Gå til innhold
  • Bli medlem

MountainGoat

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MountainGoat

  1. Konge!! Få det på!! Når tenker du å dra og hvor lang tid skal du bruke?
  2. Jeg har og bruker flittig Hennessey Hammock og er veldig godt fornøyd. Jeg bruker asym hengekøyen noe som gjør at du ligger minde buet i rugg og kan fint ligge på siden. Det negative med den er at den veier ca 1,6kg men til gjengjeld så har du tarp og myggnett over deg. elsker det og bruker nesten utelukkende den når jeg er i marka.
  3. Det første stykket er ikke skiltet til du kommer deg ned til Store Skillingen(Vann). Derfra er det skiltet hele veien nedover og uendelig med mulige ruter. Både på grusvei og på sti. Vi tok toget opp etter jobb fredag og overnattet ved Mantjern og var hjemme lørdag i 19 tiden. Det komme helt ann på hvilken tur du ønsker deg. Om du ønsker å gå mest mulig eller om du vil slappe av og gjøre mer tur og overnatting ut av det. Det er godt skiltet hele veien nedover til songsvann, skar, frognerseteren. Vi gikk øst for Katnosa og kikut. Se kart på de punktene jeg har nevnt så skjønner du kanskje. Vi gikk på noen traktorveier fra Harestua til Store Skillingen. Mener vi gikk 4-4,5mil. Husker ikke helt.
  4. Jeg er veldig fornøyd med mitt. Jeg og en kompis bruker det masse vinter som sommer og har to sekker i hver vår inngang og det er fortsatt masse plass til matlaging i fortelt. Jeg har til og med hat med Norrøna Recon Pack 125L sekk inn i forteltet og laget mat i samme fortelt uten særlig problemer. Ja Superlight teltene til helsport tåler mindre enn de andre modellene, men dette er også en konsekvens når du ønsker mindre vekt. Jeg har brukt mitt relativt mye uten noe footprint underlag og har ikke opplevd skader på duk enda. Jeg komme ikke til å bytte det ut. Eneste som kan være verdt å tenke på en at på vinter så tåler ikke superlight like mye snølast som ekstrem teltene gjør. ift Exped, jeg bruker mitt rundt bålet. null stress. Har enda ikke ødelagt det pga bålet. og om så så har jeg alltid med repsett som er lett å bruke. Da slipper du å bære på unødvendige ting. Masse lykke til med telt handel, håper du blir fornøyd
  5. Selv så bruker jeg en kombo av tre poser og to liggeunderlag. Liggeunderlag så vil jeg gjerne slå et slag for Exped. til sommer og høst bruker jeg Exped SynMat UL 7 M med R-verdi på 3,5 og på vinteren og tilig vår burker jeg Exped DownMat UL 7 M med R-verdi på 5,9. det funker perfekt. Sammen med dette bruker jeg Exped Chair Kit som passer til begge to. Beste investeringen jeg har gjort. Har aldri frøset når jeg sitter i leir eller i teltet på vinteren. Sovepose så bruker jeg Mountain Equipment Helium 250 (Dun), Mountain Equipment Helium 600 (Dun) og Mountain Equipment Starlight Micro (Syntetisk). En sommer og en tre-sesongers dunpose og en syntetisk til og trekke over tre-sesongers posen på vinteren for ekstra isolasjon og fuktbeskyttelse. Alle Soveposene mine er 185 cm poser og jeg er 180 høy. Dette funker veldig greit.
  6. Selv har jeg Reisfjell Superlight 2 og kunne ikke vært mer fornøyd med det. Jeg bruker det året rundt men mest på vinter eller på topptur. Foretrekker hengekøye når det er mulig. Med sine 1,9 kg og sitt lille volum så er det helt genialt. Ift stol, jeg ville aldri brukt Helinox Ground stol i et telt. Da ber du om å ødelegge teltduken. Anbefaler Exped Liggeunderlag og Exped chair kit. Helt magisk og alt du trenger. Letter en Helinocen og tar mindre plass i sekken.
  7. Jeg gikk samme tur i høst men da til Songsvann istedenfor Skar. Jeg veit ikke om dere bor i Oslo eller oppover mot Grua men vil anbefale dere å gjør som jeg gjorde, ta toget opp til Harestua og gå derfra og ned til Songsvann. Det er en kjempe fin tur og veldig godt merket, om du vil gå på sti eller grusvei. Jeg mener ikke dere trenger noe kompass, men det er alltid lurt og lære seg kart og hvordan man bruker det. ta med et kart og følg med på hvor dere går. Vann er det massevis av i Nordmarka. Ta med dere en flaske med vann og etterfyll etter behov langs ruta. Tøy, jeg tar som regel ikke med meg noe særlig på småturer. Anbefaler at dere tar med Ullsokker, en shorts, en Ulltrøye og et microfiber håndkle. Gå i en skalljakke, softshellbukser, ulltrøye og gode sko. Forslag til pakkliste; Sekk Telt Sovepose Liggeunderlag Tøy (Ullsokker, en shorts, en Ulltrøye. Kanskje en dunjakke