Gå til innhold
  • Bli medlem

Tufsingen

Passivt medlem
  • Innlegg

    201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tufsingen

  1. Jeg har også gått rundt hele sjøen! Tror jeg er den eneste i hele historien som har gjort til fots før. Brukte 13 dager og startet med latterlig tung sekk fra jonasvollen der jeg bor. Var ikke mulighet for påfyll før Elgå.  jeg fisket ikke noe. Veldig tung tur i tøft terreng jeg ble helt utslitt 😁 kult prosjekt! 

  2. On 3/23/2020 at 2:08 PM, sinje said:

    Rå film du har laget og sikkert en magisk tur! 

     

    To tips du kan ta med deg videre er å endre formatet, ser ut som du nå bruker 1:1 eller noe lignende. Her vil jeg heller anbefale 16:9 og eventuelt beskjære øvre og nedre delen littt. Siste tipset er å skru opp lyden på snakkingen litt :) Ellers gleder meg til å se fortsettelsen 

    Er nytt og bedre kamera på episode 2 som er ute nå! 16:9! Er mere fornøyd med denne episoden :) Takk for tilbake melding, her er filmen: 

     

     

    • Liker 4
  3. Er vel noen fine steder langs veien innover der. Jeg har ikke opplevd å bli kastet ut fra naboer der har vel noe som kalles allemannsretten uansett. De har også en stor parkeringsplass tilrettelagt for camping turister for å se lys helt i starten samt en del små lommer litt lengre inn forbi hessdalen.. tror det skal gå bra! 

  4. Har du testet dette med fukt over lang tid, og hvorfor blir det fukt? :Jeg spør fordi jeg vurderer å teste litt med fjellduken Extreme sammen med en quilt på 700g På et downmat Liggeunderlag i vinter. Tenkte prøve dette i hilleberg akto (kun?) yttertelt med tyvek gulv.. Vil ut å vandre i april/ mai oppi Finnmark og vil helst slippe kjøpe nytt utstyr.. mvh 

  5. On 11/13/2019 at 8:05 PM, i72 said:

    Går rykter om at det vart tur ;)
    Har du skrive om turen nokon plass, og kva erfaringar du gjorde deg? 

    Det ble tur ja ☺️ nesten 5 mnd lang. Av erfaringer jeg kan legge til så vil jeg si at det ikke er så vanskelig som mange tror. Ta deg god tid helt fra dag en, gjerne tenk nøye over hva du virkelig trenger og ikke ,for å spare vekt. Alt er individuelt da, og folk er forskjellige. Bare hopp i det så vil veien skapes mens du går i det! Anbefales ! Men vær obs på at det er et rent helvette å bli ferdig med den og gå i høst depresjon skjedde her. Sinnsykt vanskelig. Anbefales å ikke brenne bruer, så du har noe å komme hjem til ☺️ jeg sa opp jobb ( brente ikke bruer) men å komme hjem til et svart hull var utrolig tøft. Fikk jobb tilbud i nord da så nå etter snart 2 mnd så begynner det å komme seg 

    • Liker 1
  6. Fikk fullført Norge på langs i sommer og tenker barepå vinter tur nå. Vil da prøve å komme i kontakt med en person som har gått tidligere og som jeg kan samtale litt med ang ruter og pakking. Håper på å få kontakt gjennom her, så: noen der ute eller noen som kjenner noen jeg kan komme i kontakt med? @Memento morimori  @Tessatroll, @Anders_G eller noen andre .. mvh Stefan

  7. 4 hours ago, rayun said:

    Kanskje mest for de av oss som har litt interesse  av sykling. Men Iohan Gueorguiev er en av de beste formidlere av lange sykkelturer på nettet. Det han viser her 

     får min kommende kryssing av Nordmarka til å fortone seg som den reneste fest. Formidlet med en ro og lunhet jeg aldri kommer i nærheten av. 

