Gå til innhold
 • Bli medlem

Skog og fjell.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Skog og fjell.

Nylige profilbesøk

353 profilvisninger
 1. Hei! Vil anbefalle å ta fjellvåken inn til Mogen, for deretter å gå opp langs kvenna, og videre til vollevann. Oppover der er det mange fine fiskevann, og er forholdsvis lett tilgjengelig. Området mellom Gunleiksbu og Besså har også fin fisk. Ved siden av dette, mener jeg det er et av de flotteste stedene på hele vidda;) God tur!
 2. Godt å høre at du har gode erfaringer med fjellreven telt. Hvordan holder det vann ute?
 3. Takke for mange gode tips. Setter nok god plass og romslighet foran vekt. Selv om man får lettere telt til sommerbruk, ønsker jeg et telt som kan brukes hele året. Jeg får bare belage meg på noen kilo ekstra.
 4. Teltet vil bli brukt på snaufjellet både vinter som sommer. Lengden er viktig da jeg er nærmere 1.90. Grunnen til at jeg ønsker telt for tre personer er at det passer fint for 2, i hvert fall vinterstid når man gjerne har mer utstyr. Ønsker tunneltelt, med god plass i forteltet. Prismessig vil jeg ikke overstig 5000 kr. Noen tips?
 5. Hei:) Sitter å skal velge telt for helårsbruk. Har sett på Fjellreven Akka Endurance 3, er det noen som har erfaringer med dette? Eller andre telt fra Fjellreven. Har også sett på Helsport fjellheime light 3 camp, det er kanskje ikke like godt egnet for bruk vinterstid? Alle tips og erfaringer mottas med takknemlighet;)
 6. Har selv brukt en Fjellpulken varepulk. Det er gode pulker, som ikke veier for mye, samtidig som de tåler mye last. Selv vil jeg gå til innkjøp av en Paris-pulk, denne er i plast. Grunnen til det er at den tåler mer, en glassfiberpulk som treffer en stein kan bli nokså skadet. Var på Hardangervidda i påsken, det var lite snø og da er det problematisk med glassfiber. Mange som har Paris-pulken er fornøyde, av den grunn at den er solid, og man kan dra den over grus og stein uten at den blir ødelagt. Videre har den god flyteevne i snø. Den er kanskje ikke like stabil, det kan man imidlertid lett
 7. Ønsker å ta en tur hit i Desember/Januar. Noen som har erfaringer her i fra? Lurer på hvordan det er med løyper, vil nok gå innom noen hytter, ellers blir det telt.
 8. Er ikke så kjent i Setesdalen for å være helt ærlig. Det kan være snø før Hellevassbu, er vanskelig å si, været kan jo snu fort.. Min erfaring er at øst-vidda oftest er bar. Ville nok prøvd å holde ruta så langt øst som mulig. Elvene vil nok være tøffe på denne tiden, har vært på hardangervidda i august og opplevd strie elver. Må nesten undersøke og planlegge så godt som mulig, likevel kan fjellet fort bli forandret. Hvor lenge planlegger du å bruke på Norge på langs?
 9. Vis du går til Hellevassbu, så er det fint å gå til Hansbu og videre til Sandhaug, Man går mer "rett på" istedefor å gå til Litlos. Fra sandhaug er mange fine plasser til finse, å sove ved foten av hardangerjøkulen bør gjøres
 10. Ønsker du å gå fra hytte til hytte og på oppmerkede stier, eller vil du gå utenom?
 11. Går man fra Haukeliseter i slutten av juni er det ofte fint å gå på beina til Finse. Til deg som skal på øst-vidda 22.06, trur ikke du skal bekymre deg, så sent er øst-vidda gjerne bar. Var i området mellom Solheimstulen og Mårbu i påsken, i følge snørapportene skulle det være snø ved Solheimstulen, det var det ikke. Innover fjellet var også mye bart. Nå kan jo dette ha endret, poenget er at snørapportene kan være litt grove og lite nyanserte.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.