Gå til innhold
rbf

Folldal

Anbefalte innlegg

Skal en tur til folldal til uka, noen som kjenner til noen bra og familievennlige steder å fiske der oppe, vann og elver.

Bør ikke være for vanskelig å komme til, da vi må ha med barnevogn!!!

På forhånd takk!!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Skal du til Folldal, er en avstikker til Einunndalen å anbefale. Norges lengste seterdal, familievennlig og med muligheter for fiske, fotturer og sykkelturer på koselige seterveier med alle slags husdyr underveis. Veien inn i Einunndalen tar av ei drøy mil øst for Folldal. Betal kr. 50 i bomavgift og kjøp fiskekort på Grimsbu når du passerer ca. ei mil etter Folldal. Kr. 125 for 3-dagerskort. Når du kommer litt innover i dalen, vil veien gå langs elva Einunna. Her er det flotte teltplasser hele veien. Fisket kan variere, men med flue, mark, sluk og spinner skulle det forundre meg mye om det ikke ble steikfisk. Beste fisket er kanskje oppe i den delen av elva som kalles Meløyfloen fra kl. 7 om kvelden til midnatt. Husk myggremedier!

Siden du skal kjøre terrenggående barnevogn kan jeg anbefale å kjøre ned til elva ved kibben (løpestreng over elva) og brua ved Klokkarhaugsetra. Du tar av veien til venstre etter at du har passert en oppsamlingsplass for campingvogner, noen km. etter denne. Her har fjellstyret ordnet med utedo og spisebord i naturskjønne omgivelser hist ved floden. Når du skal ned igjen er det bare å kjøre videre gjennom dalen og ned igjen Råtåsjødalen. Havner da noen km. vest for Folldal. Vafler, seterkost og kaffe kan dere kjøpe på Romsdalssetra som dere passerer på veien oppover til dalen. Åpen fra kl. 15-18 hvis jeg ikke husker feil, og det gjør jeg ofte.

Det er forøvrig mange gode fiskevann i området.

Skulle du være interessert i å lese deg opp på området kan boka "Fjelldalen" av tidligere direktør i Norske skoger, Bjørn Wegge, anbefales.

Kart: Einunna, 1:50000, kartblad 1519 - 1

Ha en god tur!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stemmer også for Einunndalen, elva einunna ligger like ved veien innover denne seterdalen. Lett tilgjengelig for alle, bra med ørrett og harr! Ta gjerne en avstikker innover Settaldalen (også bilvei), mange fiskemuligheter der - eller til marsjøen....eller til Bekkelægret, osv osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.