om dere fryser på kveldene) Kokeutstyr (Brenner, gass, gryte) Stekepanne om dere skal ha med noe som må stekes. Talekern, kopp, bestikk Microfiberhåndkle, til bading. Tannbørste, tannkrem, sportsteip. sportsteip er det viktigste om dere får gnagsår. Mat, finn ut hva dere vil spise og pakk med ekstra nøtter og sjokolade Kniv, alltid greit å ha Dette er bare et forslag. Det er viktig at dere kommer dere ut å går noen turer blir kjent med hva dere trenger. Første tur så tar dere med mer enn dere trenger, neste tar dere bort det dere ikke trengte. så fortsetter dere bare sånn frem til dere finner det dere trenger. Dette blir en kjempe tur for dere, det er veldig deilig å ha marka så nært. Lykke til og bare spør om dere trenger hjelp til noe.
  8. Det jeg tenker med ruta er at om jeg bruker 14 dager ekstra så går det greit ift jobb og hus. Men jeg ser for meg at jeg vil gå så mye som mulig når jeg først går. Ser for meg at enkelte dager kan bli noe lange og da er det greit å ha noe å ´´gjøre´´. Men dette er jo litt av det jeg vil teste litt fremover mot avreise. Er det ikke på høste XXL pleier å ha vennefest? Men takk for tips og råd, veldig takknemlig.
  9. Bestilte den nettopp og fikk testen den ut i helga. Veldig positivt overrasket. Jeg pakket den ekstra opp. 21 kg på en to dagers tur her i Oslomarka. Det virket lettere enn med den andre sekken min med 14 kg i. Det jeg tenker er at det ikke er stor forskjell på korte og lengre turer hva pakking gjelder. Så det meste er jeg ganske trygg på. Men etter 20 utedøgn de siste 6 månedene har jeg lært at det er de små tingene man glemmer. De små tingene man kommer på når man sitter rundt bålet på kvelden tre mil opp i marka.
  10. Ruta blir ca slik; - Femundsmarka. Elgå - Røros ca 10mil, 14 dager - Forollhogna - Røros - Berkåk ca 10 mil, 11 dager - Trollheimen Berkåk - Eiriksvollen(DNT hytte) ca 9 mil, 10 dager - Dovrefjell - Eirikvollen - Lesjaskog ca 12mil, 7 dager - Reinheimen - Lesjaskog - Bismo ca 5mil, 4 dager - Breheimen - Bismo - Lom/Galdhøpiggen ca 6mil, 4 dager - Jotunheimen - Lom/Galdhøpiggen - Tyinholmen høyfjellssenter ca 10mil, 10 dager - Skarvheimen - Tyinholmen høyfjellssenter - Finse ca 11mil, 8 dager - Hardangervidda - Finse - Haukeliseter ca 11mil, 10 dager - Haukeli - Lysebotn ca 11mil, 7 dager - Lysebotn - Flekkefjord ca 10mil, 7 dager
  11. Hei Batch86, Takk for svar! Jeg kommer til og gå alene uten hund, men har avtalt med en to tre kompiser som ville komme å ga noen dager eller en uke med meg her og der. Så jeg vil få selskap en måned av vandringen min. Hva rute angår har jeg satt opp et ca løp. Jeg regner 105 mil og at jeg vil bruke 92 dager på det. Med en ca hvor mange dager i de forskjellige parkene. Jeg ønsker ikke at det skal bli en tur hvor det handler om å komme frem, men om å leve i villmarka. Det jeg ser for meg er optimalt sett at jeg kan handle mat og bensin langs ruta. Jeg skal bruke Norrøna Recon Pack 125L sekk og tenker at jeg vil gå med mat for 14 dager om gangen. Hva sko angår, dette er noe jeg aldri bli enig med meg selv om. Men tenker at jeg tar med et fjellskopar og et par lettesko type joggesko eller noe lignende. Jeg har noe erfaring med turer alene, men da ikke lengre enn en uke alene på Hardangervidda. Opplevde det som både magisk og krevende. Men det er litt dette som trigger meg med turen også. Jeg innser at jeg må teste ut litt frem mot turen, men erfaringer er alltid verdifulle og ta med seg. Ift sponsing, har du noe erfaring med dette? Er det noe som er vits i å prøve på?
  12. Hei, Jeg planlegger en tre måneders tur til sommeren og lurte på om dere hadde noen erfaringer med noe lignende? Planen er å gå Femundsmarka sør til nord før jeg går vestover til Fjellheimen. derfra blir det via nasjonalparkene sørover og til Flekkefjord. Det jeg lurer på er råd og erfaringer ift mat, pakketips, rute, DNT-hytter osv...! Selv har jeg aldri vært så lenge på tur før og er veldig spent på hvordan isolasjonen oppleves. - Må man bruke matdepoer eller går det fint å kjøpe langs turen? - Hva er et must på en slik tur? - Hvor mye pakker man? - Hvordan pleie beina best mulig? - Hvor sparer man vekt og hvor godtar vi ekstra vekt? - Erfaringer med solcellepanel? - Sponsorer? - Hvordan spiser dere på slike turer? Og andre tips og erfaringer motas med stor takknemlighet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.