Gå til innhold

Eivind E

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Eivind E

  Bivuakksko

  Jeg har Helsport sine, syntes ikke de er spesielt varme. Fungerer greit til mitt bruk, gjerne med noen solide sokker(lite eller ikke noe snø på høst/vår, ski er ikke noe for meg). Det er to ting som er verd å nevne syntes jeg: De kunne gjerne vært mer slitesterke, spesielt på sømmene i "Hjørnene" på sålen. De er litt glatte,både på innsia og utsia. Er derfor litt for lett å plutselig stå på en søm og ikke på sålen(kan være at jeg har rare føtter..). Prøvde med innersåler av ett gammelt sitteunderlag, det fungerte ganske dårlig for min del, ble bare værre. Begge deler kommer nok litt av at disse nok er beregna på vinterbruk, jeg bruker det som skogstøffel Når det kommer til vanntett: Har smelta inn Fjellreven voks på sømmene på mine, er ikke støvler, men overlever litt fukt. For mitt vedkommende: En investering jeg er fornøyd med, deilig å få gitt fotan en liten pause fra skoa!
 2. Ja, det er noen gigantiske utfordringer. sjøl om det er mulig å få ganske mye utstyr som hjelper blir det nok for mange timer fangst og for få timer flytting. burde være mulig å få en fiskestang, kroker etc, salongrifle + noen hundre skudd på en ca 2 kilo tilsammen- men det er uansett nok ikke problemet. Ett problem med reise om sommeren er vel også at det er bålforbud.. Når jeg tenker meg om tror jeg ikke det er særlig realistisk å få dette til, om man skal gjøre det forsvarlig og på rett side av loven
 3. Har ikke erfaring med sånn tur, det virker veldig ambisiøst! Overleve på det man finner syntes jeg dog er interessant.. Salt er nok lurt å ha med om man ikke skal gå beina av seg og følge kysten... Det er mange typer lav ,reinlav for eksempel, man kan spise dersom man forveller det med aske(luter det). Sammen med ulike røtter vil jeg tippe det vil bli mye av sikker kost på en slik tur, fiske er og blir litt gambling. Det blir mye bær og det er det ikke alle mager som tåler like bra. Tips: koke te på skudd av gran/furu / einer må du nesten regne med for å få vettuge mengder C vitamin. Skjørbuk er ikke noe stas. Bjørkeblader skal vist også kunne lages te på, det har jeg ikke prøvd. Er man nære trær som bjørk kan du jo også tappe sevje over natta ved å sage over ei grein om du er i sesongen for det. Insekter man kan spise: Gresshopper Maur Skarabider, for eksempel gullbasser og nesehornbiller Larver av skarabider Larver av bier Sommerfugllarver, men obs; de hårete kan være giftige Krattsnegler og hagesnegler http://www.forskning.no/artikler/2012/august/329664 En ting som kan være verd å nevne er at i norge er det fri jakt over sjøvann, men det er mange kilo for lite mat i denne sammenheng- se også http://www.statskog.no/jakt/Sider/Revejakt_smaarovvilt.aspx - Unge Kråker og skjærer er vistnok ok mat(de som man finner "i naturen", ville ikke akkurat spist søppelfuglene i byer etc ) Vi har da overlevd i norge i noen tusen år før real turmat, så med moderne utstyr tror jeg det burde gå ganske fint om man lærer seg nok om flora og fauna. Vil tro at det ikke nytter å være kresen og du risikerer nok å bruke mer tid på å få tak i mat enn på å komme deg noen vei nord<->sør... Alternativet er jo å plotte inn alle bensinstasjonene /pølsebodene langs veien på kartet, men det blir kanskje litt juks (Med unntak av te og sevje har jeg ikke testa dette sjøl, bare så det er sagt )
 4. Eivind E

  vilmarksmesse lillestrøm 27-30 mars

  Jeg burde vel strengt tatt la være: er alt for mange fine og mer eller mindre nyttige ting man kan putte i boden når man kommer hjem igjen på sånne steder, og visakortet svetter litt bare med tanken Kommer garantert til å dra hjem noe greier jeg absolutt ikke trenger hehe Jeg kommer til å ta en tur på torsdagen tenker jeg. Skal egentlig ikke ha noen ting, blir vel mest å se på utstilling, se etter tips til turer eller rett og slett litt inspirasjon.
 5. Eivind E

  Hva har du kjøpt nå!

  Sommerkart over Nordmarka
 6. Eivind E

  Pakksekker

  Glemte helt å poste resultatet : Den sekken jeg testa var iallefall helt tett. Løfta den med vann i, snudde lukkinga ned osv. Virker som man kan legge den i sekken, fylle med vann og bruke det som vanntransport(på eget ansvar). Slitestyrke blir ganske subjektivt siden jeg ikke har testet direkte, men stoffet kjennes bra ut og jeg ser alpackaraft selger de for stropping på utsiden av raftene sine. Eneste ulempa er at jeg på magisk vis klarer legge alle tingene på *bunnen* av pakksekken, så det blir litt graving. Sånn sett hadde nok ett par mindre sekker vært ett bedre valg for meg som er ett surrehue.
 7. Eivind E

  Optimal frokostblanding?

