Gå til innhold

Buman

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Buman

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Skauen, fisking, musikk
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

390 profilvisninger
 1. Buman

  Kartmapper

  Fant ikke noe relevante tråder på kartmapper så jeg lager likegreit en ny en. Kartmapper er kanskje ikke det mest diskuterte utstyret, men er vel alltids en og annen mening om dette her også håper jeg :). Vel, vil bare begynne med å snakke litt om siste innkjøp hos meg og det er Sea to Summit sin 430X332MM. https://www.xxl.no/sea-to-summit-kartmappe-tpu-guide-stor-sort/p/1115041_1_style Denne er jeg stort sett fornøyd med, men det er en ting som irriterer meg og det er at jeg sliter enorm med åpne lukkemekanismen igjen når jeg ønsker å ta kartet ut av mappa. Flere som sliter med dette? Begynner å lure på om jeg lukker den for godt igjen rett og slett. For vanntett er den definitivt når du først har lukket den. Ellers: Mappa er jo forholdsvis stor og fordelen er at du får dekket mye kart som er bra på lengre turer, men man kan kanskje føle at en kommer litt i "veien". Har fester både i topp og bunn til stropper/kroker som er en helt klar fordel ved mye vind. Ellers har den også borrelås også i topp/bunn så det går an å folde kartet sammen. Har ikke hatt den veldig lenge, men skal visstnok tåle en del juling så satser på at den skal holde en del turer til.
 2. Jeg var også i Børgefjell (sør) i uke 30 og det var veldig plagsomt med klegg ja. Mygg opplevde jeg lite av. Seinere dro vi til Lomsdal-Visten og der var det litt motsatt, færre klegg som var mindre i størrelsen og mere mygg. Det var sol og steikende varme begge steder.
 3. Fant ikke noe i bukselommene, men priumus bør funke ja. Etter noen turer på fjellet sommer, er min erfaring at Keben blir for varm for sommerbruk, selv hvis man åpner alle gliderlåser på sidene. Nå har det riktignok vært uvanlig varmt i sommer, selv på fjellet. Jeg gikk f.eks et par dager i Børgefjell med denne. Men er jo vant til Gore-Tex, som sagt... Ellers er buksa veldig behagelig å gå med, og jeg likte veldig godt lommene på den. Men tror jeg skal spare på denne til høst- og vinterbruk.
 4. Har nå kjøpt meg et par og gleder meg til å prøve dem på fjellet i sommer. Har brukt gore-tex i alle år, så dette blir noe "nytt". Er det kun grønlandsvoks som gjelder for impregnering av G-1000 eller er det noe annet som kan brukes? Jeg kjøpte med en sånn kloss med voks, men pleier som regel ikke ha med strykejern når jeg er på tur
 5. Takk for innspill, men jeg gjorde meg ferdig med saken hos Alfa, det vil si jeg ga opp å få erstatning. Dessuten kunne de ikke "reparere" støvlene. Forhandleren jeg kjøpte støvlene hos var hyggelige og ga meg et tilbud på nye Alfa Jerv til innkjøppris, dvs nesten halv pris. Takket ja til det. Noe sier meg at jeg burde gjøre meg "ferdig" med Alfa og prøve noe annet, men tenkte jeg skulle gi dem en sjanse til. Jeg var innom Friluftsmagasinet og spurte om Mink Oil, det hadde de ikke lenger og fikk istedet anbefalt et bivoks produkt til behandling av fjellstøvler. Det skulle ikke være noe problem å bruke dette på Gore-Tex så lenge man ikke overdrev bruken av det (slik at de slutter helt å "puste"). Går man flere dager på fjellet f.eks er det nødvendig å vokse hver dag, hvis det har vært tørt vær/utsatt støvlene lite for vann. Med de erfaringene jeg når har vil jeg anta at holdbarhet på skinnet/sømmene over tid, kontra silikon-produkter. Da får jeg heller tåle litt svette føtter. Det skal sies at jeg ikke har tatt meg bryet med å varmebehandle støvlene før jeg har gnidd dem inn med bivoks (har ikke føner ). Vanskelig å si hvor utslagsgivende dette evt. har vært...?
