Gå til innhold

Grim Fandango

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Man trenger ikke "Lars Monsen" utstyr, men når det har så mange gode kvalitet og ikke koster særlig MER enn annet tilsvarende utstyr (ja sammenligner man med kanoer i Royaltex så er de som regel faktisk mye billigere), så er det jo ingen grunn til IKKE å kjøpe "Lars Monsen" utstyr. Drit nå i om han bruker slik kano. Den veier kun 20kg. Mange tilsvarende kanoer i 16" størrelse (i glassfiber) veier mellom 35-38kg. Da har du jo 15+ kg mer og dra på igjennom skogen. I Royaltex reduserer du vel vekta noe, men du har fortsatt lett over 10-12kg mer å dra på. Og du må betale 5-6 tusen mer for Royaltex enn enn Ally koster. Kjøper du kevlar så blir det kanskje lettere enn en Ally, man da må du også punge ut enda mer. Kanskje det dobbelte eller mer av en Ally. Ps. Jeg hadde som tidligere nevnt enn støpeplast kano ifjor. Den var på ca 4 meter, og var blytung. Den veide sikkert minst 40 kg tror jeg (føltes iallefall slik). Ser at slike selges for 6500.-. Hasle sine kanoer får du vel for 7-8 tusen. Jeg ga 10.500 for mine Ally. Da synes jeg ikke den er så veldig mye dyrere i forhold til de ekstra mulighetene jeg får, og jeg "sparte" minst 15000 i forhold til om jeg hadde kjøpt en Kevlar kano til over 25000.- Du trenger jo ikke demontere den hvis du ikke vil...(du kan jo gjøre som du har tenkt med en fast kano, å bære den ferdig oppsatt hvis du insisterer på det.)
 2. Hei, finnes det noen gode DVDer som viser padleteknikker for kano? Gjerne som dere faktisk har sett og vet er gode? Synest ofte de i bøker er lite vanskelige å forstå (kjøpte nettopp en bok der det veldig ofte står slik som at åra skal 90* vinkel og loddrett ned, men så er alle bilder og illustrasjoner av personer som setter årene ned i en vinkel som er langtfra loddrett og 90*...blir litt forvirret av slikt at tekst og bilder ikke stemmer overens)
 3. Hei, Forstod jeg det riktig at 16.5" DR modellen passet i pakksekken? Jeg syntes den ble litt stor når jeg forsøkte å "stue" den sammen i ett kolli (altså uten sekk). Er det noen som også har erfaringen med pakkrammen? Jeg regner med at man uansett også kan bruke pakksekken med bærereimer med pakkrammen uten at disse reimene kommer i veien når man skal montere sekken i rammen, eller?
 4. Interessant tema. Fikk selv erfare at Ally'en ikke var så lett å styre når det var litt vann (og jeg ikke enda så god å padle). Tenkte da selv litt på det med kjøl. Hadde det vært mulig å lime en borrelås langs hele undersiden, slik at man enkelt kan montere på etter behov en "planke" med noen cm's dybde (og bredde for å unngå at den faller til sidene). Den måtte vel kanskje også lages i noe lett materiale. Kanskje man kan bruke isopor som man kutter til og kler inn med noe slags kunststoff (PVC eller glassfiber kanskje) Ville noe slikt virke (så fremt vi antar at "borrelås" løsningen vil være nok til at den ikke løsner). Hvilke dimensjoner ville isåfall være mest hensiktsmessig?