  Protein fra feks pf er ganske godt testet ja, kroppsbyggere og atleter er så opphengt i hva de får i seg at jeg kjenner til personer som bare drikker destilert vann.. Firma som ikke har kontroll på hva de putter i produktene sine overlever ikke lenge i den bransjen (sikkert noen hederlige unntak med lugubre firma som selger skrot pr internett) Nå er vel strengt tatt produksjonen av "kalvegodt" nedlagt for ett par år siden om jeg ikke husker feil, tror det nye er Pluss alma. Det er no griseri med palmeolje og diverse i, hver enkelt får vurdere om det er egna som menneskemat. Det finnes morsmelkerstatning i pulverform som nok er bedre egna om du skal lage mat Ikke prøvd det selv, men om det er egna som eneste mat for småtroll holder det nok for ei uke eller 3 for voksne. On topic: PF har noen proteinpannekaker som kanskje kan duge? tenker pakke ferdig mengde pulver i noen poser, legge i en shaker og ta med. Bare sette en tusjstrek på shaker hvor mye vann du skal ha i så er det bare å blande + riste før man har pannekaker til frokost!
 8. Eivind E

  Tips til å få brystreim tilbake i sporet

  vil kanskje hjelpe på om du får stoffet glattere med for eksempel voksen til fjellreven(g1000 eller hva det heter). alternativt kan en jo sy det ihop med nål og tråd. Kan ikke justere etterpå, men det sporer i alle fall ikke av
 9. Eivind E

  Erfaringer med telt.

  Veide mitt etter jeg hadde kjøpt det. Veide 2.2 kg og det er det som står på "pakka" også så 2.1 er ganske riktig. Dette teltet kan man også sette opp raskt med innerteltet montert. Jeg har ikke tima det å sette det opp, men med bare to stenger og teltet står med 2-3 plugger så det er relativt raskt oppe. Kanalene ligger også utenpå, det er jo litt smakssak om man liker eller ei. For min del syntes jeg det fungerer bra.
 10. Eivind E

  Erfaringer med telt.

  kan jo ta med ett annet teltmerke jeg har da, bare for variasjon. http://www.gmax.no/produkt/718926/norheim-ty-2-fjelltelt Kjøpte mitt for halv pris i januar og det er ett greit telt for 1500 kroner tror jeg. Jeg syntes kvaliteten er grei, selv om noen glemte å lage fortelt på denne modellen Jeg driver ikke med ekstremturer, men det har fungert for meg ett par snøfrie januarnetter. Det virker som en del butikker har bedre utvalg direkte i butikk enn på nett. De kan jo også ha noen overliggende telt fra ifjor som de selger billigere(om du ikke MÅ ha årets farger...). Det er vel siste innspurt på fjorårets modeller nå, jeg ville vurdert å ta en tur direkte i butikk for å se om de vil tømme lageret for 2013 modeller. Tips: på litt rimelige telt er plugger ett trist kapittel av typen bøyd aluminiumsstang. Kan være verd å se på oppgradering, min (ganske begrensede) erfaring er at gode plugger hjelper når det blåser litt. Prisene på plugger varierer, på akkurat plugger ville jeg kanskje sett på ebay eller dx.com, prisene i mange norske butikker er jo nesten høyere enn for teltet om du skal bytte alle pluggene på rimelig telt.
 11. Eivind E

  Hva har du kjøpt nå!

  en ekte håndpumpet lommelykt! Denne har jeg store forhåpninger til! Om jeg runder prisen OPP koster den 22 kroner. inkludert porto. fra kina.... Kan nok kaste baterispisende maglite nå ja.
 12. Eivind E

  Tips til å få brystreim tilbake i sporet

  Jeg har opplevd det samme og har samme erfaring, tre på fra en topp eller bunn fikser problemet. Presser du på kan du skade enten klemma eller skinna om du er uheldig, med påfølgende avsporing titt og ofte.
 13. Eivind E

  Pakksekker

  Hei! Har ikke postet noe på forumet her før, selv om jeg har drevet med litt snik-lesning Fant ut at dette var en like god start som noen, siden jeg har lurt på noe av det samme for ikke så lenge siden. Kjøpte til sist 2 sekker av denne typen: http://www.ebay.com/itm/321293610592. Kvaliteten virker god og de er helt uten søm som kan lekke. Tester tettheten litt akkurat nå faktisk, fylte den ene av de med ca halvfull med vann og surra tørkerull rundt før jeg la den i badekaret... Den har ligget med ventilen ned og papiret er helt tørt etter 1 døgn. Tenkte den fikk ligge over helga iallefall, lekker den ikke før det er den tett nok for meg. Eneste som kan bli litt kleint med det alternativet er jo å få de levert på tia om du har det travelt, eller om man bare vil handle i norske butikker.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.