Gå til innhold
  • Bli medlem

Sokido

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sokido

  1. Hei, hvis dere skulle valgt mellom å kjøpe 6 snøanker eller 6 snøplugger, hva ville dere valgt og hvorfor?

    I helga fikk jeg testet kun med 9 snøplugger ski og staver i løssnø/pudder, og måtte bruke plugger på tvers flere steder for at de skulle holde. Synes dette funket bra..og begynte å revurdere kjøp av snøanker.. da jeg har lest et sted at snøanker har lettere å bli ødelagt, noen med samme erfaring?

  2. eeespen skrev (12 timer siden):

    Jeg er på tur i Øyerfjellet med dette teltet nå, og det har kommet mer snø siste uken enn jeg forventet, så er glad jeg tok med noen piranha-anker i tillegg til 50+30. Datt gjennom til livet da jeg tok av meg skiene, så den vanlige bruken av ski som plugger utgikk for å klare å komme rundt teltet uten å svømme. Brukte 50cm i hver ende av teltet og piranha til barduner. Når jeg bruker dette teltet er det med pulk til transport, så noen ekstra plugger og snøanker er ikke noe problem vektmessig. Er vekt et tema og du ikke er over tregrensa er det greit å grave ned noen kvister og hvis du ikke har med nok plugger. 

    Tusen takk for delt erfaring og gode tips fra dere. Har 9 snøplugger (5x50 og 4 x30), men har vurdert lenge å kjøpe snøanker i tillegg. Like greit å kjøpe det først som sist.... Med dette teltet blir det nok kun ved pulkbruk her også.

    • Liker 1
  3. Hei, Esten, håper det er greit at jeg spør her...😅 Slo opp teltet i stua i går, og det så heldigvis ubrukt ut. Hvor mange snøplugger bør man ta med seg? Det var 14 barduner og 13 hull til å sette plugger i...Det blir jo en del vekt å ta med seg... Kommer til å bruke ski og staver i tillegg. I front og i bakenden er det veldig mange, er det vanlig å slå de sammen på en måte og feste i en plugg?  Tenker at barduner ved stangkanaler og over ventiler og noen i endene er en selvfølge. Hvis noen har bilder av hvordan de har festet teltet så ser jeg gjerne på de :) Skjønner også at jo flere festepunkter man har jo sikrere blir det... Men det er kanskje ikke nødvendig å bruke 27 plugger ved bare litt vind og snøfall?

  4. Esten Aleksander skrev (15 timer siden):

    Du har nok fått akkurat samme vare som de selger på Helsport nettbutikk. Saken er at XXL kjøper inn enkelte Helsport modeller i store kvanta - da med mulighet til å selge dem kunstig lavt. Jeg kjøpte mitt på XXL til 6590 i høst og et til 5999 forrige uke. Det var bare for godt til å være sant. 
    Mener at du har god grunn til å senke skuldrene og bare nyte det faktum at du har fått en fantastisk telt til en fantastisk pris :)

    Takk for tilbakemelding, da e det bare å glede sæ til helga :D

    • Liker 1
  5. Esten Aleksander skrev (4 timer siden):

    Dessverre ikke ennå¨. Skulle gå fra Finse til Rjukan med start lørdagen som var, men været var ikke meldt slik vi hadde håpet. Vi ser for oss et nytt vindu om 9 dager. Håper på bedre forhold da. Gjerne kaldt :)

    Ellers vil jeg si at teltet har blitt slått opp, og har den beste formen av de tre jeg vurderte, som samsvarer med både @eeespen og @ThorHelge sine anbefalinger hva gjelder god plass i fotenden og romslig fortelt :)

    Ok, har kjøpt det samme teltet fra XXL forrige uke, og venter i spenning... Klarer ikke helt å forstå at de solgte det til 5999, og Helsport tar 13 000 for det? Er redd for at det er second hand vare...Så var spent på å høste erfaring med det :)

  6. Er på mitt andre  år med Lofoten superlight 3 camp telt, og har brukte det hver måned gjennom året. Erfarer at det danner seg lettere kondens/is i innerteltet når det regner og på vinteren,  enn i mitt tidligere Rondane telt. Er veldig nøye med å stramme telt før jeg legger meg, sjekker at det er god avstand mellom ytter og inntertelt, nøye med utlufting etter koking (mange ganger ikke kokt noe i teltet før natta) og sjekker at ventiler er åpen. Er det slik at superlight teltene kan gi mer kondens i innerteltet enn i vanlige telt? Andre tips?

  7. 14 minutter siden, whistler skrev:

    Kjøp dragfester fra Fjellpulken og pop fast. Gjorde det på min Paris for 5 år siden og det har ikke vist noen tegn til svakhet. Eneste som har røket er en skinnreim, så jeg har alltid en ekstra med.

    Takk for deling av dine erfaringer og for tipset om ekstra skinnreim. Er det reim av skinn som er anbefalt å bruke til dragfeste?

  8. 52 minutter siden, Brennern skrev:

    Hei! Jeg borret hull først og naglet fast. Jeg har prøvd å gjøre endel research da jeg er fersk selv i forhold til pulk. Finner jo mye om denne Parispulken, men har ikke lest om noen som har hatt problem med at festet ryker eller plasten sprekker. Jeg har kun brukt den på noen småturer hvor en gang pulken var fullastet og veltet på siden, men ingen ting svakhet å se. Jeg planlegger en lengre vidda tur og da har jeg tenkt å ha med reimer eller strips i backup i tilfelle. 

    received_513114832612625.jpeg

    Tusen takk for bilde og det er nok lurt som du sier å ha med seg reimer/strips i tillegg. Brukte strips i helga, og det funket veldig bra når jeg strammet de godt til..Først var de for slakk og da røyk ene... Har du lest noe om hvordan strips holder når det er veldig kaldt som f.eks -15 -20?

  9. På 9.1.2020 den 23.24, Brennern skrev:

    Festet min med dragfeste, men en mulighet som noen gjør er med reimer i de to hullene. 

    Ble litt usikker på dette med å feste dragfestet i pulken, kan det føre til at det blir noen svakheter ved festet? Tenker på brister eller lignende? Borret du bare vanlige hull?  Har du bilde av hvordan du har festet de? Ser for meg at det blir mer stabilt med dragfeste kontra reimer, men ikke sikker... andre som har erfaring med det?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.