Gå til innhold
  • Bli medlem

MortenSund

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MortenSund

  1. Arcteryx Altra 65L skulle etter min erfaring dekke behovet. Glidelåser på siden for lett tilgang funker mye bedre enn utstikkende lommer når man har vendt seg til tanken og prøvd det ut. Kommer selv fra "sidelomme-generasjonen" men ettethvert gladelig konvertert. God tilgang til hele hovedrommet fra alle 4 sider. Bæresystemet tåler lett 20kg og mer eeter min mening. Lykke til!
  2. Arcteryx sine skallbukser er suverene etter min mening. Alfa-serien har klatresnitt som, blant annet, betyr slimfit men godt med rom for bevegelighet. Disse får du også i medium eller small med "long" variant som igjen blir mere tilpasset en som deg.
  3. Mitt perspektiv etter 15 år med Gore-Tex klær: Våre svindyre og overprisede superjakker med Gore-Tex membraner tåler selvfølgelig mye mere "juling" enn ei bomulls T-skjorte selv om denne ikke kommer med advarsler og formaninger slik som luksusjakkene våre. Man kan bli halvparanoide og innbille oss at jakkene må behandles med stor varsomhet og teknisk innsikt. Poenget er at vi ønsker optimal funksjonalitet og varighet da vi har betalt ca fem tusen mere enn for T-skjorta. Å bevare optimal funksjon har med pusteevne og vannavstøtning å gjøre. Det oppnår man ved hyppig rengjøring og sprayimprignering av yttersiden. Varighet og slitestyrke oppnås også ved hyppig vask men ved bruk av enzymfrie vaskemidler. Enzymene i ordinære vaskemidler bryter etterhvert opp fibrene i tøyet slik at de ikke holder fullt så lenge. Eksempelvis så har Ikke Milo enzymer men det har derimot de fleste ordinære pulver. Enzymer gir derimot en grundigere vask hvis plagget er spesielt skittent. MEN man KAN gjøre som man vil akkurat som med T-skjorta. Det handler bare om hva man ønsker å oppnå. Kan jo være noen finere fruer som faktisk vasker Gucci-T-skjorta si i enzymfritt vaskemiddel på skånsom vask for å bevare levetid og farge eller at han jegeren som har på Gore-Tex jakka si når han skifter olje på Jeepen sin må vaske i tøffeste vaskemidlet han får tak i... MEN ALDRIG over 40 grader! Da går jakken opp i membran-liminga!!
  4. Valgte Arcteryx alpha comp buksa for våre noe våtere og kaldere tre-sesongs forhold her ved kysten i nordNorge. Veldig lett, puster godt og beskytter godt mot sur og kald sydvest. God bevegelighet. Godt rustet til klyving og klatring på toppturer. Anbefales men kan fort bli overkill i varmere deler av sommer-Norge.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.