Gå til innhold
 • Bli medlem

kvenna

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kvenna

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Siden ideologien og salgsstrategien til regjeringsprosjektet ellers ser ut til å være kopiert fra amerikansk og britisk 80-tall, kan det kanskje vere ein ide å konsultere den speleboka også når det gjeld demokratiforståelse og kva rolle økonomisk aktivitet og industriinteresser skal ha.
 2. Støyforurensing er ikkje berre psykisk, subjektiv smak og behag for velutdanna folk. Lydbølger er fysiske og støy har kroppslige helseeffekter som er vel dokumentert.
 3. kvenna

  husky på langtur

  Kanskje du kan få napp her: [Hidden Content] Er ikke på facebook - kan noen utdype hva det er snakk om? Og kan noen forklare hvordan du lager sånne sitatbokser alle bruker her på forumet?
 4. Bruker Trangia kjeler på min, men det er en sinnsyk glid ute og går, grytene seiler av for et godt ord. Noen ideer for å øke friksjonen? Litt vrient pga varmen.
 5. Bare et spørsmål, Dag G. Du seier 50 kg fett på kroppen gir 350000 kcal, mens 50 kg proviant (sei smør) i sekken gir 50000 kcal. La oss seie at det er smør vi tar med oss - vil forskjellen være så stor da? Eg har ikkje peiling, blei bare nysgjerrig. Det må jo koste å omsette fettet på kroppen også. Ellers kunne ein kanskje med løyve på nokre hjortedyr stoppa undervegs og laga jerky? Men jakta er på høsten, og det er ikkje bare å stoppe et par dager i terrenget du har kort og regne med at det klaffer. Og ikkje regner. Nei gløym jerkyen.
 6. Det er lett å leve av naturen når man er Bear Grylls ja, med sjøldaue dyr stadig vekk. Hadde et prosjekt på dette på videregående: Under ideelle forhold - bærsesong, sopp, ved et bra fiskevann osv var vi ikke i nærheten av å oppnå kalorier nok. Hvis vi hadde fått mengder av fisk kanskje, men som det er nevnt blir du ulidelig lei av ørret etter en ukes tid.
 7. kvenna

  husky på langtur

  En liten oppdatering. Etter trening med bildekk og prøvetur som gikk meget godt, er hunden blitt utilgjengelig for meg pga helseproblemer. (Ikke pga overbelastning Bergtass...) Så alle forberedelsene ser ut til å være forgjeves, jeg sitter her med masse utstyr og tørket vom. Jeg er skuffet og er ikke like motivert for å gå alene uten hund. Triste greier. Hvis noen har en husky til meg for turen som skulle gå fra Haukeli til Mo i Rana i mars-april si ifra. Takk for hjelpen likevel. Nils
 8. Mine foreldre har en hytte ved en idyllisk våg på sørvestlandet. Der sitter de liberale høyrevelgerne på rekke og rad langs sjøkanten og puster inn eksos fra titalls påhengsmotorer som kjører i ring uten mål og mening ute på vågen. Ungdommen må jo ha det gøy. Du kan kanskje fremdeles nyte chabllisen, men en samtale er vanskelig å føre. Dette er ingen overdrivelse. Hele sommeren, hele kveldene. Slik blir det også i fjellet.
 9. Terrenget du skal bruke skien i har mye å si. Er det kronglete, er en kortere mer lettsvingt ski god. Men generelt vil jeg påstå at en fjellski skal være god og lang.
 10. kvenna

  husky på langtur

  Her var det mye bra. Må ta en prøvetur ja - så dukker det nok opp flere problemer å løse, men her var det mye å hale. Takk igjen til alle.
 11. kvenna

  husky på langtur

  Takk for mange gode tips. Drag og sele er ikke spikra ennå, så takk for innspill der. Dette hadde vært gøy å prøve. Hunden er på besøk nå - ligger å "prater" om et eller annet, men kan ikke skjønne at han mangler noe nå... Bortsett fra oppmerksomhet kanskje. Nils
 12. kvenna

  husky på langtur

  Det var det sannelig. Er det forsvarlig å la hunden trekke pulken helt på egen hånd? Ser for meg at den tar ut etter et reinsdyr med hele sulamitten og går utfor et eller annet sted. Tenkte å være forankret med sånn spolebånd, men det kan kanskje vere vrient i nedoverbakkene, og er usikker på om de fungerer i kulde/snø?
 13. kvenna

  husky på langtur

  Hei, er blitt venner med en hyggelig sibirsk husky, og vurderer å ta den med på langtur i vinter - over en måned. Er ikke ukjent med hunder, men har aldri eid en selv. Er ute etter tips om hva jeg må tenke på. Hunden skal trekke pulk eller gå i strikk. Noen spesifikke ting: Hva er en hensiktsmessig diett, og hva er energibehovet? Hvordan fortøyer jeg den i snø - den har en del jaktinstinkt? Ellers mottas råd og tips med takk.
 14. forslag: kjøp et yttertrekk til posen, eller lag et selv av tyvek e.l. Da blir det mindre bekymring.
 15. kvenna

  Nickers?

  Det er ingen som har påpeika eit fenomen ved knickersen: I kombinasjon med strømper med kraftige ribber og riktige gamasjer får du ein skorsteinseffekt fra støvelen og oppover leggen. En pumper også ut fuktig luft fra låra. Tørr og varm, er det stikkordet? I våre dager er det på butikken og kjøpe våte omslag. Dette er riktignok bare teoretiske tanker siden eg ikkje har knickers sjølv. Skulle gjerne ha hørt fra noen med skikkelig forbindelse til denne edle tradisjon.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.