 5. Kjøpte selv nettopp en 16.5" DR. Argumentet mitt for å kjøpe denne var at jeg har liten bil og ville derfor ha en sammenleggbar som jeg kunne legge i bagasjerommet. Denne får akkurat plass (men har rigtignok ikke mye ledig plass til annet da har heller ikke garasje, så en som jeg enkelt kunne stue vekk spilte en rolle. Valget på en slik istedenfor de oppblåsbare var mulighet for å ta med ekstra last. (De som jeg har sett av slike kano/kajakker har som regel ikke så høy lastekapasitet) Slik jeg ser det er de oppblåsbare så billige, så det kan jo heller være både og en enten eller... (altså kan man jo kjøpe noen slike billige oppblåsbare for lek når man er på hytta/campingtur og skal bare ha noe å leke med i vannet, og så ha en "skikkelig" kano hvis man skal på "ekspedisjon" med telt,sekk,bikkje,kjerring,unger og masse mat...) Var nettopp ute noen dager på en hytte og brukte den på ett vann sammen med søster og to mindre barn. Det var god plass til alle, og nok plass til en stor ryggsekk og masse mer. Den første dagen gikk det greit å padle med den, men den andre dagen blåste det litt (og det var forresten ikke så mye heller), og da ble den veldig vanskelig å styre. Dette skyldes nok også mye fordi ingen av oss er erfarne padlere (enda), men kan kanskje være noe å tenke på. Jeg var forsåvidt klar over dette, men valgte den selv fordi jeg ville ha mulighet til å bruke den i elver (med litt stryk). Men jeg innser vel at jeg nok mest kommer til å bruke den på flatvann, så jeg hadde sikkert vært lurere om jeg hadde kjøpt den røde modellen istedenfor. Denne skal ettersom jeg har forstått være mer stabil (den har vel mer kjøl, og så har den ikke så mye "vindfang" framme og bak da den er mer rett). Du bør kanskje også tenke litt på om du egentlig bør ha en kano som er mer egnet for flatvann hvis du mest skal ferdes på slike. Selv lånte jeg ifjår en helt enkel støpeplast kano. Denne hadde markant kjøl og mye bedre seter. Som nybeggynner kano var nok denne mye enklere. Den gikk iallefall mye enklere rett frem, og kanksje skulle jeg lånt en slik i år også og trent litt mer på padleteknikk før jeg gikk for Ally'en...
 6. Hvor kan man eventuelt kjøpe slikt verktøy som det her beskrives, og hva er kostnaden på slikt?
 7. Takk for interesant link... Blir vel til at jeg samler dem opp da og sjekker om jeg kan levere dem inn på den nærmeste bensinstasjonen da...
 8. Hei, Sikkert ett dumt spørsmål, men spør uansett. Har kjøpt meg ett trangia stormkjøkken med gassmodul, og har nå brukt opp første gass beholder. Er dette da (den tomme gass beholderen) spesialavfall, og hvis ja, hvor kan man levere dem inn?
 9. Takk for godt tips om tidligere artikkel! PS. Jakobsen: Fellene er allerde påmontert på skia. PPS. Jeg er ikke noe særlig aktiv skigåer, så det blir nok ikke så mange turene om året, men i og med at skiene virket relativt billige (standard utsalgspris er ca 2995.-), tenkte jeg at de kanskje kunne være gode allround ski de få gangene jeg skal ut og ett supplement til mine gamle ski. Vil for det meste gå i preparerte løyper i årstiden nærmest påsken, men kan kanskje tenkes å bruke den 1-2 helg i året til kort tur til turistforenings hytter utenfor merkede løyper. Har allerede ett par med Fischer E89, så egentlig er kanskje disse gode nok for mitt begrensede bruksområde.
 10. Hei, Ser at de selger Åsnes Rago til 1800 med kortfelle system i lokal butikk. Men lengste lengde de hadde inne tror jeg var 205 (eller kanskje det var 200). Jeg er selv 190 og veier ca. 100 kg (men regner med å legge igjen ca 5-10 kg av dette i fjellet i sommer...) Hva jeg lurer på er hva som er optimal skilengde, og hvor viktig den er. Er det slik at det er frarådet å kjøpe så korte ski? Bør jeg heller se om jeg finner andre ski (f.eks Fischer E99) eller bestille Åsnes sine ski direkte på webshoppen slik at jeg får 210 lengde?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.