Gå til innhold

Initium

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Initium

Nylige profilbesøk

323 profilvisninger
 1. Taktelt har den litt dumme egenskapen at hele " leiren " MÅ pakkes ned om man vil kjøre en tur. Bare man skal på butikken, må absolutt alt rives og pakkes. I tillegg ble de innmari dyre å få med på ferga, grunnet stor høyde på bilen ( med store dekk, ekstra høy fjæring og takgrind og taktelt på toppen ) Ja, det blåser på Island, men det blåser ikke SÅÅÅÅ galskap de fleste steder det er aktuelt å campe. I tillegg bruker vi bilen som le, om det er skikkelig rufsete, så det går fint. Nok en grunn til at vi tror vanlig bakketelt er bedre enn taktelt. Å kontakte Helsport var et veldig lurt tips. Det tenkte jeg ikke på engang Feltsenger høres ikke dumt ut egentlig, særlig for gamle krakete folk som meg selv
 2. takker for tips, tror et militært 7,5m2 telt blir litt voldsomt. har sett på Wiglo-teltet ja, liker fasongen. Men kan de fyres i med lavvo-ovn ? Eller må man da ha tradisjonell enstangs-lavvo ? Vi er 4 personer ( 2+2 ) så et sånt VE 25 fra NorthFace blir nok litt lite.... Kjenner ikke de militære soveposene, men det viktigste nå er forsøke finne ut hva temperaturgrenser det var på våre gamle Filefjell. Hvor skaffer jeg evt sånne exmil-soveposer ?
 3. hei alle, dette er vel vårt nesten første innlegg her. Begynnelsen her starter når vi var på noe som for oss fortonte seg som en drømmetur i 2010, da vi besøkte Island. Vi kjørte over med ferge fra Danmark, og tilbrakte nesten 2 uker i Fjellheimen på Island. Vi tok med våre offroadbiler med ferga, og fartet rundt der oppe på oppdagelsesferd. Nå planlegger vi ny tur, men vi har endel ting vi ønsker gjøre annerledes denne gangen. Siste tur hadde vi taktelt på bilen vår, vi ønsker nå å bruke bakketelt, av fler årsaker. Det er heller ikke til å stikke under en stol at vi var litt uforberedt på de værforholdene som møtte oss, og at vi hadde endel utstyr som var for dårlig. Som kjent blir ting ganske hat om man sover dårlig, og i tillegg hadde vi mye regn, som gjorde tørk av utstyr utfordrende. Vi ønsker derfor å få litt hjelp til å velge utstyr som er bedre egnet. Det er hovedsakelig tre områder vi ønsker innspill på, nemlig 1) Telt, 2) Soveposer og 3) Liggeunderlag Jeg ønkser begynne med 2; vi kjøpte 4 stk Helsport Filefjell soveposer før vi dro. Dette skulle være " allrighte" allroundposer, vi opplevde de som alt for kalde. Nå skal vi nevne at vi hadde temperaturer under null, og gjorde alt galt mht spise riktig før man la seg ( ankom camp altfor sent, utslitt etter 15timer underveis i dårlig vær, ønsket bare dø i fred nede i soveposen ), vi sleit med å tørke klær på en hensiktsmessig måte, vi hadde for mye bomull og for lite ull også, som gjorde sitsen litt værre, men nok om det: har noen temperaturdata for Filefjell-soveposen ? Det kunne være et godt sted å begynne syns vi, siden vi er helt klare på at denne var for kald. Til sist etpar bilder fra Camp, dette er faktisk 66grader Nord... PS - en ting være klar over er at VEKT SPILLER INGEN ROLLE for vår del. Vi reiser tilbake til Island i bil, denne gangen med vår Landrover Defender 110" og har i praksis ubegrenset lastekapasitet... Håper inlegg som er litt utenfor det som vanligvis diskuteres her er OK, og at fler i det minste kan ha glede av å dele erfaringer med oss..
 4. Ja, ser nå. Det sto kjeleSETT i overskrifta, jeg misforsto og trodde det var et komplett sett...
 5. Neida, 1,4l er fint, men den du linket til, var da en god del større enn det ? Uansett - mange gode tips. Tror jeg holder meg til Non-stick kjel, da kan man lage litt havregrøt og eggerøre også, om det kniper skikkelig. Forsøke finne noen som har Primuskjeler på nett, evt snakke med en sportbutikk som bestiller en til meg.
 6. nja, tenkte varme litt suppeposer,gryteretter osv, ikke koke får-i-kål til 8 personer da
 7. Sykling, spesielt på sti, er undervurdert. Bruker SVÆRT mye muskler / grupperinger ift vanlig landeveg. Blir kjent i nærområdet også. Også blir jeg svært blid av en tur i gjørma, smiler gjerne fra øre til øre
 8. Ja, har sjekket. Tenker du på noen spesiell modell som er for vårt bruk ?
 9. Tenkte kjøpe en ny kjele til den nye gassbrenneren min, Primus Gravity EF Vi går pr idag bare dagsturer, og kjelen skal være for å kunne variere mellom stekte pølser, stekte burgere og kanskje en gryterett eller 3. Mao ikke de HELT største utfordringene. Vi er 4 personer, to gutter på 8 og 5 som eter ganske mye når de får mat de liker servert på tur... Jeg har tenkt kjøpe EN kjel, gjerne med lokk. Non-stick belegg høres jo ganske clever ut, jeg valgte en Primus Litech stekepanne, som kostet noen kroner mer enn de helt billigste. Jeg syns Litech Trek Kettle ser veldig fin ut, men den er bare på 1 liter, og det for lite om vi fire skal lage en pose suppe eller så tror jeg. Man tilsetter jo typisk 8dl væske, endel kjøtt ( som blir for vår del ferdigstekt fra hjemme ) og posens innhold. Da blir 1l kjel litt snaut, tror jeg ?. Eta PowerPot på 1,2l med fast håndtak kan gå med et nødskrik, men de fins også i 1,7 og 2l utgaver, her trenger man dog et sånt løst " saksehåndtak ". Mer holde styr på.... Ser også at Powerpot kjelene har noen form for varmeveksler / varmefordeler i bunnen, effekten av dette kan sikkert diskuteres ? Prisen er rundt 300kr for begge to, til å leve med. Andre forslag jeg kanskje ikke har tenkt på ? Forresten er det kjekt om det er å få, eller aller helst leveres med, en oppbevaringspose til kjelen. Også er det jo fint om kaffekjelen min går neddi, den er ca 17cm i dia, og 11cm høy... Eller bør jeg se på kjeler fra ANDRE leverandører enn Primus ? Mackenzie finnes f.eks på XXL, usikker om de har løse kjeler av det fabrikatet.... kaffekjelen virket veldig skjør egentlig, men solid nok sikkert...., og er dette et eget XXL brand forresten ? Hvem har forresten Coleman på nett eller i butikk her på berget.. ? Mange spørsmål, håper på gode svar...
 10. Var innom butikken der jeg kjøpte kjelen, sa som sant var at jeg ikke hadde kvittering, siden jeg anså det som umulig å ødelegge en kaffekjel, og dermed behov for å hevde reklamasjon. De var forståelsefulle, og tok kjelen i retur uten spørsmål. Ekspeditøren undret også hva dette var for noe rart, lurte på om det kunne være en luftboble i støpen av selve kjelen eller noe som hadde sprekt etter noe tid. Uansett - jeg fikk ny, caseclosed.
 11. Nei. Kjelen har stått lagret, men på TREPLATE, i et skap inne i campingvogna Nei. Ingenting synlig oppi kjelen, den var altså helt tom. Fler tips ?
 12. Har en 1-2 år gammel Tirangia kaffekjel, som er i alu. Tok denne ut av campingvogna i går, sku ha den med på fottur idag. Oppdaget til min skrekk, at det var HULL i bunnen på den. Hullet er som et riskorn eller mindre i diameter. Det ser tilsynelatende ut som den er RUSTET hulll i, for det var fint alu-støv inni kjelen. Kjelen er helt som ny, det fins knapt et sår, et merke eller tegn til slitasje eller bruk på kjelen i det hele tatt. Så, er dette andre har vært borti ? Kan ikke helt forstå hva som er gått galt, med å ha den stående i et skap et års tid eller to. Vil også anta dette er ca umulig å utbedre, siden aluminium knapt lar seg lodde. Ikke den store økonomiske smellen, men jeg liker IKKE å måtte kaste ca helt nye ting, selv om det bare er en kaffekjele.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.