Gå til innhold
 • Bli medlem

Lofotgeita

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Noen som har gått her og kan forklare meg hvor stien begynner.. og går? Jeg mener å ha lest at dette er en luftig tur, men også en tur hvor man ikke nødvendigvis trenger klatreutstyr.
 2. Stetind har jeg ikke besteget, men der bør man vel ha guide med seg.. og det koster rundt 3000 kroner. Hamarøyskaftet anbefaler jeg lett! Litt klyving må til for å nå toppen, men her er verken guide eller sikring nødvendig.. selv om det anbefales. Man kommer seg greit opp og ned uten guide og sikring så lenge man ikke har høydeskrekk.
 3. Himmeltinden. Når man går opp Himmeltinden, så kommer man til et platå som er kanskje 20 minutter unna den ordentlige toppen. Her er det muligheter for å sette opp telt. Dette er noe som står på min to do list, men tviler på at det skjer allerede til sommeren. Når det gjelder Kvalvika og Ryten så er det folksomt om sommeren, som tidligere nevnt i tråden, men jeg har gått turen flere ganger og har aldri gått i kø.
 4. Kvalvika og Ryten må oppleves. Overnatting i Kvalvika og topptur til Ryten. Burde stå på menyen til samtlige som ikke har vært i Lofoten før. Det samme kan gjøres på Bunes og Helvetestinden, men litt mer krevende å komme seg til Bunesstranden. (må ta båt inn. Kosta 200kr sist jeg tok turen) Reinebringen bør også oppleves. Vet ikke hvordan ståa er med stien/veien som blir ordnet på. (enkel dagstur) Hermandalstinden. Enorm fjelltur, men turen tar laaang tid. Det er vanlig å ligge i telt (eller skaffe plass på den hytta som ligger på veien opp) og fortsette turen dagen etterpå.
 5. Støttes - og det kommer fra meg som er oppvokst på Aust-Vågøy. Mange fine fjellturer her også, men jo lenger ut, jo flottere. Anbefaler dere i alle fall å bruke en av dagene på Ryten&Kvalvika.
 6. Spørs helt hvilke fjell dere tenker å gå på. Har dere tenkt til å leie dere en bil under oppholdet? Med bil så kommer dere selvfølgelig dere greit fra plass til plass og da kan dere ligge i telt hvor som helst. Tar rundt 2 timer å kjøre fra Svolvær til f. eks Reine. Har klatret på geita med guide 1 gang og det anbefales sterkt. Morsom opplevelse. Greit om dere får med dere noen til å ta bilde mens dere hopper. Minne for livet. Selve klatreturen er ikke spesielt vanskelig og kan være fort unnagjort, men det er mye kø på sommeren. Og dette kan gjøre at dere fort må vente leeenge..
 7. Hmm, forholdene ser noe trasig ut, ja. Har drømt om denne turen i flere år.. men jeg får nok bare pent vente litt til.
 8. Hermanndalstinden som Lofoten-Møring nevner over her er absolutt til å anbefale. Det litt dumme med den turen er at turen kommer til å ta en hel dag. Og koster masse krefter. Og i motsetning til brukeren over her, vil jeg så absolutt anbefale Kvalvika & Ryten. Populært reisemål og mye folk, men det er det en grunn til. Når man først er i Lofoten så er dette uten tvil en plass som bør oppleves. Andre fine turer: Himmeltinden "Mannen" Festvågtinden Fløya&Djevelporten (om dere befinner dere i Svolvær)
 9. Hei! Jeg ønsker å komme meg til Trolltunga i løpet av denne måneden og skulle derfor gjerne lest litt erfaringer fra andre om heeele turen. Hvis jeg befinner meg i Bergen, må jeg leie bil for å komme meg til plassen hvor man begynner å gå? Eller er det andre fremkomstmidler?
 10. Spørs hvor i Lofoten dere planlegger å oppholde dere. (Vestvågøy eller austvågøy) Tror dere er litt sent ute når det f. eks gjelder leing av rorbu. Telt høres ut som en god idé.. også kan dere kanskje benytte dere av Airbnb et par netter? Fine fjellturer som jeg anbefaler dere å sjekke ut: Himmeltinden "Mannen" Festvågtinden Hermanndalstinden (Enorm tur, men bruker en hel dag) Ryten & Kvalvika Helvetestinden & Bunes Fløya & Djevelporten Finn fram instagram og søk etter disse plassene.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.