Gå til innhold
  • Bli medlem

annka

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av annka

  1. Selvfølgelig vil overkroppen produsere mer varme enn beina og du blir våt på innsiden av klærne. Tenkte at jeg kanskje ikke trengte å kommentere at jeg så bort fra dette i og med at alle vet at man blir det. Erfaringen min er at også gore-tex jakken jeg har er bedre enn dermizax jakken. Men enig, velg de plaggene du liker best.
  2. Jeg synes at min Gore-Tex bukse har holdt vannet ute bedre enn min Dermizax jakke. Har opplev flere ganger at jakken er blitt våt inni og buksa er like tør når de har blitt utsatt for mye vann. Det selv om jakken er mye nyere enn buksen. Jeg vet ikke om jeg vet helt hvorfor, men jeg føler mer for Gore-Tex enn Dermizax. Det er kasnkje fordi stoffet som er på skuldrene på den jakken jeg har setter seg fast i borrelåsen på hetta og toer seg så skulderen min er helt lodden. Sømmer går opp. Slikt har jeg aldri opplevd på min nå 9 år gamle Gore-Tex bukse som forøvrig ble pensjonert i vinter til fordel for softshell. Den Norrøna buksa har vært veldig god! Jakken er vel 3 eller 4 år gammel og aner ikke lenger hviken modell det er.
  3. Stien er ikke så vanskelig å finne fra Svartdalen. Det er ganske mange varder som er lettere å se enn stien til å begynne med. Stien går nokså rett opp mot en lodrett, glatt(?) fjellvegg. Stien er tydeligere jo nærmere du kommer denne veggen. Hvis jeg ikke husker feil så skal man opp litt til venstre for et vannfall, i et annet vannsig. Vet ikke helt størrelsen på disse vannfallene/ sigene siden vi var der i det verste regnværet i sommer. (Da vi gikk opp hadde det regnet sammenhengende i over 40 timer. Herlig vått ) Opp her var det ganske bratt, altså lett klyving. Ellers var det bratt men ikke noe som gjorde noe, selv om nok vi brukte alle fire ganske mye siden det var så vått og sleipt. Det er temmelig greit å finne stien hele veien opp til toppen/ en grei vei som kommer inn på stien igjen dersom en går av. Det var mange varder oppover så vi klarte det uten for store problemre i tåke og regn, etter hvert også mye vind og sne. Fra under fortoppen og opp vet jeg ikke hvordan stien er. Vi valgte ikke den vardede veien, den så vi ikke helt i tåka... Der vi gikk var det smalt og bratt og vi måtte klyve/ lett klatring. Tror vi kom ut på stien igjen på den siste bratte biten av den. Og ja, vi burde nok ikke ha gått der under de forholdene vi hadde... Jeg tror de største problemene kan oppstå på vei ned. Dersom man holder for langt til høyre, dvs følger snøfeltet for langt ned, får man problemer med stup. Tror det er stup der Når du har gått opp første bratte fra Svartdalen kommer man opp på høyre side av en stor svart stein. Derfra går stien skrått mot venstre og ut på sneen. Utpå område med sne skrår stien tilbake mot høyre igjen. Det er her jeg mener man fort kan bomme når man er på vei ned. Altså at man glemmer å gå mot venstre (sett ovenfra) i gleden av å skli på snøen og følger snefeltet for langt ned og dermed kommer for langt til høyre (også sett ovenfra). For å ungå å gå feil kan det være en fordel å speide etter den store svarte steinen og tenke at man skal passere på venstre side av den. Hvordan forholdene og snøforholdene er der nå vet jeg heller lite om. Tipper det er ganske mange her som kan fortelle deg mye mer om det og stien opp enn det jeg kan.
  4. Bergans Alpine Guide har justerbar rygg og godt hoftebelte. Den fås i 40 og 50 liter. Begge koster under 1500,-. Den har en del unødvenig stoff/deler/dill og er derfor ikke den letteste sekken. Jeg har motsatt problem av deg, at sekkene er for lange i ryggen. Alpine Guide var en av de få 40 liters sekkene jeg fant som var mulig å stille kort nok for meg. Og den kan gjøres ganske lang. Jeg synes den er veldig god å bære. Det veier opp for at det ikke er den letteste sekken på markedet.
  5. Isbjørn AS syr soveposer etter kundens mål. Jeg vet ingen ting om kvaliteten. Det er det sikkert andre her på forumet som vet. Titt på www.isbjorn.no Genuin syr også på mål. Har selv en ekstra kort vinterpose fra dem som jeg er veldig fornøyd med. De holdt til i nærheten av Hønefoss et sted, mer vet jeg ikke. Begynner å bli noen år siden jeg kjøpte min pose. Noen som vet om de fremdeles eksisterer?
  6. Vi som valgte å dra til Turtagrø 16. mai var litt heldigere med forholdene. 17. mai var vi på Ringstind i helt fantastisk fint vær! 18. mai kom vi oss av en eller annen grunn ikke ut på tur. Været var ikke så dårlig fra morgenen av, likevel ble vi bare liggende i teltet. I ett-tia bestemte vi oss for å kjøre til Lom. Vi kom over Sognefjellet i det det begynte å bli ganske så guffent å kjøre på sommerdekk. Da vi kom til Lom fikk vi vite at Sognefjellet var stengt. Flaks! Det blåste en del i Lom også, og det kom noen regnbyger, men ikke mer enn at vi fikk to fine dager i klatrefeltet!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.