Gå til innhold

Brakar

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Brakar

 • Bursdag 24. sep. 1977

Nylige profilbesøk

484 profilvisninger
 1. Brakar

  Dunsovepose sommer

  Takk til alle bidrag, endte med å bestille RAB Ascent 300 siden den med 25 % rabatt (Sportsnett/rabattkode Fjellsport) ikke ble så mye dyrere enn Warmpeace 300.
 2. Brakar

  Dunsovepose sommer

  Takk for svar, tubbs, Tor-Erik-L-77 og Fredrik. Jeg foretrekker nok den gylne middelveien; ønsker lav vekt, men er ingen gramjeger. Bør heller ikke være for trang rundt beina slik at det går ann å snu seg i posen, glidelås helt ned slik at den kan brukes som dyne, innerstoff som ikke føles klamt mot huden. God kvalitet på alt av sømmer, glidelås etc. Og så er det hyggelig om fjærkreene som har avgitt dun ikke ble torturert på det groveste i prosessen.
 3. Brakar

  Dunsovepose sommer

  Syntes 3-sesongeren min blir for varm på sommeren (når jeg har flest overnattingsdøgn ute) og tenker investere i en ny, tynn dunsovepose. Har klikket meg gjennom både Sportsnett, Fjellsport og Addnature de siste dagene, og satt opp en del aktuelle alternativer i Excel for lettere å kunne sammenligne. Finner imidlertid få utstyrserfaringer på nettet, og lurer derfor på om noen her inne på forumet kan bidra. Jeg er forøvrig 183 cm høy og veier 90 kg. Posene jeg har plukket ut som mest interessante er: MOUNTAIN EQUIPMENT Helium 250 (laveste pris kr 1.800,- med forbehold om rabbatkode på denne varen) MOUNTAIN EQUIPMENT Helium 400 (laveste pris kr 2.775,-) Fjällräven Move With Bag (laveste pris kr 2.100,-) Andre poser som vurderes er: MARMOT Never Winter (laveste pris kr 2.249,-) MOUNTAIN HARDWEAR Phantom Spark (laveste pris kr 2.700,-) RAB Summit 400 (laveste pris kr 2.624,-) RAB Ascent 500 (laveste pris kr 2.549,-) Mountain Hardwear Ratio 32 (laveste pris kr 1.725,-) Innspill (og forsåvidt andre forslag innenfor samme prisklasse) mottas med takk!
 4. Brakar

  Brakar

 5. Brakar

  Kompaktkikkert > 2K

  Har lyst til å investere i en liten og lett kompaktkikkert, men etter noen timer på Google, prisjakt.no og Fjellforum (selvsagt) innser jeg at jeg trenger hjelp. Jeg er hverken jeger eller aktiv fugletitter, men på streif i skog og fjell skjer det jo at det dukker opp noe interessant i horisonten. Det er viktig at kikkerten er lett slik at den faktisk blir med i sekken på tur, utover det ser jeg for meg en 8x eller 10x med minimum et 25-objektiv. Det hadde også vært en fordel om den kunne brukes sammen med briller, men ingen forutsetning. Siden en kikkert kun skal tilfredsstille egen nysgjerrighet på tur ser jeg for meg en kostnadsgrense på kr 2.000,- Her er de 12 kikkertene jeg sitter igjen med: http://www.dinkikkert.no/kikkert/nikon-sportstar-ex-10x25-solv http://www.dinkikkert.no/kikkert/pentax-10x25-dcf-sw http://www.naturogfritid.no/111052/Optikk/Kikkert/Kikkert_tilbud http://www.naturogfritid.no/111005/R_K http://www.naturogfritid.no/111032/R_K http://www.cyberphoto.no/info.php?article=533470&utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_content=533470 http://jaktfall.no/produkt/jakt/optikk/vortex-optikk/vortex-handkikkerter/vortex-diamondback/diamondback-10x28 http://jaktfall.no/produkt/jakt/optikk/sightron-optikk/sightron-handkikkerter/sightron-si-10x32 http://fovi.no/kikkerter/takkant-kompakt/10x25-dcf-mc-ii https://www.kikkertspesialisten.no/handkikkert/fjelltur/1000-2000-kr/opticron-t3-trailfinder-10x25-dcfga-svart https://www.kikkertspesialisten.no/handkikkert/fjelltur/1000-2000-kr/opticron-aspheric-le-wp-10x25-dcfga-1 https://www.kikkertspesialisten.no/handkikkert/fjelltur/1000-2000-kr/opticron-oregon-4-le-wp-8x32-dwcfga Takknemlig dersom noen var i stand til å veilede meg litt i jungelen av et informasjonssamfunn...
 6. Brakar

  Hundefór - AH

  Jeg har vært innom mange produsenter til min Malamute-/huskey-blanding, herunder både Troll og Labb. Han var ikke videre begeistret for noen av disse, men i Kaisa fant jeg endelig et for han både liker og som virker å dekke næringsbehovet på en god måte. Kaisa er norskprodusert, har bra med protein og hyggelig priset. Ved direktehenvendelse til produsent har jeg også fått anledning til å kjøpe større kvanta til enda bedre priser.
 7. Brakar

  Hodelykt?

  Takk for svar! Jeg kjenner forsåvidt til Magicshine og "Birk"-lykten og vet de gir mye lumen for pengene. Jeg er imidlertid ikke overbevist når det kommer til materialkvalitet og finish på disse såkalte "Kina-lyktene". Mulig det er mot bedre vitende, for jeg har gjentatte ganger reklamert på min Silva X-Trail Pluss-lykt. Både batteri og lyktediode. Samtidig virker det som om mange trekker frem nettopp byggekvaliteten som en force for Silva. Det frister dessuten også å kunne ha to batterier (med mindre det viser seg at det jeg har er defekt igjen, selv om det knapt er brukt etter at jeg fikk nytt). Er ikke nødvendigvis enig i at 550 lm er for svakt (men i grenseland er det jo), og vet fra før at disse lyktene har god spredning. Batterilevetiden på maks er imidlertid svak, spesielt sammenlignet ned Mammut-lykta. Denne, på sin side, skal ha en svakhet når det kommer til spredning. Hva med Lupine Piko/Neo X2?
 8. Brakar

  Hodelykt?

  Heisann! Innspill til ny hodelykt ønskes. Helst hadde jeg kjøpt en Lupine Piko X4, men til halve prisen kan jeg i stedet få X-Sun fra Mammut eller Runner fra Silva på hhv Fjellsport.no og XXL. Lykta vil i det alt vesentlige brukes til langrenn. Er det noen som har erfaringer med disse lyktene og kan komme med en kvalifisert anbefaling? http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/lykter/hodelykter/mammut-x-sun-europe.html http://www.xxl.no/vintersport/langrenn/langrennstilbehor/silva-hodelykt-silva-runner-550-lumen/p/1084467_1_style På forhånd takk!
 9. Brakar

  Røverkjøp og gode tilbud

  Garmin GPSMap 62 kr 1.199,- på magasinet.no
 10. Brakar

  Hybridsykkel

  Ikke direkte fjell-relatert, men trenger et muskeldrevet fremkomstmiddel for hverdager i lavlandet. Sykkel med andre ord. Brukes stort sett til og fra jobb, 8 km hver vei på asfalt og grus. Den gamle sykkelen tenker jeg å pensjonere til rent vinter-bruk. Planlegger å gå for hybrid, kan gjerne være med fast gaffel. Har plukket ut 5 aktuelle sykler, men syntes det er vanskelig å vite hvem jeg skal gå for. Vet at jeg langt fra trenger det råeste av utstyr, men er glad i å gjøre en "god deal". Det er også viktig at gear og andre justerbare komponenter er stabilt/krever så lite vedlikehold og justering som mulig. Disse syklene har jeg plukket ut som mest aktuelle: bikeshop.no: Merida Dual Racing-D Hybrid kr 8.159,- bikeshop.no: Merida Speeder T3-D Sykkel 2014 kr 5.999,- sykkelsenteret.no: Hard Rocx Cross Machine C3 SL Disc 2014 kr 6.490,- sykkelsenteret.no: Hard Rocx Cross Machine C4 SL Disc kr 7.990,- sykkelsport.no: Giant Escape RX 1 (2012-mod) kr 6.999,- Ser også at XXL har 20 % rabatt på sin White hybride toppmodell, kr 5.599,- denne helgen. Dersom det er noen med habil sykkelkunskap der ute, hadde jeg satt pris på en tilbakemelding på hvilken sykkel/butikk jeg burde satse på.
 11. Brakar

  T-skjorter bambus - Utskilt

  Olaf Tufte var til stede på åpningen av Magasinets nye butikk i Drammen og jeg benyttet sjansen til å kjøpe hans kolleksjon av t-skjorte, boxer og sokker i bambus. Er veldig godt fornøyd med plaggene, spesielt t-skjorta. Den lukter ikke selv etter noen dagers bruk og er veldig svalende. Du kjenner faktisk at den er kald når du tar på den, super for varme dager. Her er skjorta: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=17818
 12. Brakar

  Telt belysning

  Magasinet har også en litt kraftigere lykt som er veldig bra, 180 lumens og opptil 190 timers brenntid. Samme konsept som lykta over. Link: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=363&prodid=15907
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.