     

    Virkelig en helt han fyren her! Vært utrolig kult om han kom til Norge. Tror kanskje han hadde blitt skuffet da over gjestfrihet da? 😂 Nopun intended! Men den reisen han har hatt gjennom sør Amerika det får man virkelig utpå sofa eventyr ❤️ ❤️

    Jeg så hele reisen hans i januar da jeg hadde det som mørkest i året. Og videoene hans fikk meg ut av sofaen og ut for å trene for NPL som jeg skal gå i år 😊🥰

    • Liker 1
  8. 5 hours ago, TheSleepwalker said:

    På classic står det "with silver ions", og under står det "virkestoff: sølv". Dette er da selvmotsigende. Usikker på hva virkestoffet til være,men om vi tar innholdsfortegnelsen noe seriøst blir det vel Ag(s). Vil tippe rundt 100nm. 

    At Forte inneholder klor blir feil. Den inneholder Natriumdikloroisocyanurat. 

    Da har jeg skjønt! Beklager for å kapre tråden ! Jeg er for kjapp i svingene! 

  9. 7 minutes ago, Per Ericsson said:

    Ett gnagsår är ju oftast en delaminering av epidermis og dermis (avskiljning av hornlagret, det döda lagret på huden, och läderhuden). Ibland går det djupare og blir ett "köttsår", alltså in i vävnad under dermis. Då blör det garantert. 

    I det första fallet behandlar jag mig alltid med Compeed + 2-3 lager med Sportstape Premium från XXL eller Leukoplast/-silk. Har fungerat för mig 3-4 dager utan problem trots ganska djupa gnag. Ett gnagsår som inte har gått genom dermis måste vara hållas fuktigt för att huden inte ska spricka. Spricker huden i gnaget tar det några dagar extra för det hele gro. Jag kan inte se någon som helst risk för infektion på ett gnagsår som inte genomträngt dermis; hudens barriär är ju inte bruten. Skulle man fortsätta gå och vidareutveckla gnagsåret kan det förstås bli djupare. 

    Ett problem med Compeed på ett färskt gnagsås är att gnaget vätskar en del de första dagarna. Det löser jag genom att byta Compeeden när det blir för fyllt med vätska. Det gör ont och det är dyrt men det funkar. 

    Djupare gnagsår är en annan sak och gör förstås litt vondere. Klarar jag av att gå med det tar jag någon antibakteriell salva (Fucidin, Terracortril, Aureomycin - reseptbelagde) under Compeed och gjör sårvask hver kveld og morra. Fortfarande är det viktig att det ikke törker ut och sprekker, något som alltså skulle kunna förlänga läkningsprocessen. 

    En tanke: Om sår nu må vare törre for å gro, hvorfor gror tannkjöttet i munnen etter tanntrekking? Det är nämligen i stort sett samma sorts celler  i munnen som fungerar på i stort sett samma sätt som i huden. 

     

    /Tannlege 

    Ursäkta svorskan. 

    Mitt gnagsår kom i høst og har grodd igjen litt betendt. Er redd det vil gnage seg frem på nytt i sommer da jeg skal ut å gå noen mnd

  10. 2 hours ago, Tessatroll said:

    Slike kransar for å feste rundt gnagsår kan du også lage av trykkavlastningsplater. Då kan du tilpasse str etter gnagsåret og kvar på foten det sitt. Du kan au legge fleire lag, og slik få trykket vekk frå sjølve gnagsåret. 

    Evt kan du lage en heil helkopp for riktig god trykkavlastning, og lage hol der evt gnagsår oppstår/har oppstått. 

    Helkopp lagar du enkelt ved å klippe plate i T-form og brette rundt og under hælen og tape. 

    "Helkopp lagar du enkelt ved å klippe plate i T-form og brette rundt og under hælen og tape." Er ikke så lett å skjønne hva du mener men. Jeg finner vel ut av det med den trykkavlastning plata mi. Men.. vet du.. ? Jeg har en fot terapeut her jeg bor og hun mener jeg burde skrape ned dødhuden som kommer der gnagsår mitt er grodd igjen type hver dag for å unngå at gnagsår kommer frem igjen. Har du noen erfaring med det da? 

  11. 2 hours ago, Tessatroll said:

    Slike kransar for å feste rundt gnagsår kan du også lage av trykkavlastningsplater. Då kan du tilpasse str etter gnagsåret og kvar på foten det sitt. Du kan au legge fleire lag, og slik få trykket vekk frå sjølve gnagsåret. 

    Evt kan du lage en heil helkopp for riktig god trykkavlastning, og lage hol der evt gnagsår oppstår/har oppstått. 