 6. Støvlene har en del slagskader/mekaniske skader på skinnet, men ikke spesielt i områdene rundt sømmene, så jeg tror ikke dette er en årsak. Området merket med rød pil er steder for læret blir bøyd når jeg går ja. På støvlene mine vil du også se tydelige bøyemerker etter alle turene mine. Dette er nok en grunn til at dette er området hvor problemet er størst. Likefullt hadde jeg regnet med at sømmene skulle tåle denne type slitasje når man behandler støvlene riktig. Jeg går utifra at bøyemerkene er vanlig på alle slike høye fjellstøvler?
 7. Jeg har ingen bilder av disse støvlene å vise til dessverre. De er hos Alfa ennå.... Men jeg googlet meg fram til et bilde av støvlene som jeg la inn et par piler på: (klikk for større bilde) Rød pil: Her er det så ille på den ene at jeg kan stikke lillefingeren inn. Orange pil: Her - og diverse andre steder på begge støvler - ser jeg tydelig at sømmene begynner å slite. Det er i grunn området markert med rød pil som utgjør det største problemet da støvelen kan ta inn mye vann.
 8. Hei. Ønsker å høre litt om hva folket vil anbefale/advare mot ift behandlingsprodukter til fjellstøvler. En liten historie: For to år siden kjøpte jeg et par Alfa Bever Pro Grip + som jeg har vært veldig fornøyde med. I starten behandlet jeg dem med dette produktet: Bivoks impregnering F.o.m i fjor sommer gikk jeg over til følgende to produkter: Toko Leatherwax Nikwax Waterproofing wax for leather Nå har sømmene på støvlene sprukket opp flere steder og skoene er så og si ødelagte. Jeg tok dem med til forhandler og forklarte situasjonen. De sendte dem til Alfa for vurdering og de kunne ikke akseptere dette som en reklamasjon. 2-års garantien hadde (selvfølgelig) akkurat gått ut. Dette er sko jeg har brukt mye men hadde regnet med skulle holde langt mer enn to år. Nå må jeg kjøpe nye støvler, da jeg tviler på at det har noe for seg å sende dette til en skomaker e.l. Det må noen turer til for å gå inn nye støvler, og det passer litt dårlig mtp at jeg skal gå 5 dager i Jotunheimen om ca. en uke. Noe som har lignende erfaringer? Jeg har en mistanke om at en av disse produktene har "ødelagt" støvlene mine. Behandlingen etter hver tur/evt. annen hver dag hvis jeg er flere dager på tur er: Skylle støvlene med hageslange el Tørke/lufte støvlene inntil et døgn på et tørt sted Fjerne evt smuss som er igjen etter tørk Påføring av behandlingsprodukt, hvor jeg har brukt et bomullsplagg (sokk f.eks) til å gni det inn. La dem stå til tørk så lenge som mulig før neste tur.
 9. Mange takk for tips! Får man kjøpt kiler av den typen på Jernia og lignende butikker?
 10. Hei. Har en Øyo Viking 2000 turøks som denne: http://www.oeyo.no/d....aspx?pageId=39 (dvs den øverste på den linken) Har hatt den et års tid og har vært godt fornøyd med den. På en telttur klarte jeg ved et uhell la den bli liggende ute i litt regnvær. Noen timer etter regnværet, tok jeg øksa i bruk og skaftet begynte å skli ut av øksehodet. Nå er det slik at det skal bare skal noen få hugg til, før jeg må banke skaftet på plass igjen for å unngå at hodet faller av. Noen tips til hvordan jeg kan få skaftet til å sitte ordentlig igjen? Så i en artikkel på dagbladet.no at jeg kunne legge øsker med løse skaft i ei bøtte med vann, men usikker på om dette er løsninga med denne øksa, da det antageligvis var vann som var "årsaken" til problemet i utgangspunktet.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.