Jump to content

kaffedyr

Passivt medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kaffedyr

 1. jeg bruker Norgeskart, appen til statens kartverk, på android. beste kartet å se både terrenget og stier med etter min smak. betaler for appen (førti kroner i året om jeg husker riktig) for å ha bedre kontroll på hvor lenge data lagres (områder av kartet), og kunne laste opp og ned egne data (ruter jeg har logget med GPS feks). sålenge jeg husker å suse rundt på området av kartet ruta mi vil dekke, i alle de zoomgradene jeg ønsker tilgjengelig, på forhånd for å få lasta ned aktuelle tiles, fungerer det strålende selv om jeg ikke har dekning, sammen med GPSfunksjonen på min Sony xperia (nå z5 compact, tidligere z3 compact). at jeg setter tlfen i flymodus for å spare strøm (voldsomt som går med på å søke etter dekning) påvirker heller ikke muligheten for å bruke GPS.
 2. også har jeg uansett alltid med ekstra mat, selv om jeg også beregner større dagsrasjoner ute på tur. i tillegg til tyggesnacks og smaking av mine rester og godbitsøk når jeg vil ta ei ekstra pause, osv
 3. vel.. jeg pleier å gå frem litt sånn, dersom veiing av en eller annen grunn er uaktuelt: jeg vet hvor mye jeg har totalt. feks 1 kilo frysetørka vom fra ny sekk. fordeler det på øyemål likt i feks 5 svære boller. finner et lite plastbeger eller hva søren, og spar fra den ene 200gramsen, og teller "skjeer". så finner jeg ut hvor mange det går på 200g ca, og ergo hva en sånn måleenhet er ca i vekt. også har jeg enten totalen for x dager med i en pose og bruker samme plastdingsen til å servere med, eller jeg porsjoner opp i ca måltider før avreise med nevnte plastboks. 😛 Det er mye enklere enn det høres ut som..
 4. er det et kriterie / stort ønske at den skal kunne fly som pet in cabin, eller var det bare for å illustrere ca størrelse? selv har jeg shetland sheepdog. mange av disse er godt under 8kg (ei lita tispe kan gjerne være 5-6). men mange er også langt over. variasjonen er stor innad rasen.. så dersom bikkja SKAL være under det målet, blir det for mye gambling å anskaffe en sheltievalp. dersom flymuligheten ikke er avgjørende, derimot, vil jeg anbefale å vurdere rasen det er nettopp fordi turhund jeg har de bikkjene jeg har, deriblant sheltien. jaktinnstinkt er det lite av. og førerorientert og diltende nok, til at radiusen er liten når løs. og alltid "med". du ekke aleine sammen med en sheltie. .. og min lille hannhund på 7,5kg passer akkurat seleverkstedets minste Togo-kløv så han kan jo bære et par halvlitere og no tjafs, hvertfall.
 5. I løpet av august/september tenker jeg at jeg og ene bikkja tar en 3netters telttur hvor vi starter med å gå opp til Muldal, og til slutt ender opp ved Grønningsæter, altså via Tjønnebu. Vi har den luksusen at samboer gjerne kjører og henter, så vi slipper sånne rene tur/retur-greier. Er det noen her som har gått den strekningen? Eventuelt hvis noen har gått mellom Vakkerstøylen og enten Muldal eller Tjønnebu, da dette dekker deler av samme terreng. Fortell om turen, og/eller vis bilder? Jeg kommer som sagt til å ha med hund. Så en liten bekymring er hvorvidt jeg kommer til å møte på noen vel vanskelige partier for bikkja. Bikkja er i god form, han. Men i motsetning til oss tofotinger har jo ikke han hender å ta tak med, så det store spørsmålet foreløpig er liksom hvordan disse "vanskelige" passeringene av begge de to illstigvanna egentlig er.. Og eventuelt om det er andre strekninger som kan by på trøbbel? Han er ikke større enn at jeg kan løfte ham forbi ymse hindringer, og kløven hans blir aldri tyngre enn at det er uproblematisk å hekte den på min egen bør på ryggen, og eventuelt om nødvendig er det gjennomførbart å bære ham over små partier for å måtte gå tilbake og hente ryggsekken. Men håper det siste kan unngås. Har tidligere gått gjennom Littlelangedalen, opp til Bjørnebottvatnet, forbi Jervebua, forbi Vakkerstøylen, avslutning ved Tunga. Brukte 2 teltnetter, kommer til å ta 3 en eventuell neste gang bare for å kose oss enda mer med fiskestang og sånn. Vi var begge greit slitne når vi kom hjem. Men bare på en ålreit måte. Sånn i tilfelle noen har farta rundt der også og kan si noe om hvordan dette blir i forhold.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy