Gå til innhold
  • Bli medlem

skrols

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om skrols

  1. Hei! Er det noen der ute som har tørka støv av kanoen, og fått den ut på (fersk)vannet enda? Jeg tenker da spesielt på Østmarka fra Lørenskog siden, hvis det er noen der ute som har prøvd seg der...
  2. skrols

    Isforhold i Østmarka

    Hei! Jeg har tenkt meg ut på årets første kanotur om 1-2 uker, og sesongen sparkes alltid i gang i Østmarka fra Mønevann(Lørenskog siden) Er det noen der ute som har peiling på hvordan isforholdene er innover, om det er padlebart, og om det er fiskemuligheter? Noen som har prøvd fiskelykken i ferskvann enda, og hvordan gikk det?
  3. Tjohei! Jeg og noen kompiser har etter mye frem og tilbake tenkt å legge årets fisketur til Femunden. Har lenge unngått det pga mye folk, men som kanoelskere ble vi enige om at vi må ha en tur til Femunden en gang uansett! Ruten jeg har sett på går fra Femunden via nedre-roasten og ender i Rogen. Er dette Røa-vassdraget? Det ser fint ut på kartet, men etter det jeg har lest skal dette være en strevsom rute med mye bæringer..? Er det noen der ute som har tips til utgangspunkt hvor vi kan sette bilen? I og med at Femunden er så fordømt stor har vi tenkt å ta Fæmunden, men hvor stopper den i forhold til Røa-vassdraget? Vi er 4 stk med 2 kano, en ally og en glassfiber. Vi tar dette som en kosetur, ikke som en ekspedisjon. Hvor lang tid er det sannsynlig å gjennomføre padleturen på? Vi håper på å bruke en dag fra Femunden til Rogen, er dette vel optimistisk? Er det mange lange bæringer, og er det mulig å dra kanoen langs elven? Og er det mulig å dorge seg gjennom vannene?
  4. Vi er en kompis gjeng på 4 som skal på en ukes fisketur til sommeren, og vurderer å gjenta suksessen i år med kanotur. Jeg prøver å finne en rute som innebærer fin natur, ikke mye folk og godt fiske. Klar over at det sjelden lar seg gjøre i sommerferien, men man kan jo håpe:) I den anledning syns jeg telemarskanalen ser interessant ut. Noen som har erfaringer eller tips? Vi tar det som en kosetur, og prøver å unngå lange og tunge bæringer..
  5. Takk for svar! Vet ikke om andersduppen er å oppdrive på markedet, men kjøpte nylig en atomdupp 12 gr. Har funka bra for meg ihvertfall! Andre som har andre gode erfaringer med annen form for dupp? Tradisjonell dupp med lodd som er festa under duppen pleier jeg å unngå, syns det er for ofte at markklysa kveiler seg rundt duppen under utkastet. Aldri prøvd dupp og flue, noen som vil dele noen tips derfra? Hvilken knute festes flua med osv?
  6. Hallo! Har et spørsmål som jeg har lurt litt på. Er det noe forkskjell på egenskapene til andersduppen og atomduppen? Isåfall hva? Fisker selv med atomduppen, og syns den funker bra. Men leser flere steder at andersduppen anbefales.
  7. Hiver meg på i debatten, da jeg sitter og lurer på å starte i kjærringsjøen selv:P Hvordan er dybden og fisket i vannene fra kjærringsjøen, og alle småvannene som ligger tett i tett vestover? Tenker da på i forhold til å dorge. Ser jo veldig spennende ut på kartet! Beklager, ikke meningen å komme å "stjele" tips fra en annen som har postet linken, men har sitti og fundert på akkurat dette de siste dagene! Da passa det veldig bra at dette ble tatt opp akkurat nå
  8. Takk for gode utfyllende svar!! Kano er helt klart å foretrekke til denne turen, da 50% av klientellet har beveget seg minimalt siden gym-timer på videregående. På hardangervidda klarte vi fint å gå, men fikk ikke dekket så store strekninger som forespeilet. Pluss at det er en herlig naturopplevelse å padle seg inn i naturen, og ut av bykjøret. Og at vi kan ha med oss litt ekstra snacks, og annet unødvendig luksus Børgefjell er kanskje det som ser mest spennende ut, men har nok konkludert med at det er for langt å kjøre. Denne gang! Skal garantert prøve det, men mest sannsynlig senere. Blir å sjekke ut mer om tipsene rundt femunden og isteren:) Også frister Forollhogna, men da som fottur. Tips om hvilket tidsrom som egner seg til de forskjellige stedene? Har tenkt slutten av Juli uansett, men August er kanskje bedre? Noen som har fiske og padleerfaringer fra Rørholtfjorden forresten? Ser spennende ut på kartet..
  9. Kanarifugler her og altså. Fra lørenskog selv. Men det hørtes ikke feil ut da! Har hatt lyst til å dra dit en stund, men er denne avstanden da. Hvor lang tid brukte dere med bil? Hvordan var vannene? På vidda var mange vann for grunne til å kaste med spinner og sluk. Peiling på om det er noen tilgjengelige buer eller hytter til leie? Dette kan jeg selvfølgelig sjekke på hjemmesiden selv.. Takker for svar:)
  10. Hallo! Jeg og tre kompiser har begynt å snuse på årets storeprosjekt, den årlige fisketuren. Ifjor hadde vi en uforglemmelig tur på Hardangervidda, ved Skaupsjøen. I år vil vi oppleve noe nytt. I utgangspunktet vil vi på kanotur, men det er uvisst om det lar seg gjennomføre da vi trenger to biler, noe vi ikke har. Så da prøver jeg å planlegge turen til et sted som er like bra til vanns som til beins. Femunden er selvfølgelig et alternativ, men vil jo ha litt fred og ro fra andre. Har begynt å se litt på Forollhogna Nasjonalpark og Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark. Noen som har erfaringer, enten det er med kano eller til beins? Kriteriene vi vektlegger er: 1) Godt fiske for sluk og spinner, mark og dupp(På hardangervidda var vannene så grunt at det var håpløst med sluk og spinner) 2) Overhengende fare for ikke å møte mye folk 3) Hva kano gjelder: Har aldri padlet i hardt vær, så vil unngå store åpne områder hvor det lett blåser opp til store bølger. Og ikke alt for lange bæringer da vi har en ally og en tung glassfiber. 4) Og generelt flotte naturopplevelser som kan minne om annet enn folksomme busser og eksosatmosfæren i Oslo! Det er denne årlige fisketuren med flott natur og stillhet som holder meg gående! Håper på tilbakemeldinger
  11. Det skal tas til etterretning:) Takk for gode tips! Ikke umulig at det kommer flere spørsmål:P
  12. Femundsmarka var selvfølgelig det første jeg tenkte på, men jeg innbiller meg at det er overhengende fare for å møte på mye folk? Og derav dårligere fiske? Men det går kanskje an å legge opp en rute litt lenger nord, hvor det ikke er så mye trafikk. Har du peiling på om det kan være noe?
  13. Shalom! Sommern er over, stanga er lagt vekk, og depresjonen har meldt sin ankkomst I den anledning er det bare en ting å gjøre for ikke å bli gal, nemlig å planlegge neste sommers prosjekt! Jeg og tre kompiser tenkte oss på den årlige fisketuren, men i år med kano! Vi har en ally, men den andre blir nok av den tunge glassfiber typen. Jeg prøver å legge opp en padle rute for å være en uke på vannet. Kriteriene for ruten er: 1) Godt fiske 2) En rute som ikke innebærer altfor lange bæringer med tanke på tung kano 3) Overhengende fare for ikke å møte mye folk Jeg har sett for meg at Telemark kan ha noe å by på, men er lite kjent i traktene. Noen som har lokalkunnskaper, eller andre tips til hvor vi kan få en fin uke i kano? P.S Vi fisker med sluk og mark, ikke flue
  14. Jeg var innom XXL og så at de solgte vadestøvler til kr 199. De virket forsovet behagelige, men jeg ble litt usikker på hvor praktiske de er, siden det er støvler, og ikke helsett. Festemekanismen hvor man fester støvlene til et belte så litt "enkelt" ut. Noen som har erfaringer om hvordan de er å bruke, og om det er noe vits i å kjøpe det? Fant det ikke på hjemmesiden til XXL, men det er to sepereate støvler med en enkel festemekanisme helt øverst på hver sin støvel til et belte.
  15. Takk for flotte tilbakemeldinger! Er selvfølgelig mest interessert i å finne steder det ikke er så mye folk, men får bare prøve oss fram! Hadde vært moro å finne et Eldorado som kan bli et fast sted for den årlige fisketuren
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.