Gå til innhold
 • Bli medlem

anderfo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om anderfo

 • Bursdag 28. sep. 1981

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim, Norway
 1. anderfo

  anderfo

 2. Du kan vel egentlig klatre der året rundt hvis du klatrer hardt - men for "folk flest" (f.eks. i området rundt Lysere Tider) er typisk sesongen fra mars-april til november... Anbefaler den nye føreren (Trønderrock).
 3. Det er aldri feil å fylle bokhylla si med klatrebøker! Så kom deg til butikken og skaff deg en fører
 4. Bratte sider har ligget nede for telling siden i vinter en gang, men det ser ut som det funker igjen nå. Bruktmarkedet deres finner du her. Du kan kanskje prøve bruktmarkedet på friflyt.no? Tror ikke det er voldsomt mye trafikk der, men det kan jo ta seg opp.
 5. OK, isåfall trenger dere nok også sikringsmidler...tauet er bortimot ubrukelig uten det (med mindre dere skal kjøre 1910-stilen og legge tauet fint over en liten fjellnabb mens dere røyker pipe og sikrer rundt hofta).
 6. Hvis dere bare skal gjøre sportsklatring (altså klatring på crag med boltede ruter) går det fint med det utstyret du selv har foreslått - men siden du skrev at klatrekurset skal foregå i Jotunheimen tenker du kanskje mer på fjellklatring/tindebestigning, og da trenger du (som flere har nevnt) også endel annet utstyr. Om du ikke vil investere i så mye utstyr allerede før dere har forsøkt klatring, kan dere jo begrense dere til sportsklatring i starten. Det finnes mange flotte crag rundt Jotunheimen - f.eks. i Stryn, Sogndal og Lom. Dersom dere fortsatt er gira kan dere spare penger til sikrin
 7. Jeg var nødt til å skaffe meg åtter til bruk på et brekurs med Fjellsportgruppa i DNT/TT. Det ble også brukt kordelltau, noe som ikke akkurat minimerte problemene med tvinn på tauet Til disse tauene tror jeg nok ikke taubremsen ville fungert (siden de sikkert var 20mm tjukke). Tror disse altså fortsatt driver med åttere og kordelltau, mens resten av verden har begynt med andre typer tau og vanlig taubrems til rappel. Jeg har kun brukt åtteren min én gang. Det kunne ikke falt meg inn å ta den med på tur.
 8. Det er kanskje for seint nå, men Eastern Mountain Sports (EMS) har også butikker i New York... Jeg har bare brukt nettbutikken (da jeg bodde i Canada i fjor) men den var bra. Bra priser, særlig når de har "spesialtilbud". Fikk meg isklatrestøvler til under 1/3 av norsk pris.
 9. Mener å ha hørt at det også selges "klatreførere" for Oslo & omegn eller eventuelt Drammen & omegn. Sjekk f.eks. klatrefører-utvalget på Sportsnett eller Oslo sportslager.
 10. Tror bloggen er ny selv om historiene er gamle....det dukker stadig opp nye innlegg der! Så det kan jo hende at historier fra de siste åra dukker opp, hvem vet...
 11. PS. Du må gjerne rapportere her når du kommer hjem...
 12. Om du helst vil reise litt, kan du jo prøve disse på Rjukan: [Hidden Content]
 13. anderfo

  Dry tooling

  Tro det eller ei, men jeg har ennå tilgode å: * prøve drytooling/tørrøksing selv * se noen drytoole/tørrøkse * se spor av drytooling/tørrøksing på friklatreruter Derfor velger jeg å putte hodet i snøen og tro at drytooling/tørrøksing ikke er noe problem
 14. Merkelige greier. Jeg som trodde jeg hadde verdens smaleste & laveste føtter ettersom jeg alltid må stramme joggeskoene maksimalt hvis jeg vil unngå at de skal falle av - og må spesialbestille skisko om jeg vil unngå å "svømme" i dem. Og så viser det seg at jeg har for brede føtter for Kayland, som alle bredfotinger passer perfekt i? Når det gjelder temperatur, så forfrøs jeg føttene mine 3-4 ganger i Kayland M11, stort sett med temperaturer på 0-10 minusgrader. Så jeg fikk ikke følelsen av at de var spesielt varme, men det skyldes nok hovedsakelig at blodomløpet i tærne stoppet ett
 15. Kan legge til at mine føtter ikke bare er smale, men også veldig lave. Dermed burde det være rikelig med plass der framme, og det ble det ikke i Kayland. Nå bruker jeg La Sportiva sine støvler, og de føles mye romsligere - selv om de ikke er lengre. Da jeg solgte Kayland-støvlene var det flere som prøvde dem og som syntes de var altfor smale, før jeg til slutt fikk solgt dem til en fyr som fikk dem til å passe.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.