Gå til innhold

Eliste

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eliste

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg bruker exped downmat 7 LW som liggeunderlag, og er veldig fornøyd:) Det isolerer godt og er behagelig å ligge på. Positivt at den har integrert pumpe. Syns det er greit å ha et liggeunderlag som ikke krever at man må blåse det opp selv eller at man må ta med ei pumpe. Bruker selv ca. 2-3 minutter på å blåse det opp. Man må bare huske å la pumpen ekspandere i noen minutter, så funker den helt utmerket. Den er ganske dyr, men er virkelig verdt det. Jeg er selv relativt liten og bare 165 cm høy, men valgte LW fordi jeg liker å ha et litt større liggeunderlag (dette er 65 cm bredt), og jeg syns størrelsen er perfekt. Det kan også brukes året rundt og er av god kvalitet.
 2. Har fått inntrykk av at mange deler den samme erfaringen som deg. Tror jeg holder med unna den.
 3. Bor i Nordland, og vil for det meste dra på tur her, i Tromsø og i Finnmark. Får se om det blir en av flame - soveposene da, de er vel kjent for mye varme til tross for sin lave vekt. Eneste jeg er skeptisk til er pakkstørrelsen. En helsport trollheimen skal vist være 20x30cm, mens laminiaen er 15 cm lengre. Det syns jeg høres drøyt ut. Tror du pakkstørrelse måles når den er komprimert?
 4. Hei! jeg er på jakt etter en ny og varmere sovepose, som skal brukes i hovedsak tidlig vår/sommer/sen høst. Vil bli brukt på fjellturer her i nord, og ofte mange dager i strekk. At den har relativt liten vekt og ikke tar så mye plass er altså et pluss. Foretrekker også damemodeller da jeg er lita og kort. Som liggeunderlag bruker jeg exped downmat. Har sett på disse: helsport alta, helsport trollheimen og mountain hardwear laminia z flame (ønsker syntetisk sovepose) Noen som har erfaringer med disse? (varme, vekt og plass). Hvis ikke, kom gjerne med andre anbefalninger:)
 5. Jeg vil først og fremst anbefale å ikke bruke stålkanter hvis du har med hund! er så lett å gi hunden stygge kutt av det. Er selv glad jeg ikke har stålkanter, da hunden av og til kan krysse foran meg eller stoppe brått opp, og da har det hendt jeg har vært borti den med skien. Når det kommer til selve skia, syns jeg det er bedre å ha ski med mulighet for å velge mellom feller og smørning, fremfor smørefrie. Jeg foretrekker også fjellski fordi jeg syns de er mye bedre og stødigere å gå med enn langrennsski. Går selv svært sjelden i lysløyper da, og hvis jeg gjør det går jeg ikke i sporet uansett. så bredden har ikke noe å si for min del. Hvis bredden ikke hadde hatt noe å si for deg kunne kanskje åsnes sine Kongsvold eller Breidablikk ski vært et alternativ? Jeg ville kjøpt en av de selv, hvis jeg ikke allerede hadde ski. Bruker selv fjellski med slipte kanter.
 6. Hei! Ei venninne av meg har de du nevner, og jeg tror at hun er ganske så fornøyd. Hun har likevel slitt en del med at de gnager. Selv vil jeg foreslå alpina alaska, som jeg ble sterkt anbefalt selv, da jeg skulle handle sko. De er veldig behagelige, stødige og varme. Syns også den røde fargen er ganske så fresh. Svært solide og av høy kvalitet. Jeg er hvertfall kjempefornøyd! Har ikke slitt med gnagsnår i det hele tatt.
 7. Hei! Jeg vil på det sterkeste anbefale fjallraven sitt telt "Abisko endurance 3". Kjempegod plass til 2 personer, og det er et svært romslig telt med god plass i forteltet. Muligens man kunne klart seg bare med 2'er versjonen og. Ellers er det meget stabilt, og har god lufting. Den er også i litt lysere farger, som er en fordel i sommeren. Også veier det bare tilsammen ca. 3kg, og det syns jeg er ganske lite med tanke på for stabilt og romslig det er. God sittehøyde er det også. Det er noe dyrt, men du får virkelig det du betaler for:) Jeg var så heldig å finne det på salg, og fikk 25% avslag på det. https://www.fjellsport.no/fjallraven-abisko-endurance-3-un-blue.html
 8. Eliste

  Helårstelt

  Kuppeltelt har jeg aldri vært borti før faktisk. Teltet fra exped så jo ganske bra ut, likte prisen og vekta. Kan kanskje vurderes.
 9. Eliste

  Helårstelt

  Vel, det så interessant ut Noe dyrt. Litt annen oppbygging enn det jeg er vant med. Ønsker likevel helst helsport, siden jeg kan kjøpe det i byen her jeg bor + at det er litt billigere. 8000 er maxgrensa.
 10. Eliste

  Helårstelt

  Hei, jeg har nå tenkt å tenkt å kjøpe mitt første egne telt og er veldig usikker på hva jeg skal kjøpe. Derfor ønsker jeg tips og råd. Vil ha et 3-mannstelt (vil bli brukt av 1-2 personer) som kan brukes året rundt. Ønsker ikke å betale mer enn 8000,- og vil det skal være et tunneltelt. Kommer til å bruke teltet noen helger iløpet av året og til langturer om sommeren. Kanskje får jeg til noen langturer iløpet av resten av året også. Kommer også til å dra på høyfjellet, som kan være ganske værutsatt. Vil kanskje ikke telte så mye på høyfjellet om vinteren, kanskje bare prøve ut noen netter i skogområdet. Ønsker også at det ikke skal ta alt for mye plass eller veie alt for mye. De jeg har sett på er: Helsport fjellheimen camp. Ikke så ille når det kommer pris og ser helt greit ut tenker jeg. Usikker på om dette kan brukes vinterstid? Helsport lofoten pro camp. Tror dette er et ganske nytt telt. Liker åpningen som gir god utsikt og gapahukfølelse. Ligner ellers mye på den ovenfor. Helsport fjellheimen x-trem camp. Dette virker jo som et solid telt som kan brukes hele året, men er nok noe tyngre og tar nok mer plass enn de ovenfor. Lurer på om det blir for voldsomt? ser jo noen bruker det sommerstid også. Liker også at det er rødt og gult. Fresh farge. Kom gjerne med forslag om andre telt og skriv gjerne hvis du har erfaring med noen av de ovenfor:)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.