    Helkopp lagar du enkelt ved å klippe plate i T-form og brette rundt og under hælen og tape. 

    Jeg har kjøpt trykkavlastning såler. Det er disse du mener jeg kan klippes iog tilpasse ,eller kan du lage en kranse fra f.eks en papp-kaffekopp fra Esso?

    Jeg ser på en del øvelser på YouTube nå og det ser ut som at hvis man er f.eks sykepleier eller servitør med fotplager  så kan man ved å bruke hodet litt, ( identifisere hvor i kroppen ting går gælig) gjøre øvelser for å styrke dette også kan man faktisk bli frisk og fin selv etter 20 år med smerter.. legger til lenke her anbefales

     

    Har lest om andre thru-hikers med plantar faciitis som har klart å fikse det pga nettop denne videoen

  12. 3 hours ago, In reach said:

    Jeg gikk på meg heftige gnagsår på langtur. Dag 1 og dag 2. Hadde med vorteettellerannet med tape på. La det rundt, bacemycin, gasbind og tape over. Sårene grodde underveis. 

    Fungerte gull. 

    Alltid med nå på langtur. 

     

     

     

     

     

    _20190329_204130.JPG

    _20190329_204112.JPG

    _20190329_204053.JPG

    _20190329_204207.JPG

    Lar oss ikke stoppe av litt kjøttsår og betennelser på tur nei 😀 jeg må si jeg er spent. Jobber mest mulig nå før turen for å legge opp penger. Jobber på hardt gulv som servitør t langt på natt med vondt kne og plantar faciitis og betent inngrodd gnagsår. Egentlig helt ferdig etter hardt yrkesliv men NPL det skal vi gå. Skal gå meg frisk der.... 

  13. 1 minute ago, Tessatroll said:

    Nei eg snakker om det samme, berre skrivefeil. Skal sjå om eg finn ein link til deg, men ein tapar i vifteform under heile fotbladet. 

    Just, takk! Hvordan funket det for deg da? Jeg har presset føtta mine hardt hele livet som servitør og ivrig turgåer hele livet er 33 år nå. Alltid hatt noe form for plager men den plantaren den kom nok etter trondheimpilegrims tur.. 30kg sekk i plate fjell-sko på asfalt uten trening er no go.. Har egentlig aldri hatt noe såler eller sko med demping har liksom bare gitt faen i alt av helse. Fikk støpt spesial såler da jeg var 13-14 år men da jeg ble myndig så startet rebellen i meg for fullt! Det som gir meg sjele ro nå da, det er jo å finne ut hva som faktisk plager meg.. Ikke bare gå å frykte det verste, men faktisk ta tak i tinga og behandle det.. Kan hende NPL ikke er beste medisin(?) men jeg tror det står skrevet i stjernen at jeg skal :) 

  14. 2 hours ago, Tessatroll said:

    Har hatt plager med dette i periodar, fekk akutt forverring få veker før skitur over innlandsisen på Grønland. Gode spesialsolar (Vasyli) frå ortoped/fysio og ei veldig god metode for tapping av fotsoler berga meg. 

    Eg har i ettertid tapa fotsole på same vis førbyggande for enkelte typar terreng/oppakning. 

    ❤️ Dette var akkurat engel svaret jeg lette etter ❤️  Det gir meg håp, vegrer meg mye og tenker veldig mye på fysiske plager, er en litt urolig sjel og er avhengig av å trene å bruke kroppen for å holde meg rolig.. Hele 2019 for meg handler om akkurat dette, finne ro i vandringen min, tøye godt, behandle føtter og kropp bra.. Alle kan vel gå NPL selv om de bare går 1km om dagen? ;) Jeg tenker da gå 20km typ da, er jo tross alt i en sprek alder og har god fysikk.. Må bare ikke overbelaste føtta når jeg starter i vei med 17 mil på asfalt.. Så Det første du sier er "tappe på hæl teknikken" og det andre du sier er å tape hælen? Altså med sånn støtteteip? Tror jeg har fått såler av rette type fra Bandasjen på røros, hun har lege-kvalitet.. Samme med kremer jeg har fått :) Har også startet å bruke is flasker og "rulle teknikke under hæl" , strekking.. Andre tips? Med gnagsåret også er egentlig det som bekymrer meg mest.. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.