Gå til innhold

KoBe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om KoBe

Nylige profilbesøk

212 profilvisninger
 • mah

 1. Hei. Jeg kjøpte sist høst en brukt 16,5 DR. Jeg la på forsterkningstriper nå i vår. Etter mye om og men og feil bruk av lim, kontakt med Bergans osv fikk jeg de til å sitte. Men når kanoen ligger i sola, så smelter rett og slett limet og stripene forskyver seg og faller av!!!!!!!!!! Argh... jeg begynner å bli drittlei problemer med å få disse stripene til å sitte skikkelig. Er det bare jeg som kløner med enten påføring/lar den ligge oppslått? Eller kan dette gjøres noe med? Takk for svar Hilsen Konrad
 2. KoBe

  Kan noen "opplyse" meg om fjellski

  Der oppsummerte du mine erfaringer med flere og bedre ord enn meg. Dette var min første tur i vinterfjellet og således min første tur med feller. En annen i turfølget bytta sine langfeller mot Madshus Inteligrip med sin kjæreste. Han gikk fra ligge uanstrengt i tet, til å slite med å henge på midtgruppa. Vi måtte velge å gå over topper istedenfor nede i dalen på grunn av snømangel. Så det ble mange lange uplanlagte BRATTE bakker. Ett slit for oss som bare hadde Madsus Inteligrip som jeg skjønte har ett annet bruksområdet enn det vi dreiv med. Så som du sier: forskjellig feller til forskjelig bruk. Jeg skal helt klart ha begge deler så jeg kan ha det best mulig på skiene mine ut ifra terreng og føre.
 3. KoBe

  Kan noen "opplyse" meg om fjellski

  Jeg gikk som nevnt ovenfor for Madshus sine Inteligrip halvfeller. Min erfaring er som følger: Til kupert tereng og ikke altfor bratt er de helt supre. Nok feste og merkbart mye bedre glid en tradisjonelle helfeller. Men til de skikkelig bratte bakkene (særlig på skare) er de ubrukelige. Det blir rett og slett for dårlig feste. De som hadde helfeller av de jeg var på tur med nærmest løp opp bakken i forhold til meg som virkelig måtte jobbe for å få feste. Så begge typer er nok å foretrekke. De ekstra grammene for økt skiglede i alle typer terreng er noe jeg er villig til å bære på.
 4. KoBe

  Kan noen "opplyse" meg om fjellski

  Tusen tusen takk for tips og innspill. Da ser det ut til at jeg går for Fischer E99, 200cm. Ligger et par pent brukte ski til salgs på finn.no. Satser på at det blir en god og billig ingangsport til å gå på fjellski. Sko kjøper jeg i butikk. For gode sko er like viktig som resten av utstyret til sammen er. Madshus har forresten kommet med en ny type kortfelle. http://www.oslosportslager.no/produkt/madshus-intelligrip-skin-skifeller-28021.aspx Noen erfaringer? Igjen, takk, og god tur til alle.
 5. Hei hei. Jeg er på jakt etter mine første fjellski. Har lest meg grønn av alt av artikler og tester om fjellski her på verdensveven. Allikevel så er jeg ikke fornøyd. Så langt har jeg funnet ut at "klassiske" fjellski er det jeg bør gå for. Det fordi jeg kommer til å gå i noe løyper, men også "offroad" både i skog og hei, og på fjell. F.eks. Åsnes Nansen med halvfell, eller Fischer E99. ? Det jeg ikke blir klok på er hvilken lengde jeg skal ha. Jeg er 181 høy og veier ca 74 kg. Regner meg selv for å ha ok+ skiteknikk. Jeg ønsker jo ikke å ha for lange ski som verken gir feste og er usturlige i snø, samtidig så ønsker jeg ikke å falle igjennom så fort jeg har mer enn en en appelsin og en termos i sekken. Jeg blir virkelig ikke klok, så jeg hadde satt pris på om en eler flere bedre-enn-meg-vitere kunne kommet med ett råd eller to. Vennlig Hilsen Konrad
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.