Jump to content

Kajakktur i Nærøyfjorden


MalinT
 Share

Recommended Posts

Hei jeg vil på kajakktur i Nærøyfjorden i sommer. Det står veldig lite info på nett..vi ønsker ikke å dra på guidet tur og vil leie kajakker for ett par dager der hvor fergen går i land og padle selv. Lar det seg gjøre, vet noen? 

Link to comment
Share on other sites

Tenkte å padle samme sted en helg etter sommeren, faktisk.

Vi skal parkere i Flåm på fredag. Lørdag padler vi ut Aurlandsfjorden, inn Nærøyfjorden til Stigen/Beitelen hvor vi tar en dagstur opp. Padler så inn til en campingplass rett nord for Gudvangen. Søndagen padler vi helt inn til Gudvangen og tilbake til Flåm for å kjøre hjem. Det blir nok alt for langt hvis du ikke er en veldig dreven padler og i bra form.

Såvidt jeg har forstått er det dårlig med campplasser i området, og lurt å se seg ut campplasser på området. Skal du campe utenfor campingplasser på så små stedet, så gjør det ett godt stykke unna. Det er nok lite populært å ligge "gratis" 150 meter fra en campingplass og gjøre fra seg i fjæren, mens campingen trenger inntekter ;)

Omtrent der det står "bakka" på kartet til terka, skal det visstnok være en brukbar liten campingplass.

Jeg har blitt fortalt at det kan falle steiner ned fra de bratte fjellsidene (hold litt avstand), og at det kan komme svært kraftige fallvinder om det blåser opp. (Men det er nok stort sett fine forhold :) )

Edited by Marius Engelsen
Link to comment
Share on other sites

Marius Engelsen skrev (45 minutter siden):

Jeg har blitt fortalt at det kan falle steiner ned fra de bratte fjellsidene (hold litt avstand), og at det kan komme svært kraftige fallvinder om det blåser opp. (Men det er nok stort sett fine forhold :) )

Vi padla Flåm - Gudvangen som dagstur sommeren 2002 (tror jeg det var) under blå himmel og nær vindstille. På vei inn ytterste del av Nærøyfjorden skya det til over fjella lenger innem og etterhvert begynte det å lyne og tordne der. Og i løpet av ikke mange minuttene blåste det opp mot liten storm der vi var. Tror nok dette var et spesielt tilfelle og har ikke opplevd lignende hverken før eller etter, men det ble for min del noen erfaringer rundt at forholda kan endre seg raskt og situasjoner som kan oppstå i en gruppe padlere med ulik erfaringsnivå som følge av vær.

Ikke ment som skremselspropaganda, men for å bekrefte det @Marius Engelsen skriver om fallvind. Følg med på været også litt rundt der dere er og planlegg tur/kurs videre ut fra det så blir det en fin tur :) 

Edited by Terka
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy