Gå til innhold
  • Bli medlem

En rå dagsetappe


Mayhassen

Anbefalte innlegg

Hehe, jeg har nå bare hatt en tur mens jeg har bodd her oppe og den ville jeg ikke be med meg noen på siden det planlagte var flere dager. Sender deg en pm angående turer nå straks :lol:

Ellers takk, tror faktisk du er første til å kommentere bildene mine og det setter jeg stor pris på, er en del av sjela som legges ut der. Jeg gleder meg til å ta med speilrefleksen opp på fjellet igjen, selv om dette betyr ekstra vekt så får det alltids gå greit. Er jo veldig greit med kompaktkamera pga str, men der stopper fordelene også syns jeg.

Området rundt Smørstabbreen er bare utrolig flott ja :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Jeg ser for meg at den ultimate avslutning av 2000-metersamlingen kan bli Styggedals - / Skagastølsryggen, gjerne med en avstikker ut på Storen. I tillegg er du antagelig så kjapp at du rekker for eksempel Fannaråken/Steindalsnosi, Maradalstindane eller noen andre topper over 2k på samme dagsturen. Jeg er jo ikke ekspert på Hurrunane, så rådfør deg med noen her på forumet som kan gi deg noen tips om en verdig avslutning på prosjektet ditt - et eller annet som ikke er gjort før.

Noe i den duren ja Erling. Mayhassen har absolutt potensiale til å ta Gjertvasstind-Styggedalstindane-Sentraltind-og nordover Skagastølsryggen til nordre som finaletravers (eller motsatt vei). Så med en utstikker til Storen, som bare er et lite sidesprang. Tar han i tillegg den noe mer krevende avstikkeren til nordre Maradalstind (2160) med 3-4 tilhørende pf-10-topper, har han vel gjort noe som ingen andre (eller svært få) har på en ”dagstur”. :lol:

Ga deg noe å tenke på der Mayhassen? :twisted: Ikke for å friste deg for mye altså, eller skape høye forventninger... :) Avstikkeren til Maradalstindene har sine crux, men det fikser du sikkert uansett. Vet ikke om du fikk med deg vår tur over disse og opp til Sentraltind i fjor?:

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=6197&highlight=maradalstind

Det var noen hammere vi rappellerte (med tau!) der på vei til Sentraltind som vi syntes virket rimelig håpløse å klatre opp. Mulig det finnes vei rundt på sørvestsiden, for der er ikke flanken stupbratt overalt i hvert fall.

Vel, spennende blir det uansett å følge din videre ferd, og hva som blir din finaletur en gang neste år, eller året etterpå? :? Blir ikke så mange årene til i hvert fall, med din fart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ga deg noe å tenke på der Mayhassen?

Du gjorde det vettu..

Jeg leste forresten om den turen deres for et par uker siden, virka rått og jeg hadde så absolutt tenkt til å ta den samme runda en gang, men var meget spent på de rappellene. Det dukker nok opp en egen Hurrungane-tråd hvor jeg trenger alt av tips og detaljer i slike rappeller etc. når det enn blir, kanskje om et par år.

Jeg stresser ikke med å få alle toppene innenfor en tidsramme eller noe, målet er å komme ut på tur så ofte jeg kan.

Også lurte du Erling på bruk av stegjern og issøks. Jeg har ikke stegjern, men issøksa har jeg hatt med meg endel. Synes det er greit å ha den i armen når jeg kjører nedover snøfonner og slikt. Jeg har tenkt litt på om dette er "juks", det er jo en sikring det også, samme som stegjern. Jeg har jo forresten stegjern på trugene mine da. Jeg har vel kommet frem til at det ikke er juks, for da kan man jo begynne å se på klær, sko osv som juks også. Kanskje naken over alle toppene hadde vært tingen? :twisted:

Jeg har vel tenkt at grensen kanskje må gå på taubruk, slik at jeg kan bruke klatresko også.

Så inntil videre kjører jeg vel det på den måten, men det hadde jo ikke vært noe problem å gå opp på toppene uten issøksa da, jeg bruker den ikke aktivt, hvertfall ikke enda, opp eller ned.

Eneste jeg brukte den for å stake ned i issbreen oppe ved Surtningssue, for å sjekke snødybde og slikt (tungt for ryggen etter 3-400m!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke stegjern, men issøksa har jeg hatt med meg endel. Synes det er greit å ha den i armen når jeg kjører nedover snøfonner og slikt.

Utrolig hvor mange ulykker det er ved glissader ned snøfonner og slikt, særlig når snøfonnen slutter og det blir is i stedet, eller når snøfonnen slutter og det blir stein. Fornuftig å ha en isøks for å bremse farten i tide.

Jeg tror isøks er viktig å ha på flere av 2k-toppene. Jeg har ihvertfall hatt veldig stor nytte av isøks på Store Skagastølstind, Store Ausanbotntind og Store Knutsholstind. Jeg har også brukt både stegjern og isøks på flere topper ved hard morgenskare, mens returen når sola har smeltet det øverste snølaget har gått uten stegjern.

Du som går eggene i stedet unngår vel stegjern og isøks en del steder.

Hvorvidt man trenger stegjern på 2k-toppene er vel avhengig av når på året toppene skal bestiges. Muligens kan det unngås overalt bare velger riktig tidspunkt på året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har først nå fått gleden av å lese om Mayhassen’s halsbrekkende turer. Det er en gåte for meg at han betegner seg som en fersking i fjellet. Enkelte av hans passasjer tror jeg han er alene om. Jeg har aldri hørt noen har prøvd seg på nedstigning fra Store Veotind mot Nordre. Det må være indianer i blodet hans. Indianerne har ikke evnen til å merke høyde og ble derfor benyttet under bygging av skyskrapere i Amerika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.