Gå til innhold
  • Bli medlem

Turtagrø 19-20.05.2007


Langbein Rise

Anbefalte innlegg

Jeg og Bjørn hadde tenkt å teste randoneèskia denne helga. Vi lunket oppover Valdres, over Valdresflya, ned i Ottadalen og opp Bøverdalen. Vi skulle treffe Christin på Turtagrø, men det ville ikke værgudene og brøytemanskapet på Sognefjellsveien. Bommen var stengt og dermed var vi fanget på hver vår side av fjellet. Overnattingen på Jotunheimen Fjellstue var grei nok og været på morgenkvisten bra nok til at veien var åpnet. Værmeldingen var skiftene og utrygt for byger. Det lå mye snø på Sognefjellet, høyeste fonna måtte være 7-8 meter. Det lover bra for flere vårskiturer. Vi traff Christin og skyndte oss opp til Skarstølen hvor det passer å starte turen opp Dyrehaugsryggen. Oppover bakken begynte det å sludde. Det gikk over til snø når vi kom litt høyere opp. Hvor vår går det an å bli? GoreTex’en ble i hvert fall skikkelig testet. Ved ca 1500 moh var Christin blitt kald og snudde ned igjen. Jeg og Bjørn trasket videre oppover. Snøværet kom og gikk. Vinden økte også på desto høyere vi kom. Kraftige vindrosser førte med seg mye fokksnø og da var det ikke mulig å se mer enn 5 m. På ca 1900 moh vurderte vi at det var best å snu. Nedkjøringen øverst var sanskelig med vekslende fonner og nysnø. Det ble ikke bedre før vi kom oss under ca 1600 moh. Da ble det jevnere og mer forutsigbare snøforhold. Under ca 1300 moh var det vårslush av beste sort., tungt og deilig. Jeg var skikkelig sliten i låra selv om ikke turen ble så lang. Vi var uvanlig tidlig nede til oss å være. Det ble en del venteøl og lesing av turbøker på Turtagø for å få ettermiddagen til å gå. Middagen på var helt topp – mye god mat og høy stemning. Optimister som vi pleier å være håpet vi på bedre vær søndag, men den gang ei. Det sluddet og Sognefjellsveien var stengt. Vi spiste frokost og pakket sammen for vi tok den lange veien hjem over Lærdal og Hemsedalsfjellet.

Vi får kalle dette en observasjonstur: snøforholdene i Vest-Jotunheimen og Hurrungane er bra og bør holde i flere uker til.

post-836-133474467072_thumb.jpg

post-836-133474467084_thumb.jpg

post-836-133474467098_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi som valgte å dra til Turtagrø 16. mai var litt heldigere med forholdene. 17. mai var vi på Ringstind i helt fantastisk fint vær! :lol: 18. mai kom vi oss av en eller annen grunn ikke ut på tur. Været var ikke så dårlig fra morgenen av, likevel ble vi bare liggende i teltet. I ett-tia bestemte vi oss for å kjøre til Lom. Vi kom over Sognefjellet i det det begynte å bli ganske så guffent å kjøre på sommerdekk. Da vi kom til Lom fikk vi vite at Sognefjellet var stengt. Flaks! :wink: Det blåste en del i Lom også, og det kom noen regnbyger, men ikke mer enn at vi fikk to fine dager i klatrefeltet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.