Gå til innhold
  • Bli medlem

kjle

+Støttemedlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om kjle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. @Walle For å kunne se på kart offline på mobil, nettbrett og PC, så har Kartverket et bra gratis alternativ: http://www.kartverket.no/Kart/Gratis-kartdata/Hele-Norge-rett-i-lomma/
  2. Ytre Lahell har en liten svavegg med noen ruter rundt grad 3 og 4 hvor jeg har hatt med ungene mine (7 og 10 på bildene). Det er godt med tak så klatringen er relativt enkel, men ved å gå ruta langs eggen blir det ganske luftig. Etterpå kan man jo grille i fjæra. Andre alternativ kan være Gullaug, hvor det t.o.m. er skrudd opp klatretak på en liten vegg for barn og funksjonshemmede, og noen av rutene nærmest parkeringen på Bera (tror det kalles Veslesvaet). Synes likevel Ytre Lahell gir den beste "pakken" hvis du vil gjøre det til en happening med mat ol. Lykke til!
  3. Jeg tenkte på vanskeligste i rent klatreteknisk forstand, altså grad. Hva med Lofoten? F.eks. Svolværgeita og Presten. Det jeg har sett av omtalte ruter mener jeg har vært på 5-tallet og oppover, men vet ikke om det går an "å gå rundt".
  4. Er det noen som vet hva som er Norges vanskeligste fjelltopp å bestige? Det er først og fremst topper med primærfaktor 30 jeg er ute etter, men utfordrende 10-metringer er også spennende.
  5. Til SK Fikk inntrykk av i ditt tidligere innlegg at du synes klatring dreier seg om "risky plasseringer" og å "ta en screamer", hvis ikke "driver man med en litt annen sport" og at strikking var alternativet. Og at diskusjoner rundt sikringsmidler derfor er "mye rart". Mulig jeg feiltolket deg litt, beklager i så fall det. At spenning er en vesentlig del av klatring er jeg enig i. Jeg tror likevel at hovedpoenget for de fleste, i tillegg til naturopplevelsen, handler mer om mestring, både av det rent klatretekniske og det å redusere risikoen til et minimum.
  6. Poenget mitt er at en kile settes slik at den ikke har stor nok åpning til å komme ut i den retningen man regner med at draget kommer. Derfor må noe gå i stykker for at den skal løsne. Hvis den popper, enten på grunn av en ikke-optimal plassering eller fordi draget kommer i feil retning, så vil den sannsynligvis gjøre det uansett om man faller 4 eller 15 meter. Konsekvensen kan derimot bli litt forskjellig. Dette gjelder passive sikringsmidler. Kamkiler kan jo stå på friksjon, så der kan kanskje kraften ha noe å si selv om den blir utvekslet til økt press mot underlaget. PS. Hvis det er sjansen for å gå i bakken som gjør at man velger klatring framfor strikking, så bør man vel kutte ut tau og annet tull og frisoloere i stedet. eller kanskje rett og slett strikke ...
  7. Er det ikke slik at hvis en kile er riktig plassert og draget kommer i den retningen man har forutsett, så skal den ikke kunne komme ut uten at enten kilen eller steinen gir etter? Uavhengig av lengde på fall?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.