Jump to content

SigurdTG

Aktiv medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

About SigurdTG

Recent Profile Visitors

627 profile views

SigurdTG's Achievements

 1. Lurer på om jervenduk extream vil fungere bra som såvepose på sommer,vår og høsttider? Vet at den puster lite, men den holder vel godt på varmen? Noen som har noen erfaringer?
 2. Takk for tipsene!! Jeg tenkte kart hadde vert praktisk for å notere kordinatene hvor man har vert og finne kompasskurser, men det finner man vel på GPSen. Vi skal søke tidlig og ha en plan B i tilfelle vi får avslag.
 3. Takk for svare på soveposen. Lurte på om den jeg har nå ville holde, men ser ut som jeg er nødt til å skaffe meg en varmere i senere tid. Den Ekspedisjonsboka til Gamme har jeg allerede , har bare ikke kommet så langt enda. Der står det mye nyttig. Har også skaffa meg den nye boka til Børge Ousland. Tror det står mye nyttig der å. Jeg og broren min har bestemt oss for å prøve så godt vi kan å greie dette på egenhånd uten ekspedisjonsfirma. Vi ser på det som en av de store utfordrinegen ved turen. Vi har også bestemt oss for å få med en eller to til med tanke på sikkerheten.
 4. Vi er to brødre på 18 år som har en sterk lidenskap for friluftslivet. Vi har tilbrakt drøssevis av tid på fjellet og i skogen. Gikk 50 mil i sommer og ønsker en større utfordring. Helt siden høsten 2014, har vi stått på og lest om grønlandskryssinger og andre arktiske ekspedisjoner. Vi har godt med utstyr og er i gang med trening og planlegging. Vi forstår at dette krever mye penger, mye erfaring, godt utstyr og en godt trent kropp. Vi har satt av et helt år etter videregående til denne turen. Jeg spør kanskje litt teite spørsmål, så la meg rette opp. Hvordan er klimaet og temperaturen normalt på våren oppå isen? Omtrent hvor kaldt blir det om nettene? Hvordan er det med åpene bresprekker på isen ved østsiden? Er det enkel vei opp, eller er det mye brevandring med tau-lag mellom sprekkene? Hvor er det anbefalt å kjøpe kart og hvilket?
 5. Takk for alle svar! Nå som jeg først har fått tak i så mange som har tatt turen før, kan jeg vel komme med noen andre spørsmål. Hvilken komfort temperatur vil det være fornuftig å ha på posen når man krysser isen? Er det mye brevandring og åpene sprekker på østsiden? er man nødt til å ha med isøks, isskruer, snøanker og masse tau?
 6. Jeg og min bror planlegger å krysse grønlandsisen i 2016. Jeg ser mange som tar denne turen med to stykker isteden for en hel gruppe. er det mulig for to fjellvante 19 åringer å krysse isen helt alene? blir det lettere med to personer til?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy