Gå til innhold

fjellsofa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. fjellsofa

  fjellsofa

 2. fjellsofa

  Svalbard (Longyearbyen)

  På www.visitsvalbard.com finner du svar på det meste. Lengden på oppholdet henger nok litt av på hvor mange utflukter du vil være med på.
 3. fjellsofa

  På benken igjen.

  Så lenge du ikke må leveres til knoksen er det håp God bedring REs!
 4. fjellsofa

  Valg av fjellski

  Tusen takk for hjelpa, folkens Da ble jeg stolt eier av et par Nansen ski som skal prøves så snart som mulig
 5. fjellsofa

  Valg av fjellski

  Det blir ingen maskinoppkjørte spor og heller ikke turer i skogen.
 6. fjellsofa

  Valg av fjellski

  Takk for mange gode forslag. Må nok gå noen runder med meg selv før jeg bestemmer meg. Hva er egentlig anbefalt lengde for skiene? Stemmer det med 10-15 cm plus kroppshøyde? Jeg er 1,80m.
 7. fjellsofa

  Valg av fjellski

  Det blir nok kupert terrreng med ikke alt for bratte nedkjøringer. Og heller ingen løyper. Når det gjelder hva snø det er så har jeg rett og slett ikke peiling. Blir sikkert litt av hvert. Siden jeg er ikke den store raceren så bør skiene være lett å styre, om det i det hele tatt går an å ønske seg av en ski
 8. fjellsofa

  Valg av fjellski

  Jeg trenger litt hjelp med valg av fjellski. Dette blir mine første fjellski og pga en del helgearbeid blir det sikkert ikke veldig mange turer i sesongen. Helst skal skiene være smørefri og tåle litt dvs at de ikke knekker ved første gang jeg tryner (noe som helt sikkert kommer til å skje en del ganger..hehe..). Er ikke helt nybegynner på ski, men heller ingen racer. Først tenkte jeg på Åsenes Nansen, men fant ut at det ikke trengs å betale så mye for så lite bruk. Så kom jeg til Amundsen og nå sa noen til meg Vikafjell hadde vært nok for å begynne med. Forvirringen er komplett.. Noen som kan hjelpe?
 9. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Som tidligere skrevet så gikk turen fra Nes til Viglesdalhytta til Stakken og pga en vond skulder avsluttet vi ved Nilsebudammen og droppet dermed Nilsebua. Turen gikk gjennom flott terreng i fint vær Noen enkelte snøfelt, men ingen problemer å passere dem. Angående snøfonnen ved Nilsebua så traff vi 2 arbeidere som sa at snøen ennå er der, men holder på å smelte ganske kraftig. De regnet med at den forsvinner i løpet av 1 eller maks. 2 uker. Tusen takk for hjelpen jeg fikk av dere
 10. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Ok, da tror jeg vi tar den veien. Skal komme med "rapport" når vi er tilbake
 11. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Jeg prøvde å ringe Stavanger Turistforening 3 ganger uten å få kontakt. Dårlig service syns jeg, men men.. Veien over Heiafjellet er den "nederste" veien forbi Nilsebuvannet, riktig? Regner med du anbefaler den veien pga de snøfonnene som STF nevner. Hvor lang er den veien?
 12. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Nå har vi endelig bestemt oss og vinneren er......Viglesdalen, Stakken, Nilsebu,... Haukeli og/eller Etnefjellene prøver vi å få til senere i år. Tusen takk for god informasjon, PaperCut og TEEDJAY Jeg kommer sikkert til å trenge hjelp igjen en vakker dag
 13. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Haugesund turistforening sier det er ennå mye snø ved Sandvasshytta som ligger høyest. Så nå går veien enda lengre sørover i retning Grautheller, Nilsebu, Viglesdalen. Noen som har vært der i nærheten i det siste? Snart går turen rett utenfor husdøra..hehe.. PaperCut, jeg sendte epost til Haukeliseter og det var de som sa det var mye snø og Haugesund sa det samme i dag også.
 14. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Ja, Etnefjellene kom jeg over på mitt søk over andre områder. Kom da over Simlebu, Sandvasshytta, Blomstølen og Storavassbu, men ble etterhvert skeptisk igjen fordi hyttene ligger på 600 - 800m og turen går ser det ut som opp til 1000m. Men du har rett, jeg tror jeg ringer til Haugesund turistforening.
 15. fjellsofa

  Turforslag i siste liten?

  Vi tenkte å gå noen dager fra Haukeliseter og nordover neste helg, men pga for mye snø må vi endre planene. Er det noen her inne som har et turforslag i dette område der man ikke trenger ski? Hilsen, desperat
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.