Gå til innhold

esisa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om esisa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Vil gjerne tipse om en ny app for friluftslivsopplevelser i Norge. Du finner den ved å søke på Outtt på Play Store eller App Store eller bare sjekk ut http:///outtt.com Du kan finne opplevelser fra lokalkjente, tracke dine egne turer og dele med venner eller komme i kontakt med guider for de opplevelsene du ikke ønsker å gjøre aleine. Gi gjerne tilbakemeldinger på appen her i forumet.
 2. Var på Gaustadtoppen i dag, og det er fortsatt greie skiforhold der oppe. Det begynner å bli endel bare felt, og spesielt opp på bandet. Her er et par bilder som viser hvordan det var der idag: http://bildr.no/view/65067 http://bildr.no/view/65069
 3. esisa

  Digital-kamera på tur

  Godt å høre!
 4. esisa

  Digital-kamera på tur

  Jepp, Sony har levert mye rare kameraer men DSC-V1 er et skikkelig bra kamera.
 5. esisa

  Digital-kamera på tur

  Har sjøl et Ixus V2 og er forholdsvis fornøyd med det. Problemene med det kameraet er veldig dårlig blitz og dårlige eksponeringer så snø. Men jeg trur begge de to tingene er forbedra siden jeg kjøpte mitt. Det kan se på tester på http://www.digit.no. Bare for å lage litt mer lenkestyr.
 6. esisa

  Digital-kamera på tur

  Kan se ut som at Sony'en er det beste kjøpet her. Vurder hvor mange megapixel du egentlig trenger. Bildet blir ikke bedre med et 5 megepixel i forhold til et 4 megepixel. Det har bare med hvor mye du kan forstørre bildet før det blir dårlig.
 7. esisa

  Digital-kamera på tur

  Takk, takk! Nå er det jo sånn at en som regel alltid foreslår noe dyrere enn det vedkommende hadde tenkt seg. Så det gjør jeg også. Du kan jo se om du finner disse kameraene brukt: Sony Cybershot DSC-V1 5998 Canon Powershot S50 4998 Ellers så har Nikon mange modeller som er billigere enn dette som er bra. Canon har Ixus-serien som er bra hvis du virkelig ønsker et lite kamera, men hvis du ønsker gode bilder ville jeg satsa på noe større. Powershot'en ovenfor finnes også i S40 og S45 og dem er like bra, bare litt færre megapixler. Sjekk http://www.dpreview.com før du kjøper!
 8. esisa

  Digital-kamera på tur

  Vil du fortsatt holde deg innenfor kompaktkamerasjangeren og hva er du villig til å betale? Kan gi tips men det er litt enklere med litt mer informasjon.
 9. esisa

  Bevaring av kart

  Takk! Ja det er nå mest en magefølelse det her. Jeg har ikke fått noe informasjon om det. Kanskje jeg burde visst siden jeg er snart ferdig Sivil Ingeniør innen kartfag?
 10. esisa

  Bevaring av kart

  Jeg trur Statens Kartverk er på vei til å gå over til plastkart(eller ferdiglaminerte) på alle turkart. Cappelen har også kart ute i plast. Jeg mener plastkartene er overlegne papirkartene og jeg har aldri skjønt hvorfor ikke Kartverket har starta med den før. I utlandet har det vært i bruk lenge.
 11. esisa

  Snøspader

  Jepp, Black Diamond spaden er god.
 12. esisa

  primusbrensel

  Skulle være helt greit det. Men litt mere knotete. Her er det mange meninger. Noen beholder pumpa på andre ikke. Med MSR sin plastpumpe kan det føles litt risikabelt, men Omnifuel'en har vel metallpumpe ikke sant? Kommer an på flaska og hvor mye brensel du har på den. Med litersflaske må du garantert pumpe igjen. Det beste er å kjøpe ei 0,6 liters flaske. Da må du pumpe litt i starten av fyringa hvis du har full flaske, men seinere trenger den lite pumping(det er i alle fall mine erfaringer med en MSR Whisperlite). Sannsynligheten er vel stor for at du er drittlei matosen og ønsker å lufte før du egentlig trenger å bry deg om oksygenproblemer. Fyr i ytterteltet så skulle det nok gå bra.
 13. esisa

  Fotografiutstyr

  Uten at dette er det rette stedet for en debatt angående webstandarder og nettlesere så må jeg nesten ta opp temaet. I Opera 6 funker det ikke i det hele tatt. I Opera 7 funker det bare hvis du har på "Identify as MSIE6". Nettlesere bygd på Mozilla(dvs Mozilla, Netscape osv.) funker ikke. Når det gjelder Opera 7 så skal det aldri være nødvendig å identifisere seg som IE istedenfor Opera. Husk at nettleseren ikke gjør noe annet sjøl om du stiller om på dette valget. Det er kun nettsida som tar hensyn til dette valget. Det betyr at sidene helt fint hadde funka hvis du ikke gjør om valget slik at den blir identifisert som IE. Men av en eller annen grunn lager altså progamvara(Frontpage) kode slik du må være identifisert som IE for å kunne lese sidene riktig. Men nok om det! Tilbake til fotografering og friluftsliv.
 14. esisa

  Fotografiutstyr

  Du er kanskje klar over at alle som ikke bruker Internet Explorer får store vansker med å se på bildene dine? Frontpage lager no rar kode som ikke er særlig bra. Likte bildene fra Inka-stien og Maccu Piccu. Må jo dra dit engang...
 15. esisa

  Hurrungane 1:25.000

  Er dette det samma kartet som henger inne på Turtagrø?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.