Gå til innhold
  • Bli medlem

Elbrus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Elbrus

  1. De koordinatene er nok ikke riktige, men takk for allikevel. Den turen til Øverlihøgda som det blir tipset om her, er et annet fly. Det jeg er ute etter styrtet nær Skottåsen /Skotten Sæter nærmere Ringebu og er lite kjent. Mye mindre igjen av flyet enn det på Øverlihøgda.
  2. Ser dette er en gammel tråd, men jeg forsøker. Er det noen som vet hvor, gjerne koordinater til GPS, hvor restene etter Junkeren på Skottåsen/Skotten seter ligger? Har vært der å kikket, men det ble nåla i høystakken. Skal jo ennå være noen rester igjen.
  3. Har tenkt å prøve mitt Akto i vinter. Ser tipset om ekstra teltstang. Er det plass til en ekstra 10 mm stang, eller kun en ekstra på 9 mm stang?
  4. Takk for tipset. Jeg tok kontakt og de skulle sende meg ny beltespenne.
  5. Hei! Takk for rådene. Jeg har nå tatt turen og det gikk bra. Jeg brukte broa på Haugastøl og planovergangen på Finse. Fikk litt dårligere vær enn beregnet på vei fra Haugastøl til Raggsteinsdalen. Det ble en del vekslende føre og litt smøreproblemer. Måtte søke ly en times tid før jeg gikk opp mot Lordehytta, på grunn av sterk vind, snø og dermed svært dårlig sikt. Det var veldig bratt ned fra Lordehytta og det hadde gått skred over den kvista løypa, men det var ikke noe fare for nye skred så det ut til. Det var ganske lite snø nede rundt Raggsteindalen Fjellstue. Fjellstua var et hyggelig sted, men vi ble vel ikke mer enn 8 overnattingsgjester. Neste dag gikk turen fra Raggsteindalen til Geiterygghytta. Det var som jeg ble tipset om her, vestavind. Det blåste kuling ca 14 m/s mot hele veien og tempraturen var ca 9 grader. Det ble derfor en ganske tung tur for meg. Snøen var "råtten" og det var overvann på vannene. Mange steder manglet det snø i den kvista løypa, men det gikk greit. På Geitryggshytta var det full fres. Helt fullt tror jeg de sa, men jeg var såpass tidlig ute at jeg fikk madrassplass på sovesal i andre etg. Ei fin hytte med meget god mat og service. Siste etappe gikk fra Geiterygghytta til Finse st. Dette var fredag 23. mars 2012. Et utrolig flott vær. Nærmest vindstille og knall sol, bedre kan det ikke bli. Jeg tok den korteste løypa over fjellet. Fint skareføre. Jeg brukte feller hele veien opp til toppen. Derfra var det bare å skli nedover nesten hele veien til Finse. Hadde jeg ventet for leng ut på dagen før jeg gikk, så ville nok turen blitt noe tyngre. Da tror jeg at jeg ville gått gjennom skaren mange plasser da solen stekte veldig godt. En skikkelig vitamininnsprøytning og en flott avsluttning på en lærerik tur. Neste gang blir det litt mindre i sekken som nå veide i overkant av 20 kg. Neste gang burde den komme ned i maks 15 kg. Hadde anskaffet ny sekk for turen. En Arcteryx Altra 75. En meget god sekk som passet meg meget godt. Eneste måtte være at hoftebeltet måtte strammes med jevne mellomrom, men etterhver knøt jeg en knute på reimene og da gikk det bra. Alt i alt en fin tur som kan anbefales. Synd det er så lite snø i år, hadde håpet på en tur rundt Hardangerjøkulen om fem uker, men det spørs på snøforholdene.
  6. Hei! Har planer om å gå fra Finse til Haugastøl på ski i slutten av mars. Er det stor forskjell på hvilken vei man går, med tanke på hvor tungt det er å gå? Har tenkt å overnatte på Geiteryggshytta og i Raggesteinsdalen. VA
  7. Har normalt ikke musikk med meg på tur, men det måtte blitt klassisk musikk. Musikk som virkelig setter følelsene i sving i norsk natur. VA
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.