Gå til innhold

Mountain Light

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. 20% På alt fra Arcteryx på Fjellsport.no http://www.fjellsport.no/ukens-tilbud
 2. Hva med en OTG (over the glasses) løsning? Må da bli en rimeligere og mer fleksibel løsning? http://www.blizeyewear.com/active/eyewear/proflip-otg
 3. Godt at du rettet opp i seilervest vs patronvest Ullsok, jeg blandet kortene litt der.
 4. Jeg tilbrakte ekstremt mye av min tid som barn på havet, fram til jeg var 14 år og oppholdt meg utenfor båten var det vest på. Dekk, dollbord og flybridge var alltid vest på. Det finnes seilvester osv, men med mindre barnet er ekstremt sikker i vannet så er fodelen med en rednigsvest at de snur barnet og får hode over vannet. Jeg huser jeg hatet rednigsvesten, men i det store og det hele fikk jeg gjort det jeg ville. Meget mulig man trenger mer beveglighet i en kano, har lite erfaring med det bortsett fra ett par små turer på leirskole. Jeg var og er ekstremt sikker i vannet. Dykker og sertifisert livredder. De fleste svømmeknappene før jeg var 10. Men da jeg som 9 åring falt ut av båten i fart ble jeg rimelig panisk, mulig jeg hadde klart meg med en seilervest, men med rednigsvesten lå jeg dønn stabillt i vannet selvom jeg skrek og plasket som en stukket gris. Nå er kano noe ganske annet og om du alltid har stål kontroll på poden så fungerer sikkert seilvest i bøtter og spann. PS: En liten X-faktor med seilvest er at de blåses opp med en gasspatron, vet ikke hvor lenge disse holder og om de enkelt kan byttes om uhellet er ute.
 5. Er på ingen måte noen ekspert på dette men her er hva jeg endte opp med. (Over 2m og 120 kg + / -) Min ski bakgrunn er for det meste alpint, så da jeg fikk en kjæreste med hytte på fjellet kjøpte jeg meg "gode" langrennski. Funker svært dårlig i fjellet.. Da jeg fikk en datter for 9 mnd siden trengte jeg fjellski for å dra pulken. Valget falt på Gamme, også fra Åsnes. Fordellen er at disse er lette og svinge med grunnet innsving, noe som var viktig for meg p.g.a pulk. Skoene var Skarvet fra Alpha. Disse skal vistnok ha vært flere ganger over Grønnland. De holdt massevis i påskefjellet. Fikk intrykk av at BC bindinger er OK, så lenge de er manuelle. Om dette ikke er viktig tror jeg Amundsen er et like godt valg.
 6. Sykt mange gode tilbud her: http://www.vpg.no
 7. Takker for gode råd. Har sett på Gamme og Amundsen Expedtion. Heller litt mot Gamme, da det ser ut til å være bedre sving-egenskaper i disse med tanke på pulk i nedover bakke o.s.v. Når det kommer til karbonstaver så lærte jeg det på den dumme måten. Igjen så var XXL hyggelige og gav meg 50% avslag på de neste stavene jeg kjøpte. Ble da fjellstaver slik at jeg kan dunke av snø på skiene Er vel enige i at pakken jeg fikk ikke var optimal for meg, så blir nok oslo-sporstlager , fjellsport eller muligens sportsett når denne pakken handles. Ser på bindinger at man har BC eller 75mm. Utifra erfaringer av det jeg leser på nettet så virker det som om det går på personlige erfaringer hva man foretrekker. Om noen her mener at den ene eller andre er vesentlig mer hardfør vil jeg gjerne høre om det. Alt av lugging o.s.v er akseptabelt. Bare jeg slipper å være 2 til 16 km fra hytta, for så å holde en eller to ski i hendene mens jeg GÅR mot hytta i tidvis kne dyp snø så er jeg MER en nok fornøyd
 8. Hei! Er en relativt stor mann. over 2m og over 110kg. Problemet med dette er at jeg ødelegger mye utstyr. Sykler / Ski osv. Har vært med dama og vennene hennes en del i fjellet de siste årene og uten unntak har et eller annet med skiene mine gått til helvete. Vi ble sammen i 2010. Jeg dro til selgeren på XXL. Jeg sa at jeg er på ingen måte noen mester, men kan bruke og har stått langrenn i speideren, div familie turer o.s.v Jeg kjøper gjerne det beste, men ikke om det beste er ting som trenger plettfri teknikk. Type karbon stavene jeg kjøpte til drøye 2000 kroner som knakk da jeg skulle slå snø av skia... :S Så langt så har kjøpet mitt ført til følgende returer på div utstyr. Alt har skjedd når jeg går fiskebein oppoverbakker og tråkker til, men unntak av stavene som nevnt over. Ødelagt utstyr i kronologisk rekefølge. Knekte staver.Knekt binding, knekt binding, knekt ski, knekt binding. Siste som skjedde var at tuppen på skoen knakk og at jeg fikk nye sko i fjor. Jeg har flere ganger tenkt at nå skal jeg gi de inn, men butikken jeg har kjøpt skiene i har "dessverre" hvert utrolige hyggelige så jeg har latt de fikse alle feilene uten å krevd å heve kjøpet, Jeg ser på meg selv som en person som har relativ god kroppsbeherskelse. Drevet med Yoga, Dykking og noe kampsport. Problemet er at når jeg begynner å bruke krefter så går det til helvete. Har nylig fått unge og blir nå mitt ansvar å dra pulk, jeg må derfor ha ski jeg kan stole på. Har snakket med dama og familien hennes og vi tenker at fjell / ekspedisjon-ski må da kunne holde. Utfordringen er da som følger. De må kunne gå i spor, hvor brede kan de maks være - hvilke ski er solide for relativt store folk?
