Det er mange tips å få og mange gjør det på sin måte, med ulike krav og hva man liker. Jeg vektlegger en kombo av relativ smaklighet, tilstrekkelig protein, nok karbo og fett for å få nok kalorier. På korte turer om sommeren er ikke kravene så store, da klarer jeg meg i underkant av 3000 kcal om dagen, på vinteren må jeg ha 1000 kcal mer. Og så er det jo hvor mye du vil mekke og hvor mye drivstoff du gidder å bære på. Jeg har kun ett varmt måltid per dag, kan lage to om jeg lager havregrynsgrøt, Krever ikke så mye energi for å koke opp.
Frokost:
Varier ulike smaker med ulike typer proteinpulver. MyProtein og BioLab sine synes jeg fungerer godt som basis for havregynsfrokost. Jordbar vanilje og andre frukt/ bær varienter synes jeg fungerer også, Sjokoladesmak og liknenede synes jeg blir for mektig.
Lunsj:
5 barer på 20 gram pakket i plast per dag. Disse er basert på havregryn, nøtter og honning. Spiser barene underveis. Dvs at jeg har 6 legg på 50 min. I tillegg har jeg 100 gram melkesjokolade og 50-100 gram Thailwind sportsdrikk. Noe som gir ca 900 kcal ekstra.
Middag
Så kommer kaffe og litt snop evt. Kyllingen/ karbonadedeig stekker jeg på forhånd og tørker i ovn før tur. Jeg har også endel hjemmlagede varianter på middag der jeg har tørket og vakumpakket selv. Det blir kanonbra om man har tid til det. Og så kommer man fort under 60-70 kroner per porsjon.. Dette at jeg har nok mat for under 800 gr om dagen uten at det koster skjorta.
Prøv deg litt fram for å finne ut hva som fungerer for deg.
God tur og lykke til.