Gå til innhold
  • Bli medlem

erl

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av erl

  1. Det er en helt grei kano for enkelt flattvannsbruk men definitivt ikke udødelig. Den har en veldig stygg svakhet, og det er festene for setene. Fra setet går det en bøyelig plastvinkel som festes på innsida av ripa i kanoen. Denne er veldig lett å ta knekken på ved røff behandling av kanoen. (F.eks. ved stropping under transport eller hvis man er uforsiktig når man behandler den på land. De ryker til slutt uansett pga. slitasje.) Setene i Colorado er helt avgjørende for å avstive og stabilisere kanoen. Dersom setefestene ryker sitter du igjen med løse seter og en veldig ustabil kano. Dette vil gi stort utslag når du padler i bølger eller elv. Jeg har foreløpig ikke funnet noen god erstatningspatent på disse plastvinklene, men man kan sikkert mekke noe. @bjoern Om du ønsker å fjerne midtsetet må du tenke på at kanoen mister MYE av stabiliteten sin, da det er setene som er bærebjelken i kanoen, og samtidig presser kjølen ned. Hvis du fjerner setet må du erstatte dette med et tverrstag mellom ripene, og med et stag som presser kjølen ned. (Se patenten til Pelican Navigator)
  2. Jeg mener den ikke bør "henges opp" i den forstand, men heller for eksempel lage to trefjøler som du henger i tauet og legger kanoen oppned på.
  3. Har bare erfaring med utgaven som ikke er UL, men det ser ut som at UL-utgaven er prikklik, bare noen gram lettere og kun i grønt. Luftingen opplever jeg som bra, og teltet tåler vinterbruk. Det kan selvfølgelig blåse snø inn i forteltet siden det ikke er stormklaffer. Det du skal vite er at vestibylene er ikke svære.(smak og behag, selvfølgelig) Dvs. du får plass til en storsekk + litt til i hver, men det kan bli vel trengt å ha inngang+storsekk i samme. Derfor blir jeg litt skeptisk til om dette er stort nok for å ha med ei "vimsebikkje" som du kaller det. En kjapp telefon til UTE Depot som importerer teltet kan nok si om teltet finnes på lager i Norge eller ikke, evt. hvor hurtig det kan skaffes.
  4. Jeg fikk høre at Exped hadde fabrikasjonstrøbbel e.l. med noen i perioden 2008-2009, men det burde jo ikke berøre deg. Har også hørt at sømmene kan ryke ved bråbelastninger, men mener å ha vært ganske "brutal" med mitt underlag til tider, og det har holdt bra siden jeg fikk det siste, Det er jo ikke noe problem å få erstattet underlaget, men man kan jo selvfølgelig spekulere på om det er pga bruken eller om det faktisk er noe feil med underlaget..
  5. Jeg kjøpte min første Downmat 7 i 2008. Etter et lite års bruk røk lamineringa. Fikk bytta til 2009-modell som skulle vært utbedra for problemet som var kjent hos Exped. Den holdt også i ca 1 år før det samme skjedde. Da fikk jeg byttet den til 2010-modellen Downmat 7 DLX som har holdt bra siden. Den har vært hyppig brukt, med utallige helgeturer og flere ukesturer med opp-/nedrigg hver dag. Vet du hvilken årsmodell du har av underlaget?
  6. Har ikke vært der selv, men ser for meg at Gjevilvasshytta og Jøldalshytta er gode turmål for fredag. (Korte fredagsetapper) Litt avhengig av hvor tidlig dere reiser, men det blir jo mørkt etterhvert, så da kan det være greit å slippe å labbe i vei så langt. Lørdag og deler av søndag kan jo brukes til å tusle rundt og innom noen små eller store topper, alt etter interesse. At det er kortest kjørevei til Trollheimen er jo også et pluss! I Sylan synes jeg man bør ha noen flere dager slik at man kommer seg lengre innover massivet. Det er dog en overkommelig tur å gå fra f.eks Væktarstua og til Nedalshytta, men det kan bli en drøy fredagsetappe.
  7. Jeg legger inn et godt ord for Exped Venus II Extreme. Dette er et tomannstelt (med plass til to personer) som jeg har vært på fjellturer med både vinter, vår og høst. Det jeg liker med dette teltet er: - Teltet er selvstående. (3-stangskonstruksjon) - To store fortelt. (1 til bagasje, og 1 til matlaging) - Man bruker 2min og noen sekunder på å pakke ut og sette det opp - Lav vekt - God lufteanordninger Teltet er nylig kommet i en Ultralite versjon Exped Venus II UL som er ca 0,5kg lettere. (For gramjegeren) Det betyrmat den utgående modellen selges til halvpris en del steder.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.