken ligger så gjelder produktkontroll loven uansett om det er komersiellt eller ikke. Dette vil si at viss man tar med en gjeng uerfarne og skal lære dem opp som vil man raskt kunne fall inn under denne loven enten man liker det eller ikke. En annen ting er at ansvarsfraskrivelse slik du snakker om ikker er gyldigt i Norge, men det er morsomt at mange trur at det gjelder. Så å skrive under på slike ansvarsfraskrivelser er ikke vært fem flate øre i norske rettsaler. Jeg bare sier hvordan det er, ikke hvordan det nødvendigvis burde være og spørsmålsstiller spør ikke etter hva vi
 4. Dette vil falle inn under produktkontroll loven enten du tar betalt eller ikke. Viss noe da skjer så vil du stå ansvarlig ettersom du var den som "arrangerte" rapeleringen. Når slike ulykker skjer så vil domstolen utpeke Nordtind eller NKF som fagdommere og dem vil da si at instruktør inne absolutt ikke omfatter rapelering. Instruktør sport så kan du gjøre dette viss ankeret er i trær eller i bolter. Skal du lage et anker med kiler osv så skal du da være Klatre instruktør 1 (tidligere trener 1 fjell)
 5. Skal du paa toppen av Mount Kenya saa maa du klatre 500m og det raser mye stein og det er ofte folk som knekker bein grunnet steinras. Det krever mye innsats og vilje samt betydelig klatre erfaring. Dette er ikke et fjell man skal ta lett paa. Du maa kunne klatre norsk grad 5 med fjellsko og liten sekk og muligens med hansker.
 6. Anders88

  Rappelering

  Sjekk metodesettet til NKF. Prusikk anbefales absolutt ikke lenger. Den fases faktisk ut. Du kan eksempel spør noen som har gått klatreinstruktør metode kurset i det siste (eks undertegnende). Eller du kan spør en klatreinstruktør 1 eller 2. Jeg har fått demonstrert at prusikk til bruk ved rappelering, hvor du fester den under åtteren fungerer svært dårlig og etter dirdalsulykken for mange år siden så anbefales det jo absolutt ikke å bruke denne over åtteren. Fransk klemknute er og blir det beste alternativet.
 7. Anders88

  Rappelering

  for det første så er det ingen ting som heter fransk prusik. Prusik er en knute, fransk klemknute en annen også har vi også vikingknute alle disse er i katogorien klemknuter. Vi man vil følge den norske standaren som skal læres bort og som jeg mener man bør følge når man sitter å gir råd på et forum. Så skal det legges en fransk klemknute under repell åtteren eller taubremsen, denne skal så klikkes inn i lårløkken. Prusik er en knute som fases ut da den er mye dårligere enn både vikingknuten og franskklemknute. Værken på bre eller i klatring så driver vi/man opplæring på den lenger.
 8. Nei var ikke innom fjellstuene. Ble hentet på Assibakti men skal ikke være noe problem å gå til Karasjok. En venn av meg gikk samme løypen og han bare gikk ned fra Assibakti til Karasjok.
 9. Jeg har gått over, gikk fra Alta til Karasjok. Begynte ved en plass som het Stilla og gikk til Assibakti. Var stort sett å ta ut en kompasskurs å gå. Vidda er stort sett helt flat og går man sin egen vei så får man gå i fre og det føles mye mer som en skikkelig vintertur. Vi brukte 3 dager
 10. Jeg har forstått det sånn at meldingen oversendes til den Hovedredningssentralen som er nærmest deg altså Sola eller Bodø. Meldingen tolkes så som hvilken som helst annen nødmelding og selskapet i USA fortsetter å jobbe med saken slik at dem prøver å kontakte deg på alle mulige måter eks ved å ringe pårørende og annen familie. Dette gjør det for å hindre falske meldinger og missbruk samt for å prøve å finne deg. Har to venner som måtte bruke 911 knappen og der gav redning mannskapet gode tilbakemeldinger på nøyaktighet og tidsaspektet.
 11. Blir bra dette Håkon, håper dine mange konsultasjoner med meg over tlf kommer til nytte hehe. Dere får ha en god tur å være forsiktige. Blir litt vemodig å tenke på at 14 Januar så er det 2 år siden jeg var på toppen. Vel skal ialle fall tilbake til Sør-Amerika neste Januar.
 12. Anders88

  El Chorro

  Høres bra ut, takker for svar. Noen andre gode tips med tanke på El Chorro. Er beste reisemåte fly til Malaga også tåg videre ? fungerer dette bra/uten problemer?
 13. Anders88

  El Chorro

  Hva er pris nivået og ledige plasser på refugioen?
 14. Anders88

  El Chorro

  Noen som har vært å klatret på El Chorro? Er det mulighet for å overnatte utendørs ved feltet alla norsk friluftsliv og på denne måten spare litt penger iforholdt til overnattings utgifter?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.