Gå til innhold

crunch

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om crunch

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. "A walk in the woods" med Redford og Nolte. Har ikke sett den ennå. Ser morsom ut. Appalachian Trail.
 2. crunch

  Tips til frokost uten melk?

  Vi er en familie på 4 med to som er laktoseintolerante og har endel erfaring med laktosefri turmat. Vikingmelk anbefales ikke for det er kondensert helmelk og inneholder derfor konsentrert laktose. Tror bare det er brunost som er mer ille... Vi bruker å lage muslibarer med foreskjellige frukter og nøtter som nevnt over. Og så har vi fått tak i laktosefri tørrmelk som vi blander inn i porsjonspakker med f. eks havregryn, frukt, krydder o.l. Da er det bare å hele på varm vann for å få en ferdig grøt. Personlig kan jeg ikke fordra grøt, men ungene liker det. Jeg gnager helst på noe saltmat, eller knekkebrød med brunost. Tørrmelken bruker vi som erstatning til det meste der oppskrifter sier vi skal ha en slant fløte eller melk. Skuffer bare oppi litt pulver og vann Den laktosefrie tørrmelken som vi bruker er fra Valio. Vi kjøper på nettet fra Finland. De har en helt laktosefri variant (http://www.suomikauppa.fi/product_info.php?cPath=23_91&products_id=3974) og en laktoseredusert variant (http://www.suomikauppa.fi/product_info.php?cPath=23_91&products_id=3054) Prisene er stive, men en pakke dekker vår families turmatbehov for et helt år.
 3. crunch

  Wiglo LT4

  Nei, dette har jeg ikke opplevd. Mine stenger går greit ned i koppene. På alle hjørner.
 4. crunch

  Hva har du kjøpt nå!

  Ella! Nytt familiemedlem og turkompis!
 5. Det stemmer LightDan rettet det opp i sin liste. Veide støvlene mine for sikkerhets skyld. 2230 gram for paret. Det blir 1294 gram, det..
 6. crunch

  comforter M400

  På min leting etter svar fant jeg denne siden til hjelp for dunforbrukere av turutstyr: http://down.four-paws.org/en/ Selv om jeg ikke fant cumulus på denne oversikten så var jeg imponert over bl.a. Fjällreven sitt engasjement og likeså litt overrasket over mange andre kjente produsenters lave score. Likevel har jeg lest litt mer om Animex sitt dunproduksjon og er nå litt mer beroliget. Tanken på å ligge på fjellet omgitt av et lag dun som er flådd av hundrevis spill levende fjærkre er jo ikke lystig... Jeg oppfordret Cumulus til å oppdatere sidene sine med informasjon om sitt forhold til etisk dunproduksjon.
 7. crunch

  comforter M400

  Her er sertifikatene til Animex som er leverandør av dun til Cumulus:
 8. crunch

  comforter M400

  Jeg har nå i hele helgen hatt en uggen følelse på mitt siste tilskudd av utstyr. Bjør J viste til forsiktighet med å handle fra Cumulus da de var under mistanke for å bruke dun fra useriøse dunprodusenter. Jeg har forsøkt å finne ut mer om denne mistanken og få et svar fra Cumulus på hvor de får sitt dun fra og om det er fra etisk dyrehold. Jeg har søkt lenge og vel på nettet om denne mistanken men kan ikke finne noe. Har du, Bjørn J, noen konkret kilde til denne mistanken annet enn det som ikke står på hjemmesiden? Cumulus har jo vært i drift siden 1989 og hvis det har vært mistanke om noe uetisk burde det jo ha dukket opp noe på nettet om dette? Mens jeg skriver dette så har jeg fått svar fra Cumulus på mine hendvendelser. De skriver: "thank you for your e-mail. I'm sending you a certificate of origin of the down we use. Animex, our down supplier, doesn't do the force feeding. Also, all the down we use is taken from dead animals, so there is no aditional suffering. We use goose down only, we don't use duck down. Best regards Jacek Wylezek Customer service" Jeg skal forsøke å legge ved disse vedleggene som jeg fikk, men vet ikke helt hvordan jeg får det til ennå. Jeg kan prøve å konvertere pdf'ene til bilder for så å legge de inn her.. Noen som har noen synspunkter på hvordan tolke dette?
 9. crunch

  comforter M400

  ...nå fikk jeg veldig dårlig samvittighet, Bjørn
 10. crunch

  comforter M400

  Oopps...det hadde jeg ikke fått med meg.. Har lest mange innlegg på forumet om både cumulus og roberts fra Polen og "best value for bucks". Tror nesten jeg revurder nå og kansellerer. Sender promte en forespørsel til Cumulus for å få noen svar. Takk Bjørn J. for tipset...
 11. crunch

  comforter M400

  ..litt usikker på "footbox'n". Er det så enkelt å lage seg en tett "fotbrønn" som de hevder? Anyway....Teppet er under produksjon og underveis..Tenke jeg skulle bruke den litt allsidig. Både om "underquilt" til hengekøya. Forsterker på kaldturer, eller som "sovesystem" med downmat 5'n under "sessongen". Får vel prøve å gi en liten review etterhvert som jeg får testa ut produktet
 12. crunch

  comforter M400

  ..gikk på en smell i dag. Handlet meg en Comforter M400 på 610 gram direkte fra cumulus.pl til rundt 1500.- pluss moms. Noen som har erfaringer med denne eller lignende comfort'ere?
 13. Viktig med godt fottøy på sin første lettvektstur. Her er et billig par jeg selv vurderer å prøve ut. Viking Acsent GTX , 468 gram, 999.- kr. Noe mindre vekt enn mine gamle Alfa-støvler på 2 kg..
 14. Du kan trygt trekke fra noen gram på kompasset Ifg siste utgave av Villmarksliv som kom i posten i dag etter forslaget ble skrevet, så veier det kun 28,5 gram...
 15. crunch

  alternativ til knute?

  Det fins noen forskjellige hjelpemidler til å dette. De har kanskje ikke de beste ryktene blant de som knyter fortere med fingrene, men kan kanskje være til hjelp hvis man har nedsatt førlighet. Her er to eksempler:
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.