Gå til innhold

Rune Damm

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Rune Damm

  Igloer i fjellet

  ved siste sjekk har igloene begynnt å bli signe i taket. Mildvær og snømengder er årsaken, så ikke regn med disse påsken.
 2. Rune Damm

  Varme skistøvler i kaldt klima

  Hei, har erfaring med å tre Berghaus Yeti ekstrem gamasj over vanlig skistøvel for 75mm binding. Disse kan også kombineres med stegjern. Har lest et sted at noen grønlandsfarere kombinerer denne gamasjen med den "nye" skistøvelen til Alfa for BC binding. I begge tilfeller er det fordel å lime gamasjen fast i forkant, da den ellers glir av støveltuppen. Disse gamasjene er solide saker med tett gummikant nede rundt støvelen. De er rimelig tette videre oppover også, og for meg blir det nesten for varmt på bena, men det er jo et luksusproblem..
 3. Rune Damm

  Igloer i fjellet

  Nå står det et par 11`iglooer ved Fondsbu, Eidsbugarden i Jotunheimen. Bestyrerinne Solbjørg kan vise hvor..
 4. Hei *Ingunn* Var på sognefjellet for to uker siden og der var det en god del mindre enn normalt for årstiden.
 5. Hei Var i Dumdalen på iglo-bygge/grotte-tur her forrige helg. Vi hadde med oss en iglobygger av amerikansk opprinnelse, (det gikk bra tiltross for at ingen hadde lest bruksanvisningen på forhånd, det anbafales alikevel å lese den først ) igloen ble fin (til tross for at vi var iglo-noviser) og med god plass til tre voksne. (vi valgte 9`størrelsen).Tanken som streifet oss var at denne igloen var like fin etter at vi hadde brukt den et par dager, og at den burde kunne stå ut sesongen til fri avbenyttelse. Å bo i telt vinterstid kan være ok men like ofte kan det bli kallt og bråkete hvis det blåser. Å bo i iglo er da tingen! det blir utrolig hjemmekoselig inne i en iglo. Temperaturen blir som i en snøhule og like stille blir det og. Du kan fyre primus uten å være redd for at teltet skal ta fyr(husk bare å lage luftehull midt i taket). En iglobygger står definitivt på min ønskeliste. Det er dessuten kjempeenkelt og sosialt å bygge med den. 2-3 personer bygger en til å sove i på tre timer, uavhengig av hva slags snø som er tilgjengelig, det er nesten bare fordel hvis det er pulversnø/sukkersnø. Jeg inviterer herved alle som har vært på fjellet og bygget iglo (kanskje også snøhuler) til å skrive om den her og oppgi hvor den står, så fler kan ha glede av den. Den vi bygde står på flata nedenfor Dumdalsgrottene på Sognefjellet(har ikke kart-referansen) bruk den gjerne! Forhåpentligvis står den ut sesongen...
 6. Rune Damm

  Første totusenmeter

  Fornøyelig lesning dette hvor man virkelig får frem debatten om meningen(med livet?) Selv så var min første topp Galdhøpiggen en gang på 70 tallet på klassetur til Spiterstulen. Min siste var på fannaråken i 2003 Men jeg synes og vi bør ha ei side om dypeste grotte..?! Det å spasere opp på utsiden av fjellet er jo egentlig bare for pingler! Det å ferdes inni fjellet som er utfordrende....og det virkelig meningsløse!
 7. Rune Damm

  Snøplugger

  Jeg har hatt snøplugger 50 cm lange en del år. jeg har ikke prøvd de korte på 30cm, men de på 50 sitter iallefall godt. Er det veldig luftig snø er det fordel med de lange, i mer kompakt snø er sikkert de korte gode nok. Jeg vil tro at det er svært ubehagelig hvis man har valgt de korte og teltet løsner en uværsnatt i fjellet. Men de er lettest å bære da...
 8. Rune Damm

  primusbrensel

  Hei! Har erfart at parafin har tendens til å sote igjen min MSR whisperlight, jeg har derfor gått over til bensin. En fireliter med 4-takts miljøbensin (fåes hos enkelte Statoil forhandlere) er riktignok relativt dyr, men primusen soter adskillig mindre. En ekstrabonus er jo at man ikke trenger starthjelp, man slipper bare ut litt bensin og forvarmer med, og vips!!, så er den igang. Husk bare og skifte til den minste dysa som følger med, den er nemlig beregnet for white gas, ikke ulik miljøbensinen vi har tilgang til her på berget. Er det noen som har erfaring med tilsvarende i høyder over 2000m eller er det bare gass som nytter da?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.