 9. Mitt første møte med sportsnett begynte for litt over et år siden. Erfaringene var som mange andre her sier, flinke folk som kan faget sitt. Dessverre så synes jeg kvaliteten har falt en del den siste tiden. Noen konkrete eksempler er å måtte vente litt over en mnd på varer der jeg flere ganger måtte purre på varene. Får til slutt beskjed om at jeg har fått varene, noe som selvfølgelig ikke stemte. Drar da ned ditt for å hente å en annen vare jeg har bestilt, samt oppklare hva som har skjedd med den varen jeg visstnok allerede har fått. Blir sittende i 30 min +/-før jeg blir lei av og vente. Får da ett glisende kommentar fra selgeren som har surret rundt der nede om at "du er lei av og vente nå..." Svarer at Ja, det er jeg. Ser en av seniorene oppe og på veit ut døren sier jeg i en ikke helt fornøyd tone at jeg har vært særdeles fornøyd med service men at min siste kroner er nok brukt hos de. Han tar tak i saken, beklager og finner varene for meg. På under 3 min. Jeg beklager utbruddet mitt og tenker at dette ordner seg nok. Var innom sist uke da jeg så de hadde 20% på alt av Goretex samtidig som jeg så at de hadde en godt rabattert jakke på nettet. Jeg spør en som jobber der om disse tilbudene lar seg kombinere? Svaret jeg får er, Ja, det går fint. Bestemmer meg for å kjøpe jakken sent på Søndag og forventer at rabatten blir trukket av. Da jeg plukker opp jakken på mandagen ser jeg at 20% ikke er trukket av, får da beskjed om at tilbud ikke kan kombineres. Og at jeg nok implisitt burde kjønt det. Forklarer at jeg faktisk spurte og fått bekreftet at jeg faktisk kunne det. Ender med at jakken blir levert og jeg venter fortsatt på at pengene skal komme inn på konto. Da er det godt at Fjellsport lar hos kombinere rabatt og tilbud. Jakken fikk jeg i dag og jeg kommer nok til å holde meg hos de. Jeg la vel igjen underkant 30.000 kr hos sportsnett, en anselig sum i mine øyne. Det blir vel med det.
 10. Dette kan jo være en god deal. http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=458&cid=1095 Veiledende pris fra Arcteryx er 4999. Havner på 2400 med 20% av på alt Gore-Tex denne uken. Vurderer sterkt å kjøpe den selv.
 11. Jeg leste masse om dette i fjor så veldig mye på Arcteryx Alpha SV og Theta SV. Landet på Theta SV da jeg ikke klatrer men går mere turer i fjell på vinterstid. Jeg kjøpte nok LANGT mere en det jeg trengte. Ville jo ha det beste... Det har skjedd mye den siste tiden og om vi ikke snakker polarekspedisjon eller særdeles teknisk klatring i kaldt vær så er disse 5 - 6 tusen kroners jakkene overkill. Fungerer forsåvidt godt til Alpint / utforkjøring om man ikke trenger å være veldig aerodynamisk. Gå for Active modellene. De puster bedre og er lettere en Pro Shell. De er muligens ikke like vanntette, men de er vanttette nok. Siden Pro Shell er tykkere puster det også dårligere. Bruker dessverre ikke Theta jakken så mye som jeg ønsker ute på tur nettopp fordi den blir for varm når man har på sekk og får litt tempo i kroppen, Blir mest brukt som en litt for dyr regnfrakk og byjakke. Min jakke for denne for denne sesongen blir en packlite / active shell. Så får jeg se om de lever opp til det som skrives om de.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.