Gå til innhold
  • Bli medlem

s_k_m

Aktiv medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om s_k_m

  1. Helsport Breheimen 4 til 1799, utsolgt på nett, tilgjengelig i butikk. https://www.xxl.no/helsport-breheimen-4-telt-gra/p/1173070_1_style?page=1
  2. Det har mindre sensor enn gode mobilkamera. 1/2,3 tommer mot 1/1,9 tommer på eksempelvis iPhone 14 og sistnevnte vil derfor ofte gi mye bedre resultat. Det gjør man for å få en relativt rimelig «superzoom». Sammenlign prisen med denne modellen fra Sony, som har mer enn dobbelt så stor sensor: https://www.scandinavianphoto.no/foto/kompaktkamera/avanserte-kompaktkamera/cybershot-dsc-rx10-iv-1035994 Ville styrt unna førstnevnte, og kun sett på sistnevnte om mye zoom/tele er veldig viktig for deg. Avanserte kompaktkamera er en døende kategori, for den raskt forsvinnende kjøpergruppe som vil ha noe annet enn hva man får på mobil, men som ikke ønsker et systemkamera. Jeg ville begynt å titte på systemkamera om du vil ha noe bedre enn mobil, fordi det er først når du får vesentlig større sensor enn tilgjengelig på mobilkamera at forskjellen er virkelig merkbar, og få kompaktkamera er i den kategorien (det finnes et par modeller). Bildekvalitet er gjerne en funksjon av sensorkvalitet, objektivkvalitet og i økende grad etterbehandling (her skjer mye på mobilfronten). Større sensorer gir bedre bildekvalitet, og krever også større objektiver. Derfor er superzoom-segmentet ikke stedet der man får best bildekvalitet, da sensorstørrelsen holdes nede for å kunne ha stor zoom i et forholdsvis lite objektiv.
  3. Jeg har prøvd meg litt frem med ulike tilsvarende apps på Apple Watch, og et par funksjonaliteter er nyttige: Enkel kartvisning med rute og spor. Ofte funker dette dog litt dårlig, fordi de fleste apps ikke bruker vektorkart og det tar lang tid å laste rasterkart, så det faktisk ikke et must om andre løsninger for å vise hvor man skal gå inkluderes (retningspil eksempelvis) Notifisering/alarm når man går vekk fra ruten, med mulighet til å stille inn sensitivitet Visning av vitale data, som høydevisning, antall høydemeter besteget, lengde, tid, hastighet/pace, gjenstående lengde/høydemeter etc. Sync med Apple Health / Fitness app, helst med GPX/kart inkludert (de færreste tredjeparts treningsapper synker kartdata, men noen gjør det så det er definitivt mulig). Batterikapasitet er hovedutfordringen, særlig om man skal titte på et kart hele tiden.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.